Ny syntese: 4 ting der skaber velfærd

Af Rasmus Engelbrecht, Jan Bartram, Kristian Dahl

Hvordan skaber du øget velfærd eller større værdi, selvom budgettet er stramt, kompleksiteten er høj, og der er forandrede forventninger fra borgere og politikere? Ifølge ”Den nye syntese” skal du både mestre de klassiske dyder og samtidig have to nye områder i spil. Læs mere om de fire fokusområder her.

Hvordan får du regnestykket til at gå op? Din portion af ressourcer bliver ikke større, det gør den samfundsmæssige kompleksitet til gengæld sideløbende med, at forventningerne fra borgere og politikere forandres. Der er flere bud på, hvordan du balancerer på den line – et af dem er ”Den nye syntese”, der peger på fire forbundne fokusområder, som lederne i den offentlige sektor bør arbejde med for at sikre offentlig værdiskabelse.

Lad os se nærmere på Den nye synteses fire fokusområder – 4 ting der skaber velfærd.

 

Styr på tingene (Compliance)

Ledere og politikere i den offentlige sektor har en klassisk, men afgørende opgave i fortsat at mestre de klassiske embedsmandsdyder og sikre, at loven overholdes. Det handler grundlæggende om at sikre stabilitet og funktionelle legitime offentlige institutioner. Det giver ikke mening at tale om innovation eller andre populære ledelsesbegreber, hvis man ikke har styr på eget eller andres hus.

Mere for mindre (Performance)

Dernæst er det afgørende at have et kontinuerligt fokus på at optimere og effektivisere måden, hvorpå den offentlige sektor indfrier de politiske ambitioner. Her kan optimering, LEAN og driftsledelse nævnes som blot nogle af de praktiske greb, der anvendes.

LÆS MERE OM VORES UDDANNELSE LEAD
tilbyder certificering i udvikling af agil ledelse med udviklingsredskabet Lederens Versatilitetsindeks (LVI)

Med en certificering bliver du klædt på til at bruge LVI i udviklingsforløb i din organisation både på individ-, gruppe- og organisationsniveau.

 

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Event tilmelding

tekst