3 greb til et kreativt arbejdsmiljø

Af Maja Nyboe Bjerrehuus, Chefkonsulent, LEAD

Nye indtryk, input og informationer sætter gang i vores tanker og får os til at komme på nye idéer. De idéer kan forblive flyvske strøtanker i den enkeltes hoved, eller de kan få retning og blive til innovation, der skaber en reel organisatorisk værdi. Det afhænger af dig som leder. Læs med her og bliv inspireret.

Kreativitet og innovation i organisationen er en ledelsesopgave og afhænger ikke alene af de kreatives talent, men af de rammer og den ledelse, du skaber. Du har stor indflydelse på, i hvilken retning dine medarbejderes idéer udvikler sig.

Kreativitetsledelse handler ikke om at tage nye tænkehatte på og skabe spændende dialoger, som kan tage organisationen til nye højder. På nogle arbejdspladser er der brug for nye idéer, hos andre er der brug for, at idéerne bliver prioriteret, og nogle steder er der brug for, at de gode ideer bliver implementeret for at skabe et mere kreativt arbejdsmiljø. Og det kræver alt sammen kreativitetsledelse.

Værktøj: Fra opfindsomhed til innovation

Skal du sikre, at dine medarbejderes idéer udvikler sig til innovation, kræver det ifølge Juelsbo, Bäckström & Tanggaard (2015), at du fører dine medarbejdere gennem følgende tretrinsraket fra opfindsomhed til innovation:

Trin 1: Giv plads til opfindsomhed

Det første trin, du skal lede dine medarbejdere gennem, er opfindsomhed. At være opfindsom handler om at kunne reagere på en nytænkende og værdiskabende måde i situationer, hvor der er behov for det. Det handler om dine medarbejderes evne til at finde på nye måder at handle på, når de befinder sig i situationer, hvor måden de plejer at handle på, ikke længere fungerer. Dine medarbejdere er opfindsomme, når de finder på nye løsninger, idéer og håndterer uvante problemstillinger. På dette trin har alle idéer potentiale, og det er derfor her, de første frø til reel innovation bliver sået.

LÆS MERE OM VORES UDDANNELSE LEAD
tilbyder certificering i udvikling af agil ledelse med udviklingsredskabet Lederens Versatilitetsindeks (LVI)

Med en certificering bliver du klædt på til at bruge LVI i udviklingsforløb i din organisation både på individ-, gruppe- og organisationsniveau.

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Event tilmelding

tekst

DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS 2024

Vi afholder konference om den attraktive arbejdsplads den 21. maj i Århus og den 24. maj i København.

Bliv klogere på:

  • Helhedsmodellen
  • Den nytænkende arbejdsplads
  • Indsatsområder
  • Best practice-eksempler