Lederens opgave i forebyggelse og håndtering af stress

I dette webinar præsenteres du for forsknings- og erfaringsbaseret viden om hvordan de forebygger, spotter og håndterer stress hos deres medarbejdere og i deres organisationer:

  • Vi lægger vægten på ledelsesmæssige do’s and dont’s og kommer med anbefalinger til best practice, ledere og organisationer skal være opmærksommme på.
  • Deltagerne bliver præsenteret for modeller og hands-on-værktøjer, der konkret kan hjælpe dem ift. deres egen ledelsesopgave ift. at forebygge, spotte og håndtere stress hos deres medarbejdere.
  • Deltagerne præsenteres for tilgange til at arbejde strategisk med at forebygge, spotte og håndtere stress.

I dette webinar møder du værterne

Katrine Bastian – Chefkonsulent i LEAD – Enter next level. Hun er kendt for at skabe tillidsfulde relationer til hendes kunder og samarbejdspartnere – og hun er optaget af at inddrage sin praktiske erfaring og sin interesse for at formidle teoretisk viden, så det kan kobles til organisationens strategiske behov og konkrete praksis.
 

Anne Kirstine Bach Kristiansen – Projektkonsulent i LEAD – Enter next level. Hun understøtter konsulenterne i deres daglige arbejdsopgaver ved bl.a. at varetage diverse administrative og back office-opgaver.

Det koster samfundet omrking 50 mia kr. årligt, og selvom vi gennem mange år har haft fokus på både de personlige og økonomiske omkostninger ved stress, er det fortsat en problemstilling, der bliver ved med at være tilstede.

Beskrivelse fortsætter under næste sektion.

Hvordan fastholder man Psykologisk tryghed?

Læs en af Katrine Bastians artikler, hvor hun deler sine egne praksiserfaringer som konsulent og fortæller om hvordan forskningen peger på, at psykologisk tryghed er helt centralt for en arbejdskultur, hvor medarbejderne sammen skal skabe ekstraordinære resultater. Men hvad kan du som leder gøre for at udvikle og fastholde psykologisk tryghed? 

Særligt ledere med personaleansvar står ind i mellem med en stressramt medarbejder og dermed også med de mange dilemmaer, der følger med – dels ift. at hjælpe og støtte den pågældende medarbejder, og samtidig sikre at produktivitet og effektivitet ikke falder i afdelingen, eller at øvrige medarbejdere påvirkes af for meget arbejdspres, hvis en sygemelding bliver nødvendig.

Det kan være en krævende og kompleks ledelsesopgave, og mange ledere føler sig ikke klædt på til opgaven, eller frygter, at de begår ”fejl” i processen og måske risikerer at gøre mere skade end gavn. Derfor er det fortsat vigtigt at man som leder og organisation opsøger viden og inspiration til opgaven.

En uddannelse i ledelse af psykisk arbejdsmiljø og trivsel skaber bedre arbejdspladser

På dette 3-dages forløb bliver I som organisation, ledere, tillidsrepræsentanter eller andre som arbejder med trivsel og psykisk arbejdsmiljø, klædt på med den nyeste viden og de vigtigste redskaber til at styrke trivsel og performance i jeres organisation. I lærer at arbejde strategisk og forebyggende med psykisk arbejdsmiljø, ligesom I får trænet hands-on værktøjer til at håndtere svære situationer. Endelig bliver I skarpe på jeres forskellige roller og ansvar i ledelsen af jeres psykiske arbejdsmiljø.

Med en uddannelse i ledelse af psykisk arbejdsmiljø og trivsel, bliver du klædt på med de vigtigste ledelsesgreb til at forebygge stress, reducere sygefraværet, øge trivslen og optimere performance i din organisation.

Udfyld formularen og få tilsendt materiale om uddannelsen

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.

DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS 2024

Vi afholder konference om den attraktive arbejdsplads den 21. maj i Århus og den 24. maj i København.

Bliv klogere på:

  • Helhedsmodellen
  • Den nytænkende arbejdsplads
  • Indsatsområder
  • Best practice-eksempler