Ledelse i krisetider

Ledere står i stigende grad over for at skulle håndtere pludseligt opståede hændelser, der udløser negativ offentlig opmærksomhed, og som har negative konsekvenser for organisationen.

Du får følgende 3 ting fra dette webinar:

  • Vi lægger vægten på organisatoriske, ledelsesmæssige og menneskelige faktorer
  • Vi dykker ned i blandt andet 5-fasemodellen for kriseledelse
  • Vi giver konkrete redskaber til, hvad vi skal gøre, når skandalen rammer

På webinaret møder du

Johanne Grant – Chefkonsulent i LEAD – Enter next level. Hun arbejder med lederudvikling, organisationsudvikling og udvikling af arbejdsmiljø. Johanne har igennem sin erhvervsPhD fokuseret særligt på organisationers håndtering af skandaler, og rådgiver derfor topledere og HR personale i, hvordan man kommer styrket igennem store kriser.

I skandaler er der noget moralsk på spil – noget der knytter sig særligt til organisationen, og som er svært at ”ryste af sig”. En leders håndtering af skandaler er afgørende for, hvordan virksomheden klarer sig igennem forløbet. Samtidig er håndteringen ofte definerende for medarbejdernes og lederens arbejdsliv, engagement og trivsel på den anden side af skandalen.

Beskrivelse fortsætter under næste sektion.

Hvordan håndterer man skandalen?

Læs en af Johanne Grants artikler, hvor hun deler sine egne praksiserfaringer som konsulent og deler sine gode råd til, hvordan du som leder IKKE bør håndtere en skandale internt – og hvad du til gengæld BØR gøre, for at både du og organisationen kan komme igennem den svære tid på den bedste måde.

Selvom du sikkert ikke forventer at skulle bruge disse indsigter, anbefaler vi, at du som leder eller HR-ansvarlig orienterer dig i den ledelsesdisciplin, som det er at håndtere en skandale. Vi ser flere og flere organisatoriske skandaler, og der er ikke udsigt til, at dette ændrer sig i den nærmeste fremtid – vi er i skandalernes guldalder.

At skulle håndtere en skandale er noget af det sværeste, man kan blive udsat for som leder – og samtidig noget af det, man kan lære mest af. Det er derfor afgørende, at man som leder formår at navigere i det der er svært, lærer af det og bringer organisationen styrket ud på den anden side.

Du præsenteres du for forsknings- og erfaringsbaseret viden om skandaleledelse:

  • Vi giver konkrete bud på, hvad vi skal gøre for at opbygge en modstandsdygtig organisation, som kan forebygge skandalesager
  • Vi kigger på, hvordan vi kan lære af og udvikle os på baggrund af en skandale
  • Vi præsenterer de typiske faldgruber i skandaleledelse
  • Vi uddyber de menneskelige konsekvenser ved skandaler – hvordan vi reagerer på skandaler og hvordan vi kan håndtere os selv, hvis organisationen rammes af en skandale

Hvordan arbejder vi med kriseledelse i LEAD?

Hos LEAD arbejder vi primært med de dynamikker, der udspiller sig på indersiden af organisationer, og vi har særligt fokus på de psykologiske, ledelsesmæssige og organisatoriske aspekter af kriseledelse. Eftersom ingen kriser er ens, skræddersyr vi altid vores ydelser, så de passer til den enkelte organisations kontekst og behov.

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.