Review – Historiske cases

Poul Duedahl og Jeanette Varberg
uddannelse i psykisk arbejdsmiljø og trivsel, konsulent

I dette review kan du læse om, hvad der er national og international bedste praksis for, hvordan man arbejder med historiske erfaringer og bruger dem til at skabe læring blandt ledere og beslutningstagere, samt hvilke specifikke historiske oplevelser der vil være nyttige at aktivere for at sætte læringen fra COVID-19-krisen i perspektiv.

Følgende uddrag er fra reviewet:

“Covid19-udbruddet er det første tegn på, at vi nu er trådt ind i ”pandemiens tidsalder” med flere og mere regelmæssige epidemiske udbrud. Det forudsagde de to amerikanske epidemiologer Anthony S. Fauci og David Morens i september 2020 i et anerkendt lægevidenskabeligt tidsskrift.

Udsagnet blev efterfølgende citeret flittigt i pressen og med god grund. Den ene af forfatterne er nemlig leder af de amerikanske sundhedsmyndigheder og en højt profileret rådgiver for den amerikanske præsident, mens den anden er en af landets førende epidemiologer og har specialiseret sig i at forudse tendenser gennem brug af historiske data om infektionssygdomme, befolkningstæthed, biodiversitet og globalisering.

Selvom sådan et makkerskab på ingen måde er garant for, at historisk viden trænger videre opad i systemet, fordi den til hver en tid siddende regering også har politiske konjunkturer at tage hensyn til, så er det et skoleeksempel på, hvordan historiske erfaringer trods alt inddrages og overvejes af sundhedsmyndigheder og tilbydes politiske beslutningstagere.”

 

Klik på følgende link, for at læse mere eller downloade Review – historiske cases

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Event tilmelding

tekst