Bøger

Sorter bøger
Ledelse

Ledelse i den digitale jungle

Mange ledere har svært ved at finde sig tilpas i ledelsen af digitalisering. De ser det som en teknisk disciplin, der hænger dårligt sammen med deres daglige, faglige ledelse.

Med bogen ”Ledelse i den digitale jungle” ønsker Per Eeg at hjælpe disse ledere videre – og guide dem til at finde deres egen vej gennem den digitale jungle af muligheder og udfordringer.

Bogen henvender sig særligt til dig, der er leder i den offentlige sektor, og som savner en tilgængelig og forståelig håndbog, der kan hjælpe dig med at lede digitalisering.
Måske oplever du en usikkerhed, når du bevæger dig ind i den digitale jungle. Årsagen kan være manglende viden eller et indforstået og vanskeligt fagsprog, som monopoliserer viden i it-afdelingen og hos leverandøren.

Læs mere

Er der nogen hjemme i strategihuset?

Hvordan bliver de fire kernebegreber mission, vision, værdier og strategier til reelle og synligt koblede navigationsredskaber for din organisation – snarere end blot luftig ledelseslingo på kaffekopper og hjemmesider?

Der har manglet en dansk bog, som giver svar på det spørgsmål – indtil nu.

I denne bog præsenterer ledelsesrådgiver Christian Nyvang Qvick ’strategihuset’. Det er en på én gang simpel og systematisk metode til at arbejde sammenhængende med mission, vision, værdier og strategier.

Læs mere
Ledelse

Hybride arbejdsformer

Det er spændende og udfordrende tider for organisationer. Helt grundlæggende spørgsmål om, hvordan vi designer vores hverdag og arbejdsliv, bliver stillet af både ledere og medarbejdere. Det gælder væsentlige temaer som den enkeltes frihed, autonomi, produktivitet, fleksibilitet, fællesskaber, trivsel, sundhed og forståelsen af ‘et arbejde’. Hybride arbejdsformer præsenterer centrale udfordringer og giver konkrete bud på, hvordan man bedst leder hybride og distribuerede arbejdsstyrker.

Læs mere
Organisatorisk ledelse

Teambaserede organisationer i praksis

I “Teambaserede organisationer i praksis” gennemgår Thorkil Molly Søholm både teoretisk, metodisk og gennem illustrative cases blandt andet, hvordan teams udvikler sig, hvordan leder bedst arbejder med aktiv teamledelse og teamcoaching.

Læs mere
Organisationsudvikling

Team – udvikling og læring

At arbejde i team er organisationers forsøg på at styrke udvikling af faglige og personlige potentialer og kompetencer. Bogens formål er at give svar på, hvordan udvikling og læring i team kan blive en succes, fx om sporten er en passende metafor til at fremme teamudvikling og læring og forståelse af samarbejde samt om team på arbejdspladsen kan skabe nye fortællinger om medarbejdernes måde at se på samarbejde og gensidig udvikling.

Læs mere
Ledelse

Systemisk ledelse

“Systemisk ledelse – teori og praksis” består af fire overordnede dele, der giver en grundig og nuanceret introduktion til systemisk ledelse med både teoretiske og praksisnære perspektiver. De fire dele omhandler: Det teoretiske grundlag for systemisk ledelse, Ledelse gennem sproget, Ledelse af organisatoriske processer og Forgreninger i det systemiske landskab.

Læs mere
Organisationsudvikling

Den Nye Syntese for offentlig værdiskabelse

Hvordan kan politikere, ledere og medarbejdere i den offentlige sektor fortsat levere samme eller bedre offentlig velfærd i en tid med færre ressourcer, stigende krav og øget kompleksitet? I denne bog udforskes, hvorledes alle, der arbejder i den offentlige sektor, kan adressere nogle af de udfordringer, som den offentlige sektor står over for.

Læs mere
Proceskonsultation

Action Learning Consulting

Action Learning Consulting er en konsultativ tilgang, der samtænker organisatorisk læring og resultatorienterede forandringsprojekter.ALC (Action Learning Consulting) er en konsultativ tilgang, som forsøger at skabe organisatoriske resultater samtidig med, at de nødvendige kompetencer for at skabe resultaterne udvikles.

Læs mere
Proceskonsultation

Den professionelle proceskonsulent

Proceskonsultation er i høj kurs hos mange offentlige og private organisationer, når målet er deltagerinvolverende organisationsudvikling med effekt. Denne bog åbner op for proceskonsulentens værktøjskasse – og teorien bag! Forfatterne præsenterer feltet proceskonsultation og beskriver, hvordan man professionelt kan bidrage til løsningen af organisatoriske udfordringer.

Læs mere
Ledelse

Lederen som teamcoach

I Lederen som teamcoach får du en lang række redskaber, som vil ruste dig bedre til at coache grupper af individer. Bogen introducerer dig til de lederpositioner, du mest fordelagtigt kan indtage i forskellige situationer i forhold til team: Hvornår arbejder jeg som coach? hvornår som chef?

Læs mere

Ledelsesbaseret coaching

Hvordan anvendes coaching i ledelsesmæssige sammenhænge? Hvordan coacher jeg som leder? Når jeg sidder i kursuslokalet og træner spørgeteknikker, går det fint, men når jeg skal bruge det hjemme i min organisation, fungerer det slet ikke. Skal coaching kunne fungere som et ledelsesværktøj, må det tilpasses de spilleregler, der gælder for arbejdskonteksten – det er udgangspunktet for denne bog.

Læs mere
Ledelse

Paradoksledelse – Jagten på værdi i kompleksitet

Paradokser dukker op alle vegne i organisation og ledelse. Du kan opleve dem som spændinger mellem elementer, der på én gang hænger sammen og er modstridende som eksempelvis mellem arbejdet og livet. Bogen er en introduktion til paradoksledelse som en særlig optik på organisation og ledelse.

Læs mere
Ledelse

Magt i organisationer

Magt i organisationer er et sprængfarligt tema, men også et sløret og vanskeligt fænomen at få greb om. På den ene side er magten et organisatorisk vilkår, på den anden side et tabu. Vi kalder sjældent magten ved navn, men benævner den ofte med andre betegnelser som fx indflydelse, ansvar, medbestemmelse og kontrol. Magt opfattes som regel som noget negativt, nærmest forkasteligt. Men hvorfor forholder det sig sådan?

Læs mere
Ledelsespsykologi

Ledelsespsykologi

De konkrete udfordringer, organisationer står over for i en stadig mere globaliseret, hyper-kompleks og mangfoldigverden, kalder på nye forståelser af ledelse. Ambitionen med denne introduktion til ledelsespsykologi er at skabe forståelse for ledelse som et socialt fænomen i organisationer. Forfatternes bud på en tidssvarende ledelsespsykologi er optaget af ledelse som opgaver og processer, der varetages af en række forskellige personer i organisationen – med og uden formelt ledelsesansvar.

Læs mere
Ledelsespsykologi

Mønsterbrydere og mindset

Hvordan kan man hjælpe unge til at bryde dårlige mønstre, ændre mindset – og blive mønsterbrydere? Det handler denne bog om. For udsatte unge er hverdagen og skolegangen en kamp, som er svær at vinde. Lærernes arbejde med denne særlige gruppe er svær og kræver mange pædagogiske ressourcer, og at man tør tænke krav og muligheder på nye måder.

Læs mere
Effektive ledergrupper

Effektive Ledergrupper

Et banebrydende samarbejde mellem førende forskere og praktikere fra Norge og Danmark har undersøgt effektive ledergrupper i en Leadership Pipeline-optik (dvs. på forskellige lederniveauer) og sammenfattet den bedst funderede og mest praktiske viden fra de sidste fyrre års forskning i ledergrupper og beslutningsteam. Resultaterne er samlet i denne bog, som bl.a. viser, at disciplinen at sætte, drive og udvikle effektive ledergrupper kræver tre ting.

Læs mere
Organisationsudvikling

Leadership Pipeline i den offentlige sektor

Bogen er baseret på et treårigt dansk, praksisorienteret forskningsprojekt med deltagelse af 15 offentlige organisationer bredt repræsenteret af kommunerne, regionerne og staten. Projektet har videreudviklet en af de sidste 10 års mest indflydelsesrige ledelsesteorier i de største private organisationer, Leadership Pipeline, og har målrettet og tilpasset den til den danske offentlige sektor.

Læs mere
Ledelse

Distribueret ledelse i den offentlige sektor

Bogen viser, hvordan distribueret ledelse kan bidrage til værdiskabelsen i offentlige organisationer til gavn for borgere og samfund. Den fremhæver en række opmærksomhedspunkter, som ledere og medarbejdere kan have blik for, når de vil arbejde med denne ledelsesform.

Bogen står på et solidt fundament af forskning, egen erfaring og masser af konkrete eksempler fra danske offentlige organisationer, og den klæder ledere og medarbejdere på til at lykkes med en afstemt deling af ledelsesopgaver.

Læs mere

DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS 2024

Vi afholder konference om den attraktive arbejdsplads den 21. maj i Århus og den 24. maj i København.

Bliv klogere på:

  • Helhedsmodellen
  • Den nytænkende arbejdsplads
  • Indsatsområder
  • Best practice-eksempler