fbpx

Lederens Versatilitetsindeks

Bliv certificeret i at bruge LVI som et udviklingværktøj i din daglige praksis.

Tilmed dig en af de nedenstående datoer, eller bliv kontaktet af en rådgiver. 

Bliv ringet op

Udfyld formularen, og bliv ringet op af en rådgiver, hvis du ønsker at høre mere om kurset eller booke en plads.

Kortlæg en tydelig vej til bedre ledelse

LEAD tilbyder certificering i udvikling af agil ledelse med udviklingsredskabet Lederens Versatilitetsindeks (LVI). Med en certificering bliver du klædt på til at bruge LVI i udviklingsforløb i din organisation både på individ-, gruppe- og organisationsniveau.

LVI er en 360-graders feedback-metode, der udvider lederens handlerepertoire (adfærd) og selvindsigt (mindset). Feedbacken viser, hvordan ledere og/eller ledergrupper kan balancere omverdenens skiftende behov. Det sker gennem en afdækning af styrker, overgjorte styrker og udviklingspunkter individuelt hos lederne, samt i ledergrupperne.

LVI er det mest anvendte redskab blandt LEAD’s egne konsulenter, og bruges både på individ- og gruppeniveau, samt på store udviklingsforløb, kurser og uddannelser. 

Deltagerprofil

Kurset er for ledere, der ønsker at styrke egne kompetencer eller for professionelle konsulenter, som vil hjælpe deres kunder med at blive en bevidst og balanceret leder.

Målgruppen er mellemledere, teamledere, udviklings- og specialkonsulenter, HR-medarbejdere og konsulenter.

Udfyld formularen nedenfor, og få tilsendt uddybende materiale omkring kurset.

Sådan virker lederens versatilitetsindeks - 360-graders feedback

De fleste ledere har en forkærlighed for en specifik ledelsesstil. Konsekvensen er, at lederens adfærd bliver ubalanceret og ensidig. Virkeligheden kræver imidlertid, at du som leder hele tiden kan skifte spor, tilpasse dig og anvende flere modsatrettede ledelsesstile, hvis du vil lykkes.

Versatil ledelse er en mere agil, situationstilpasset og effektiv ledelsesstil. En versatil leder formår at balancere såvel den styrende og støttende ledelsesstil som den strategiske og operationelle ledelsesstil. Derfor er det også dokumenteret, at versatile ledere er mere effektive ledere. Vi udvikler lederes versatilitet, så de kan agere mere balanceret og effektivt i lederrollen.

Ledere er ikke kun udfordret af deres udviklingspunkter. Nogle gange bliver styrkerne til svagheder, når de overgøres. For lidt/for meget skalaen fortæller lederne, når de er gået over den grænse. Den fortæller også lederne, hvad de gør rigtigt – og hvad de skal skrue op for, for at blive bedre ledere. Du får derfor direkte feedback på følgende fire områder af lederens ledelsesstil:

  • Styrende ledelsesstil: Lederen skal kunne træde til og tage styringen, give den nødvendige feedback samt holde folk ansvarlige, når der er behov for det.
  • Støttende ledelsesstil: Samtidig skal lederen kunne trække sig tilbage og udvise tillid, bemyndige og skabe mulighed for, at andre kan bidrage der, hvor løsningen ikke viser sig hurtigt.
  • Strategisk ledelsesstil: Lederen skal kunne forberede organisationen til fremtiden ved at sætte retning, understøtte innovative løsninger og skabe langsigtet vækst.
  • Operationel ledelsesstil: Samtidig skal lederen også have orden i processer og organisering samt kunne holde fokus på de kortsigtede resultater, der skabes i hverdagen gennem eksekvering og effektive arbejdsgange.

Sådan skaber LVI-360 værdi for vores kunder

LEAD har hjulpet GroupM med skræddersyede lederudviklingsforløb på alle ledelsesniveauer. Som en del af samarbejdet er direktørerne blevet evalueret med lederudviklingsredskabet LVI:

“Vi bruger LVI som et værktøj til lederudvikling af vores direktører, fordi den både retter blikket mod, hvorledes adfærd opleves i organisationen og giver anledning til at drøfte, hvordan vores ledere tænker om ledelse.

LVI tilbyder en anden form for 360-graders feedback, end vi tidligere har set, fordi den både indeholder fokus på, hvad lederen beskæftiger sig med, og hvordan de gør det. Og så er guldlok-skalaen ”for meget, for lidt eller lige tilpas” med til at tydeliggøre, om lederen udfylder sit ledelsesrum i den konkrete organisatoriske kontekst.

Vores erfaring med LVI er, at den både giver anledning til refleksion over tankemønstre og ”ideer om ledelse” og anviser konkrete handlinger, som kan implementeres med det samme, og kombinationen af de to dimensioner giver et stærkt afsæt for den videre lederudvikling og dialog.”

– Signe Enemark Kildesgaard, HR-chef, GroupM Nordic

LEAD har også et fast samarbejde med Flügger, som ligeledes bruger LVI-360 som en fast del af deres sparring mellem lederne og HR:

“LVI-360 skaber synlig værdi for Flügger ved at gøre vores ledere bevidste om, hvad de gør godt, hvad de skal gøre mere af, og hvad de skal gøre mindre af for at blive mere effektive.

Særligt forståelsen af, at overgjorte styrker reelt bliver en svaghed, bidrager til at højne ledernes effektivitet i organisationen.

Det er et let anvendeligt udviklingsværktøj, der har gjort en forskel både for den enkelte leder, men også for HR og medarbejderne ved at bidrage med et fælles ledelsessprog, der tager udgangspunkt i den simple og konkrete ledelsesmodel, der ligger til grund for 360-målingen.

Lederne går direkte ud og øver sig på at ændre adfærd – og vores erfaring er, at LVI-360 højner kvaliteten af sparringen mellem lederne og HR.”

– Thomas Thorsøe, HR-chef, Flügger

Dato og lokation

  • 11. maj 2023, online via Teams 
  • Kl. 09.00-13.00
  • Flere datoer kommer snarest

Pris

11.900 kr. + moms.

Varighed: 1 dags certificering fordelt over 4 timers onlineundervisning og træning med en af LEADs erfarne specialister i LVI.

Mød din underviser

Kurset er udviklet og styret af Niels Henrik-Sørensen fra LEAD.

Niels-Henrik har gennem 10 år arbejdet med ledelse og organisationer, dels som ansat psykolog og konsulent i Rambøll Management Attractor og dels som selvstændig erhvervspsykolog og associeret partner i konsulenthuset Coachpartners International.

Niels-Henrik er en brændende engageret oplægsholder, underviser, facilitator og proceskonsulent, som på forbilledeligvis formår at gøre svært tilgængeligt teoretisk stof til forståeligt hverdagssprog og brugbare redskaber. Niels-Henrik har designet og udført utallige udviklingsforløb og kurser, som har spændt over større organisationsforandringsforløb, chef- og leder-gruppeudvikling, Leadership Pipelinebaseret ledelsesudvikling, EMMC akkrediteret certificering i coaching, ledelsesbaseret coaching, teamcoaching, mentoring, vejledning, proceskonsultation, stresshåndtering og supervision. Niels-Henrik er specialiceret i og har omfattende erfaring med at træne andre professionelle i at anvende samtalen professionelt i forhold til mange forskellige målgrupper og organisatoriske kontekster.

Mød Henrik, og hør mere om, hvad han brænder for i videoen.

Læs en af vores artikler omkring versatil ledelse

Du kan tilmelde dig et af vores seminarer eller webinarer, hvor vi præsenterer den nyeste forskning indenfor ledelse- og organisationsudvikling.

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.