fbpx

Visionsledelse

– skab en overordnet retning for din organisation

Hvad er visionsledelse?

Ved visionsledelse formulerer, formidler og fastholder du en vision for din organisation med henblik på at skabe en klar og meningsfuld retning for din organisation, som dine medarbejdere motiveres af at bidrage til.

En vision er udtryk for din organisations billede af en ønskværdig, langsigtet fremtid.

Visionsledelse er relevant at arbejde med, når du vil…

 Skabe en overordnet retning for organisationen.

 Have tydeliggjort, hvad der er det ekstraordinære, I vil stræbe efter at opnå i løbet af 3-10 år.

 Have et fælles afsæt for fastlæggelse af målsætninger og prioritering af strategiske indsatser.

Hvordan kan LEAD hjælpe jer med visionsledelse?

I LEAD er vi eksperter i ledelse og organisationsudvikling, og vores formål er, at vi sammen målretter indsatsen mod at skabe resultater og god ledelse i lige præcis din organisation.

Rådgivning og sparring om visionsledelse

Visionsledelse skal skabe en overordnet retning, og vi arbejder sammen om at finde vejen til fremtiden. Men ingen vision uden implementering. Fra den indledende analysefase rådgiver vi om, hvordan I som ledelse sikrer udvikling, implementering og opfølgning af jeres vision.

Oplæg og workshops om visionsledelse

Vi laver workshops og foredrag med afsæt i forskningsbaseret viden og praktiske erfaring med de psykologiske aspekter af ledelse. Vi tilpasser altid foredrag og workshops til organisationen og målgruppen for både private og offentlige organisationer.

Facilitering af visionsprocesser

Vi laver facilitering af visionsprocesser – lige fra små processer for en ledergruppe og store processer med inddragelse af flere hundrede medarbejdere, borgere, samarbejdspartnere m.v. Vi hjælper med at skabe rammerne for organiseringen, og vi understøtter jeres mål.

Hvad skal du være opmærksom på, når du arbejder med visionsledelse?

Det kan være udfordrende at lede med afsæt i en vision. Nogle af de spørgsmål, som vi kan hjælpe dig med, er eksempelvis: 

  • Hvordan kan du lykkes med at formulere en inspirerende og appellerende vision for din organisation?
  • Hvad skal du være opmærksom på, når du vil designe en involverende visionsproces, der giver et bredt ejerskab til visionen?
  • Hvordan sikrer du, at visionen ikke ender som en luftig PR-floskel, men derimod bliver en retningssættende ledestjerne for din organisation?
  •  Hvad skal du være opmærksom på, når du skal sikre, at der bliver skabt en kobling mellem visionen og den daglige opgaveløsning i din organisation?
  • Hvordan kan du understøtte og motivere dine ledere og medarbejdere til vedvarende at samarbejde med dig om at realisere din organisations vision?

Er der noget, du er i tvivl om, så lad mig ringe dig op med personlig vejledning

Christian Nyvang Qvick

Chefkonsulent

Mobil: +4526798593

Email: cnq@lead.eu