White-paper – Covid-19 i perspektiv

Kristian Dahl, Poul Duedahl, Sune Gudiksen, Lene Tanggaard, Jeanette Varberg og George Wright.

I denne rapport kan du læse om hvorfor krisen ikke er et engangstilfælde, hvad samfund, institutioner og organisationer kan lære af den – og hvordan vi kan bruge det til at skabe en bedre fremtid.

Indledning

“Covid-19 er en af de væsentligste udfordringer, vi står over for i vores tid globalt set. Udløbsdatoen for pandemien er ukendt. Det eneste sikre er, at kriser kommer og går. Det er derfor afgørende, at vi på alle niveauer af samfund, institutioner og organisationer opbygger og udvikler vores kapacitet til at kunne lære at agere i nye virkeligheder og at håndtere usikkerhed og forandring. Det er svært i en travl hverdag, for det kræver af os, at vi prioriterer at forstå og lære af krisen. Når vi arbejder systematisk med at lære af krisen, opdager vi både vores styrker og svagheder. Det er i sig selv værdifuldt, men bliver for alvor interessant, når vi ser frem og sammen skaber billeder af, hvordan det vil gå os i forskellige fremtidsscenarier ud fra eksterne påvirkninger og med de muligheder og begrænsninger, vi har. Det inspirerer til nye handlinger i en særlig situation. Covid-19 krisen opleves som unik, men kriser er langtfra nye fænomener. Det forhold kalder på, at vi kigger tilbage. Det historiske blik er vigtigt, for det giver os adgang til nogle af de erfaringer, som generationer før os har gjort sig under pandemier – på godt og ondt. Hvis vi ikke kender fortiden, vil vi være dømt til at gentage den. Samtidig handler historien ikke bare om fortiden, men om at skabe mentale billeder, der kan inspirere os og hjælpe os til at perspektivere og se på vores egen håndtering af Covid-19 fra en ny vinkel.

Ultimativt handler det om, at vi sammen opbygger resiliens. Vi ved ikke, hvad der kommer i morgen, men vi har et ansvar for at sikre, at vi bæredygtigt som individer, organisationer og samfund er klar. Det handler ikke bare om at komme tilbage til business as usual, men om at komme bedre tilbage. På de følgende sider dykker vi ned i tre forskellige faglige vinkler, der handler om lige præcis disse temaer.

Vi lægger ud med en historisk vinkel på pandemier, og hvad vi kan lære af dem. Derpå skifter vi til psykologi og statskundskab og ser på, hvad der kendetegner individer, organisationer og samfund, der ikke slås ud af kriser. Slutteligt i ser vi på, hvorledes man målrettet kan arbejde med scenarier for fremtiden med målet om at styrke den kollektive forestillingsevne.”

Klik på følgende link, for at læse mere eller downloade White-paper – Covid-19 i perspektiv udarbejdet af Kristian Dahl, Poul Duedahl, Sune Gudiksen, Lene Tanggaard, Jeanette Varberg og George Wright.

 

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Event tilmelding

tekst

DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS 2024

Forskningsbaseret konference

Deltag den

19. februar 2025 i Aarhus

Vær blandt de første til at få indsigter fra bogen: “Hjælp, vi mangler kolleger! Sådan skaber du den attraktive arbejdsplads”, som udkommer den 4. februar 2025

På konferencen får du svar på to centrale spørgsmål: 

  • Hvordan kan I blive en arbejdsplads, der tiltrækker og tilknytter de rette medarbejdere?
  • Hvordan kan I nytænke arbejdspladsen og enten styrke jeres arbejdsstyrke eller reducere behovet for arbejdskraft?