fbpx

Proceskonsulentuddannelse - forandringsledelse og facilitering

Bliv undervist af Danmarks førende proceskonsulenter, og få den nyeste viden og praksiserfaring med hjem til din organisation. 

Book direkte, eller bliv ringet op af rådgiver. Bliv klædt på til at skabe udvikling, der kan ses, måles og mærkes

Du kan betale med EAN, faktura eller betalingskort via vores webshop.

Bliv ringet op

Udfyld formularen, og bliv ringet op af en rådgiver, hvis du ønsker at høre mere om kurset eller booke en plads.

Efter uddannelsen er du i stand til, at:

 • Afklare organisationens reelle problemstillinger
 • Skabe et design der matcher den unikke problemstilling
 • Aflæse et rum og facilitere effektivt
 • Formidle de rigtige budskaber, som skaber engagement og følgeskab
 • Stå mere sikkert i rollen som procesleder
 • Integrere top-down og buttom-up processer
 • Designe og gennemføre engagerende og varierende arbejdsformer
 • Forøge hastighed ved at bruge adfærdsdesign
 • Udvikle og implementere agilt – så der kan tilpasses, når situationen ændrer sig.

Deltagerprofil

Proceskonsulentuddannelsen henvender sig til dig, der arbejder med udvikling, implementering og ledelse af forandringer.

Deltagerne har typisk stillinger som: Udviklingskonsulent, Chefkonsulent, Proceskonsulent, HR-konsulent, HR-partner, HR-Chef, Afdelingsleder og Projektleder. Hvis du er selvstændig konsulent, vil du også få et stort udbytte af at investere i uddannelsen.

Hvorfor vælge LEAD's proceskonsulentuddannelse?

Danske organisationer er præget af procestræthed, manglende engagement og i nogle tilfælde direkte modstand mod de mange nye forandringsprojekter. Så hvordan kan vi sikre højere træfsikkerhed, engagerede medarbejdere og en bæredygtig læringskultur?

Det har vi undersøgt sammen med flere end 100 praksiseksperter, herunder HR-udviklingschefer, strategichefer og topkonsulenter. Med hjælp fra dem har vi indkredset de arbejdsprincipper og byggesten, der kendetegner de forandringer, som lykkes i dag. Dette har vi sammenlignet med den nyeste forskning i vellykket implementering, forandringsledelse, proceskonsultation og organisatorisk læring. Uddannelsen bygger blandt andet på grundprincipper fra denne undersøgelse.

Uddannelsen tager også afsæt i en række bøger om proceskonsultation og forandringsledelse, skrevet af LEAD’s direktører og stiftere Thor Molly-Søholm og Kristian Dahl, herunder Action Learning Consulting“ og “Den professionelle proceskonsulent”. 

Læs mere om bøgerne her:

Tæt kobling mellem teori og din konkrete hverdag

Uddannelsen tager udgangspunkt i en kobling mellem teori og praksis.

Du arbejder med dine egne cases undervejs i forløbet. Dermed sikrer vi et større udbytte, og at både du og din organisation oplever en mærkbar effekt, når du kommer tilbage til dine daglige opgaver.

Efter endt uddannelse modtager du et uddannelsesbevis.

“Det er det bedste uddannelsesforløb jeg har været igennem. De super kompetente undervisere formår at formidle teorien, så den er til at gå til hjemme i organisationen”

– Maria Grønbek Philip, Specialkonsulent – deltager på proceskonsulentuddannelsen.

Datoer - København

Overgaden Oven Vandet 10, 2. sal, 1415 København K

 • Modul 1: 20.03.2023 & 21.03.2023
 • Modul 2: 03.05.2023 & 04.05.2023
 • Modul 3: 15.06.2023 & 16.06.2023
 • Modul 4: 14.08.2023 & 15.08.2023
 • Modul 5: 13.09.2023 & 14.09.2023
 • Modul 6: 12.10.2023 & 13.10.2023

 

Tidsrum: Kl. 09.00 – 16.00

Datoer - Aarhus

Vestergade 43, 8000 Aarhus: 

 • Modul 1: 15.03.2023 & 16.03.2023
 • Modul 2: 19.04.2023 & 20.04.2023
 • Modul 3: 09.05.2023 & 10.05.2023
 • Modul 4: 13.06.2023 & 14.06.2023
 • Modul 5: 22.08.2023 & 23.08.2023
 • Modul 6: 19.09.2023 & 20.09.2023


Tidsrum: 

Dag 1: Kl. 10.00 – 17.00
Dag 2: Kl. 08.30 – 15.30

Pris

49.900,- kr. pr. deltager eks. moms.

Tilkøb af LVI + Effect certificering:
11.000,- kr. eks. moms

12 undervisningsdage struktureret som 6 moduler på 2 dage

 • En bogpakke og artikelsamling
 • Undervisningsmaterialer, redskaber, drejebøger og skabeloner
 • Forplejning på modulerne


Du kan betale med EAN, faktura eller betalingskort via vores webshop.

 

Hvilken proceskonsulentuddannelse bør du vælge?

Hør LEAN konsulent Jane Bøving Larsen og IT-tester, implementeringskonsulent og koordinator Christine Kjeldgård fortælle om, hvorfor de har valgt at tage deres proceskonsulentuddannelse med særlig fokus på forandringsledelse og facilitering hos LEAD – enter next level.

Kunne du tænke dig at blive uddannet af landets førende proceskonsulenter? LEAD står bag nogle af landets største programmer f.eks. toplederprogrammer til Kommunernes Landsforening, Staten og Regionerne, men vi træner også forandringsagenter hos en lang række private organisationer som Coop, Ørsted, Novo Nordisk og mange andre.

Vores undervisere har, foruden at have mange års erfaring, en finger på pulsen ude ved vores kunder hver dag. Derfor kender vi til de udfordringer, der kan være i at omsætte teori til praksis. Vi sørger derfor altid for at kombinere den seneste forskning med praksiserfaringer fra organisationer i hele landet. 

Vælg, om du vil certificeres

Du kan vælge at tilkøbe online-certificering i udviklingsredskaberne LVI og Effect som en del af uddannelsen til en samlet pris på 60.900 kr. Det betyder, at du sparer 11.000 kr. på de to certificeringsforløb. Vi anbefaler at tilkøbe certificeringer, da det giver dig mulighed for at benytte redskaberne i din daglige praksis. Vi benytter selv disse redskaber i stort set alle sammenhænge, da det er dokumenteret, at det giver bedre resultater.

Du kan dog også sagtens starte med at tilmelde dig forløbet til 49.900 kr. og tilkøbe certificeringerne undervejs.

Sådan er uddannelsen opbygget:

MODUL 1

FÅ DE GRUNDLÆGGENDE KONSULTATIVE METODER TIL FORANDRINGSLEDELSE OG PROCESKONSULTATION

På første modul får du en nøje udvalgt redskabskasse med de mest grundlæggende og effektfulde konsulentredskaber

MODUL 2

LÆR AT SÆTTE UDVIKLINGEN RIGTIGT I GANG OG DESIGN FOR EFFEKT

På dette modul lærer du at afdække organisatoriske udfordringer, behov og udviklingsmål

MODUL 3

AVANCEREDE METODER TIL DESIGN AF FORANDRINGSPROJEKTER, IMPLEMENTERING OG ALC

På modul 3 får du en række avancerede forandrings- og implementeringsmetoder

MODUL 4

FÅ REDSKABERNE TIL EFFEKTIV FACILITERING – BÅDE FYSISK OG VIRTUELT

På dette modul får du de bedste og mest effektive faciliteringsredskaber, der gør dig i stand til at lede komplekse processer, hvor grupper selv skal finde løsninger på udfordringer

MODUL 5

FREM UDVIKLING VIA COACHING OG TEAMUDVIKLING

Du får et overblik over coachingfeltets væsentligste metoder og redskaber

MODUL 6

UDVIKLING AF ORGANISATIONEN – DATA, AGILITET OG TVÆRGÅENDE SAMMENHÆNG

Vi dykker ned i nogle af de nyeste, mest effektfulde og forskningsbaserede metoder til at styrke og fremme arbejdsprocesser og samarbejdet på tværs i organisationen

Mød dine undervisere

Hos LEAD vil du blive undervist af flere forskellige undervisere, da vi benytter de skarpeste eksperter indenfor hver deres specialistområde. Det giver dig en højere kvalitet i undervisningen og du får dermed også et større udbytte. Fælles for dem alle er, at de kombinerer forskning med seneste praksiserfaringer. 

Kim har 22 års erfaring som coach, konsulent og underviser inden for en række områder – med ledelse og professionelle samtaler som omdrejningspunkt. Kims spidskompetence er ledelsesudvikling. Det sker ofte med afsæt i Leadership Pipeline-teorien, hvor Kim arbejder med afklaring af ledelsesprofiler, transitioner ind i nye lederroller og udvikling af lederes samspil på tværs og i ledelseskæden. Executive coaching og udvikling af højtydende ledergrupper er ligeledes blandt Kims styrker.

Rasmus er erhvervs-Ph.D.-stipendiat ved Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse på Aarhus Universitet, hvor han blandt andet forsker i, hvilken betydning vores mindset har for organisatorisk læring og performance.

Torsten været ansat på Aalborg Universitet, Institut for Læring & Filosofi i en stilling som Ph.D.-stipendiat siden 2011, hvor han forsker i implementering, ledelse og inklusion. Han underviser, vejleder, eksaminerer og er censor på kandidaten i lærings- og forandringsprocesser, master i pædagogisk ledelse og master i læreprocesser. 

Rikke har 17 års erfaring som erhvervspsykolog fra både offentlige- og private virksomheder herunder EU, Aarhus Universitet, Grundfos, LEGO og Team Danmark, hvor hun har arbejdet på tværs af fagområder og organisatoriske niveauer. Hun er specialiseret i virtuel ledelse i hybride enheder, hvor hun arbejder med essentielle fokus- og indsatsområder i denne ledelsesform og giver konkrete værktøjer til at styrke ledelse under disse arbejdsformer.

Andreas er uddannet cand.merc. med speciale i organisationsudvikling og innovation. Han har boet og arbejdet i flere år i Silicon Valley med tæt tilknytning til det entreprenante innovationsmiljø. Andreas arbejder som chefkonsulent, hvor han hjælper organisationer med at opbygge kapacitet til at håndtere digital transformation, skabe mere agile organisations-, ledelses- og arbejdsformer og understøtter organisationers evne til at implementere forandringer i den spidse ende af organisationen.

Mette har stor viden og over 15 års praksis erfaring med organisationsudvikling og forandringsledelse. Hun brænder for at sikre en ordentlig implementering og forankring af initiativer, hvad enten det handler om digitaliseringstiltag, nye arbejdsgange eller andre udviklingstiltag. Mette har en bred sektorerfaring fra ansættelser som intern konsulent og projektleder i stat, kommuner, KL og ATP.

Du kan møde dem allesammen på vores ‘Proceskonsulentuddannelse’.

 

 

Læs en af vores mange artikler omkring procesoptimering

Du kan tilmelde dig et af vores seminarer eller webinarer, hvor vi præsenterer den nyeste forskning indenfor ledelse- og organisationsudvikling.

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.