Grundlæggende procesledelse

Konsultation | Design | Facilitering

Bliv undervist af Danmarks førende proceskonsulenter, og få den nyeste viden og praksiserfaring med hjem til din organisation. 

Bliv ringet op af en rådgiver. Bliv klædt på til at skabe udvikling, der kan ses, måles og mærkes.

Bliv ringet op

Udfyld formularen, og bliv ringet op af en rådgiver, hvis du ønsker at høre mere om kurset eller booke en plads.

Efter grundforløbet er du i stand til, at:

 • Afklare organisationens reelle problemstillinger
 • Skabe et design der matcher den unikke problemstilling
 • Aflæse et rum og facilitere effektivt
 • Stå mere sikkert i rollen som procesleder

Deltagerprofil

Grundforløbet henvender sig til dig, der arbejder med udvikling, implementering og ledelse af forandringer.

Deltagerne har typisk stillinger som: Udviklingskonsulent, Chefkonsulent, Proceskonsulent, HR-konsulent, HR-partner, HR-Chef, Afdelingsleder og Projektleder. Hvis du er selvstændig konsulent, vil du også få et stort udbytte af at investere i uddannelsen.

Hvorfor vælge LEAD's grundforløb i procesledelse?

Danske organisationer er præget af procestræthed, manglende engagement og i nogle tilfælde direkte modstand mod de mange nye forandringsprojekter. Så hvordan kan vi sikre højere træfsikkerhed, engagerede medarbejdere og en bæredygtig læringskultur?

Det har vi undersøgt sammen med flere end 100 praksiseksperter, herunder HR-udviklingschefer, strategichefer og topkonsulenter. Med hjælp fra dem har vi indkredset de arbejdsprincipper og byggesten, der kendetegner de forandringer, som lykkes i dag. Dette har vi sammenlignet med den nyeste forskning i vellykket implementering, forandringsledelse, proceskonsultation og organisatorisk læring. Grundforløbet bygger blandt andet på grundprincipper fra denne undersøgelse.

Grundforløbet består af de to første moduler på vores proceskonsulentuddannelse. Derfor har du også mulighed for at tilkøbe de resterende fire moduler senere, så du kan få hele uddannelsen. De resterende moduler skal dog tilkøbes indenfor 12 måneder efter dit afsluttende modul på grundforløbet. 

Grundforløbet tager også afsæt i en række bøger om proceskonsultation og forandringsledelse, skrevet af LEAD’s direktører og stiftere Thor Molly-Søholm og Kristian Dahl, herunder Action Learning Consulting“ og “Den professionelle proceskonsulent”. 

Læs mere om bøgerne her:

Tæt kobling mellem teori og din konkrete hverdag

Uddannelsen tager udgangspunkt i en kobling mellem teori og praksis.

Du arbejder med dine egne cases undervejs i forløbet. Dermed sikrer vi et større udbytte, og at både du og din organisation oplever en mærkbar effekt, når du kommer tilbage til dine daglige opgaver.

Efter endt uddannelse modtager du et uddannelsesbevis.

“Det er det bedste uddannelsesforløb jeg har været igennem. De super kompetente undervisere formår at formidle teorien, så den er til at gå til hjemme i organisationen”

– Maria Grønbek Philip, Specialkonsulent – deltager på proceskonsulentuddannelsen.

Hvilken proceskonsulentuddannelse bør du vælge?

Hør LEAN konsulent Jane Bøving Larsen og IT-tester, implementeringskonsulent og koordinator Christine Kjeldgård fortælle om, hvorfor de har valgt at tage deres proceskonsulentuddannelse med særlig fokus på forandringsledelse og facilitering hos LEAD – enter next level.

Kunne du tænke dig at blive uddannet af landets førende proceskonsulenter? LEAD står bag nogle af landets største programmer f.eks. toplederprogrammer til Kommunernes Landsforening, Staten og Regionerne, men vi træner også forandringsagenter hos en lang række private organisationer som Coop, Ørsted, Novo Nordisk og mange andre.

Vores undervisere har, foruden at have mange års erfaring, en finger på pulsen ude ved vores kunder hver dag. Derfor kender vi til de udfordringer, der kan være i at omsætte teori til praksis. Vi sørger derfor altid for at kombinere den seneste forskning med praksiserfaringer fra organisationer i hele landet. 

Vælg, om du vil certificeres

Du kan vælge at tilkøbe online-certificering i udviklingsredskaberne LVI og Effect som en del af uddannelsen til en samlet pris på 30.900 kr. Det betyder, at du sparer 11.000 kr. på de to certificeringsforløb. Vi anbefaler at tilkøbe certificeringer, da det giver dig mulighed for at benytte redskaberne i din daglige praksis. Vi benytter selv disse redskaber i stort set alle sammenhænge, da vi kan dokumentere bedre resultater.

Du kan dog også sagtens starte med at tilmelde dig forløbet til 49.900 kr. og tilkøbe certificeringerne undervejs.

Sådan er grundforløbet opbygget:

 

MODUL 1

PROCESKONSULTATION OG ORGANISATORISK UDVIKLING – DAG 1 & 2

 • Procestilgang vs. eksperttilgang

 • Det konsultative rum – grundlæggende tilgange til udvikling og proceskonsultation

 • Den strategiske position: Skab handlemuligheder de realiserer organisations strategi

 • OD position: Brug fælles læring som løftestang for udvikling

 • Gamemastery – Evnen til at indgå i og samtidig ændre kommunikative mønstre

 • Tale og lyttepositioner

MODUL 2

DESIGN FOR EFFEKT OG SÆT UDVIKLINGEN RIGTIGT I GANG  – DAG 3 & 4

 • 1-1 samtaler – at blive en fremragende sparringspartner og mestre professionelle samtaler

 • Den systemiske position: Skab positiv forandring ved at udvikle relationer og handlemønstre

 • Den anerkendende position: Skab udvikling ved at forbinde nuværende praksis med drømme og visioner. Gør drømme og visioner til virkelighed med udgangspunkt i nuværende bedste praksis 

 • Teamcoachingværktøjer: Struktureret dialog og brobygningsværktøjer

 • Workshopdesign – sådan skaber du inspirerende og effektive workshops 

Mød din underviser

Kim har 22 års erfaring som coach, konsulent og underviser inden for en række områder – med ledelse og professionelle samtaler som omdrejningspunkt. Kims spidskompetence er ledelsesudvikling. Det sker ofte med afsæt i Leadership Pipeline-teorien, hvor Kim arbejder med afklaring af ledelsesprofiler, transitioner ind i nye lederroller og udvikling af lederes samspil på tværs og i ledelseskæden. Executive coaching og udvikling af højtydende ledergrupper er ligeledes blandt Kims styrker.

Du kan møde dem allesammen på vores ‘Proceskonsulentuddannelse’.

 

 

Læs en af vores mange artikler omkring procesoptimering

Du kan tilmelde dig et af vores seminarer eller webinarer, hvor vi præsenterer den nyeste forskning indenfor ledelse- og organisationsudvikling.

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.