Ensomhed er et grundvilkår for ledelse

Ledere må acceptere, at en vis grad af ensomhed er et grundvilkår for jobbet, som de må lære at håndtere for at trives i rollen. Det siger lektor og faglig direktør Claus Elmholdt

Ni ud af ti chefer føler sig ensomme. Det viser en svensk undersøgelse foretaget på knap 1.000 svenske chefer.

En nyere international undersøgelse peger dog på, at der ikke er systematisk belæg for at konkludere, at ledere generelt skulle være mere ensomme end deres medarbejdere. Det kan skyldes, at ledere generelt har et mindre socialt tilknytningsbehov end medarbejdere.

Uanset mulige forskelle i tilknytningsbehov er der en række forskelle, som adskiller lederjob fra andre typer af jobs. Betingelserne i et lederjob gør det sværere at skabe relationer af høj kvalitet til andre. En type relationer, som alle mennesker i en eller anden grad har brug for i deres arbejdsliv.

”Alle mennesker har brug for tætte høj-kvalitetsrelationer til andre mennesker. Relationer, hvor man oplever at kunne være fri og spontant og blive respekteret og accepteret som den, man er, og det kan være svært at etablere i relationen mellem leder-medarbejder, hvor der også er magt på spil.”

Det fortæller faglig direktør i LEAD og lektor i ledelses- og organisationspsykologi på Aalborg Universitet, Claus Elmholdt.

Artiklen er skrevet af Journalist Pernilla Abildtrup og  den fulde artikel kan læse på Vigeurs website. 

Et netværk for strategiske ledere

Et netværk hos LEAD Society er dit fortrolige sparringsrum. Her kan du dele dine problemstillinger og få input fra andre ledere, der har stået i lignende situationer. Vi er alle passionerede omkring ledelse og bruger denne arena som en mulighed for at reflektere, diskutere og sparre med hinanden.

 

Hver gruppe består af 25 deltagere, som repræsenterer forskellige organisationer. Vi sammensætter en gruppe af passionerede ledere på samme ledelsesniveau, som har lyst til at drøfte og udvikle deres egen ledelsespraksis.

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Event tilmelding

tekst