Vidensunivers

På denne side har vi samlet en god blanding af vores artikler, podcasts og videoer. Brug dem og få inspiration til at skabe bedre ledelse i din organisation.
netværk, flade hierarkier
Faldgruber du skal undgå når hierarkiet flades ud
Helhedsmodelen for den attraktive arbejdsplads
Rekruttering og fastholdelse er forældet – den attraktive arbejdsplads tiltrækker og tilknytter

Ledelse af digitalisering

Implementering af velfærdsteknologi

Artikler

Sorter artikler
netværk, flade hierarkier

Faldgruber du skal undgå når hierarkiet flades ud

Flade, lederløse, selvledende, TEAL og sociokratiske. Listen af nye organiseringsformer er lang. Og vi kunne blive ved. Det syder og bobler rundt omkring i de danske organisationer, der i stigende grad eksperimenterer med mindre hierarkiske organiserings- og ledelsesformer. Flere og flere afprøver eller ønsker at kaste sig ud i nye måder at organisere sig på. Og det kan vi godt forstå.

Læs mere
Helhedsmodelen for den attraktive arbejdsplads

Rekruttering og fastholdelse er forældet – den attraktive arbejdsplads tiltrækker og tilknytter

At skifte fra traditionel rekruttering og fastholdelse til moderne tiltrækning og tilknytning er afgørende for at imødegå arbejdsmarkedets udfordringer frem mod 2030. I denne artikel gennemgår vi vores helhedsmodel for den attraktive arbejdsplads og hvordan den giver løsninger på manglen på arbejdskraft. Vi dykker ned i begreberne, hvor ‘fastholdelse’ erstattes af ’tilknytning’, og ‘rekruttering’ omdannes til ’tiltrækning’. Læs videre for at opdage nøglen til at skabe en moderne og engagerende arbejdsplads.”

Læs mere

LEAD Insights

Sommerferielæsning, LEAD Insights juni 2024
Magasin

Sommerferielæsning – Juni 2024

Vil du sikre dig god sommerferielæsning? I denne måneds LEAD Insights sætter vi fokus på fire faglige bøger fra LEAD og så kan du læse om hvad forfatterne selv skal læse.
God læselyst og god sommerferie.

Læs mere
LEAD Insights_Maj 2024
Magasin

Leder- og strategiudvikling i en foranderlig verden – Maj 2024

Man hører ofte, at verden er VUCA, og at forandringer sker hurtigere end nogensinde før. Både de små, mellemstore og helt store forandringer.

Når det er oplevelsen og fortællingen, hvordan forankrer vi så nuet og skaber noget blivende? Ja, det gør vi med den rette form for leder- og strategiudvikling. Kun ved at sikre, at vores ledere har de rette kompetencer, og at vores strategier favner forandringshastigheden, kan vi sikre fortsat vækst i en foranderlig verden.

Derfor er temaet for maj måneds LEAD Insights leder- og strategiudvikling.

Læs mere
LEAD Insights - Den attraktive arbejdsplads
Magasin

Den attraktive arbejdsplads – April 2024

Hvordan indretter vi arbejdspladser, der er så attraktive, at de formår at tiltrække og tilknytte dygtige ansatte i en tid, hvor der er stor konkurrence om medarbejderne? Det er temaet for denne første udgave af magasinet LEAD Insights.

Læs mere

Podcasts

Sorter podcasts
Podcast, Distribueret ledelse, Kim Martin Nielsen
Ledelsesudvikling

Distribueret ledelse

Et ekspertpanel bestående af to konsulenter og en skoleleder bevæger sig ind i vigtigheden og værdien af distribueret ledelse. Hvad skal du være særlig opmærksom på? Hvornår går det galt, hvis du ikke er det? Hvad er første skridt til at komme i gang med distribueret ledelse?

Hør podcast

Webinarer

Ledelse i krisetider

Ledere står i stigende grad over for at skulle håndtere pludseligt opståede hændelser, der udløser negativ offentlig opmærksomhed, og som har negative konsekvenser for organisationen.

Læs mere

Videoer

Sorter videoer

Bøger

Sorter bøger
Ledelse

Ledelse i den digitale jungle

Mange ledere har svært ved at finde sig tilpas i ledelsen af digitalisering. De ser det som en teknisk disciplin, der hænger dårligt sammen med deres daglige, faglige ledelse.

Med bogen ”Ledelse i den digitale jungle” ønsker Per Eeg at hjælpe disse ledere videre – og guide dem til at finde deres egen vej gennem den digitale jungle af muligheder og udfordringer.

Bogen henvender sig særligt til dig, der er leder i den offentlige sektor, og som savner en tilgængelig og forståelig håndbog, der kan hjælpe dig med at lede digitalisering.
Måske oplever du en usikkerhed, når du bevæger dig ind i den digitale jungle. Årsagen kan være manglende viden eller et indforstået og vanskeligt fagsprog, som monopoliserer viden i it-afdelingen og hos leverandøren.

Læs mere

Er der nogen hjemme i strategihuset?

Hvordan bliver de fire kernebegreber mission, vision, værdier og strategier til reelle og synligt koblede navigationsredskaber for din organisation – snarere end blot luftig ledelseslingo på kaffekopper og hjemmesider?

Der har manglet en dansk bog, som giver svar på det spørgsmål – indtil nu.

I denne bog præsenterer ledelsesrådgiver Christian Nyvang Qvick ’strategihuset’. Det er en på én gang simpel og systematisk metode til at arbejde sammenhængende med mission, vision, værdier og strategier.

Læs mere
Ledelse

Hybride arbejdsformer

Det er spændende og udfordrende tider for organisationer. Helt grundlæggende spørgsmål om, hvordan vi designer vores hverdag og arbejdsliv, bliver stillet af både ledere og medarbejdere. Det gælder væsentlige temaer som den enkeltes frihed, autonomi, produktivitet, fleksibilitet, fællesskaber, trivsel, sundhed og forståelsen af ‘et arbejde’. Hybride arbejdsformer præsenterer centrale udfordringer og giver konkrete bud på, hvordan man bedst leder hybride og distribuerede arbejdsstyrker.

Læs mere
Organisatorisk ledelse

Teambaserede organisationer i praksis

I “Teambaserede organisationer i praksis” gennemgår Thorkil Molly Søholm både teoretisk, metodisk og gennem illustrative cases blandt andet, hvordan teams udvikler sig, hvordan leder bedst arbejder med aktiv teamledelse og teamcoaching.

Læs mere
Organisationsudvikling

Team – udvikling og læring

At arbejde i team er organisationers forsøg på at styrke udvikling af faglige og personlige potentialer og kompetencer. Bogens formål er at give svar på, hvordan udvikling og læring i team kan blive en succes, fx om sporten er en passende metafor til at fremme teamudvikling og læring og forståelse af samarbejde samt om team på arbejdspladsen kan skabe nye fortællinger om medarbejdernes måde at se på samarbejde og gensidig udvikling.

Læs mere
Ledelse

Systemisk ledelse

“Systemisk ledelse – teori og praksis” består af fire overordnede dele, der giver en grundig og nuanceret introduktion til systemisk ledelse med både teoretiske og praksisnære perspektiver. De fire dele omhandler: Det teoretiske grundlag for systemisk ledelse, Ledelse gennem sproget, Ledelse af organisatoriske processer og Forgreninger i det systemiske landskab.

Læs mere

Rapporter og reviews

Sorter Rapporter/reviews
Review

Review – resiliens og læring

Følgende uddrag er fra reviewet: “I dette review af udvalgt forsknings- og praksisrettet litteratur gives et overblik over lærings- og resiliensfeltet med målsætningen om at

Læs mere

Få adgang til endnu mere indhold

Du har muligheden for at oprette en gratis bruger på vores side. Denne bruger giver dig adgang til en masse ekstra indhold

Navn
Adgangskode
magasin, LEAD Insights, ledelse

Vil du have viden og inspiration til hvordan du styrker arbejdet med ledelse og organisationsudvikling i den offentlige og private sektor i Danmark?

 Tilmeld dig vores digitale magasin og få viden og inspiration direkte i din indbakke.