Konflikthåndtering

Hvad er konflikthåndtering?

Konflikthåndtering handler om at identificere, adressere og løse uoverensstemmelser eller spændinger mellem medarbejdere på en konstruktiv måde. Konfliktmægling involverer blandt andet nysgerrighed over for forskellige synspunkter, at opnå fælles enighed og arbejde mod løsninger, der gavner både den enkelte og organisationen som helhed. Hensigtsmæssig konflikthåndtering er en vigtig ressource for enhver organisation, fordi det styrker det psykiske arbejdsmiljø og fremmer generelt samarbejde. ​

Læs mere om konflikthåndtering her

Hvorfor skal man som leder arbejde med konflikthåndtering?

Konflikter i organisationer er uundgåelige. Når de håndteres på en hensigtsmæssig og proaktiv måde, kan de dog føre til udvikling og vækst. Det er derfor afgørende at have konstruktive redskaber til rådighed, så konflikter kan imødegås og håndteres hurtigt samt professionelt. Organisationer og ledere bør prioritere konflikthåndtering af flere grunde:

1

Mindsket produktivitet: Uløste konflikter forstyrrer arbejdsflowet og reducerer produktiviteten i teams. Ved at håndtere konflikter konstruktivt kan man forhindre netop dette.

2

Konflikteskalering: Manglende håndtering af konflikter kan føre til eskalering og have en betydelig negativ indvirkning på det psykiske arbejdsmiljø. Dette påvirker hele teamets dynamik og motivation negativt.

3

Positiv organisationskultur: Konflikthåndtering er ikke blot et værktøj til problemløsning, men også en mulighed for at styrke en åben og støttende organisationskultur. Når organisationer proaktivt adresserer konflikter, viser den sit engagement i et sundt arbejdsmiljø.

LEADs tilgang til konflikthåndtering

LEADs tilgang til konflikthåndtering tager udgangspunkt i systemisk anerkendende teknikker og metoder, og vil altid være optaget af at afdække behov og muligheder hos parterne, og på den baggrund tilrettelægge forløbene således at de tager hensyn til de involverede og deres omgivelser. I LEAD er vi optaget af at skabe individuel og organisatorisk læring, så vores forløb vil ofte både involvere parterne i en konflikt samt relevante relationer fra organisationen, de er en del af, fx leder eller HR. 

blomster_bredformat

Sådan kan vi hjælpe dig

Vi tilbyder jer ledelses- og organisationssparring, forskningsbaseret undervisning og oplæg om forebyggelse og håndtering af stress samt uddannelsesforløb med specifikt fokus på at give dig og din organisation generelle ledelseskompetencer. 
Læs eksempler på vores ydelser her.

Oplæg & workshops

Uddannelse, oplæg og workshops

Sparring & coaching

Sparring, rådgivning og coaching

Konfliktmægling

Konflikthåndtering og konfliktmægling/mediering

Mød konsulentteamet

Chefkonsulent

Chefkonsulent

Ledelseskonsulent

Kontakt os og hør mere om, hvad vi kan gøre for jeres organisation

Står I overfor en organisationsændring? Har I behov for strategisk rådgivning eller et kulturudviklingsforløb?

Kontakt os, så skræddersyer vi sammen et forløb, der udvikler lige netop de kompetencer og strukturer, der styrker og fremtidssikrer jeres organisation.

Claus Elmholdt

Faglig direktør, Stifter
Cand.Psych.Aut. & Ph.d.
Lektor i ledelses- og organisationspsykologi, Aalborg Universitet

Mobil: +45 26 14 51 57
Email: ce@lead.eu

magasin, LEAD Insights, ledelse

Vil du have viden og inspiration til hvordan du styrker arbejdet med ledelse og organisationsudvikling i den offentlige og private sektor i Danmark?

 Tilmeld dig vores digitale magasin og få viden og inspiration direkte i din indbakke.