Ledertrivsel

Hvad er ledertrivsel?

Ledere, der trives, er med til at skabe attraktive arbejdspladser. Det er ikke altid let at være leder – så derfor er fokus på lederes trivsel vigtig. Det vedrører nemlig ikke kun lederen selv. Leders mistrivsel kan have store konsekvenser for lederen selv, men også for medarbejdere og organisationen. Lederes trivsel er vigtig af flere grunde: 

1

Påvirkning: En leder har direkte indflydelse på medarbejdernes trivsel gennem sin egen adfærd, rollemodelfunktion og egen sindstilstand.

2

Proaktivitet: Det er lederens ansvar at intervenere, når medarbejdere oplever mistrivsel. Det kræver at ledernes selv trives og har konkrete redskaber til det. 

3

Ledertrivsel: Der ligger en indbygget risiko for stress og overbelastning i lederrollen, som det er vigtigt at være opmærksom på at forebygge. 

Hvorfor skal vi arbejde med levertrivsel?

  • Ledere er rollemodeller: Ledere er med til at sætte standarden for, hvilken kultur og adfærd, som fremhæves – og dermed også, hvor meget fokus, der er på trivsel og et sundt psykisk arbejdsmiljø. 

  • Ledertrivsel smitter: Ledere i trivsel kan bl.a. være med til at fremme samarbejde, indflydelse, anerkendelse og psykologisk tryghed, som smitter af på andres trivsel og arbejdsglæde. 

 

  • Tiltrækning og tilknytning: Ledere i trivsel kan være med til at skabe arbejdspladser, som har lettere ved at tiltrække og tilknytte medarbejdere til gavn for både trivsel og effektivitet. 

LEADs tilgang til ledertrivsel

Hos LEAD forstår vi vigtigheden af at styrke ledelsen af det psykiske arbejdsmiljø. Vi altid lederens rolle og trivsel for øje. Lederen spiller en afgørende rolle i at lykkes med at skabe en arbejdsplads i trivsel. 

Vi styrker ledertrivsel på alle niveauer gennem bl.a. coaching af den enkelte leder, ledergruppeudvikling med fokus på at fremme trivsel eller med fokus på strategiske indsatser hele vejen ned gennem ledelseskæden.

Indsatser udvikles altid i samspil med centrale aktører hos jer, så vi kan få et bredt overblik, men dybdegående kendskab til, hvordan vi møder jeres behov og udfordringer bedst muligt. 

Sådan kan vi hjælpe dig

Vi tilbyder oplæg, workshops samt ledelse- og organisationssparring, der har til formål at zoome ind på skjulte fordomme, der hos dig og din organisation står i vejen for at skabe en arbejdsplads med diversitet, ligestilling og inklusion. Se eksempler på vores ydelser her:

Oplæg & workshops

Uddannelse, oplæg og workshops

Sparring & coaching

Sparring, rådgivning og coaching

Ledergruppeudvikling

Ledergruppeudvikling, facilitering af interne netværk

Mød konsulentteamet

Ledelseskonsulent

Chefkonsulent

Chefkonsulent

Partner

Chefkonsulent

Chefkonsulent

Kontakt os og hør mere om, hvad vi kan gøre for jeres organisation

Står I overfor en organisationsændring? Har I behov for strategisk rådgivning eller et kulturudviklingsforløb?

Kontakt os, så skræddersyer vi sammen et forløb, der udvikler lige netop de kompetencer og strukturer, der styrker og fremtidssikrer jeres organisation.

Claus Elmholdt

Faglig direktør, Stifter
Cand.Psych.Aut. & Ph.d.
Lektor i ledelses- og organisationspsykologi, Aalborg Universitet

Mobil: +45 26 14 51 57
Email: ce@lead.eu

DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS 2024

Vi afholder konference om den attraktive arbejdsplads den 21. maj i Århus og den 24. maj i København.

Bliv klogere på:

  • Helhedsmodellen
  • Den nytænkende arbejdsplads
  • Indsatsområder
  • Best practice-eksempler