Hvordan opbygger man Læringskultur med høj psykologisk sikkerhed?

I samarbejde med Ledelsesugen i uge 44, hvor hele den offentlige sektor sætter særligt fokus offentlig ledelse.

Bag Ledelsesugen står regeringen, KL og Danske Regioner.

På webinaret møder du

Katrine Bastian – Chefkonsulent i LEAD – Enter next level. Hun er kendt for at skabe tillidsfulde relationer til hendes kunder og samarbejdspartnere – og hun er optaget af at inddrage sin praktiske erfaring og sin interesse for at formidle teoretisk viden, så det kan kobles til organisationens strategiske behov og konkrete praksis. 

Er du optaget af at skabe højt performende teams med innovative medarbejdere, og vil du vide mere om, hvordan det relaterer sig til læring, trivsel og stress reduktion? Det kan du blive klogere på, når erhvervspsykolog og ekspert i læringskultur Katrine Bastian i dette webinar giver dig viden om og konkrete værktøjer til, hvordan du og dit lederteam kan arbejde strategisk målrettet med at skabe en kultur præget af faglig udvikling og innovation, samtidig med at I styrker trivslen og sænker stressniveauet.

Undervejs i webinaret får I viden om, hvad læringskultur med psykologisk sikkerhed er, du får eksempler fra organisationer og ledere, der arbejder med at styrke deres læringskultur, og du får konkrete og velafprøvede værktøjer til at arbejde med at styrke læringskulturen i jeres organisation, afdeling og lederteam.

Find os i programmet her.

Beskrivelse fortsætter under næste sektion.

Står jeres psykiske arbejdsmiljø i vejen for jer?

I LEAD er vi eksperter i ledelse og organisationsudvikling, der skaber trivsel og bæredygtige resultater. Vi tilbyder erhve rvspsykologiske ydelser indenfor analyse og håndtering af stress, konflikter og andre arbejdsmiljøudfordringer. Derudover hjælper vi jer med udvikling af bæredygtig ledelse og arbejdskulturer, der skaber trivsel og performance. 

Klik på linket og læs mere om hvordan vi rådgiver og inspirerer med afsæt i forskningsbaseret viden og solid praktisk erfaring.

Psykologisk tryghed

Begrebet psykologisk tryghed bliver i de fleste sammenhænge knyttet direkte til Amy Edmondson, professor på Harvard Business School. Det var nemlig hende, der i 1999 introducerede ’psykologisk tryghed’ som udløber af et forskningsprojekt med fokus på fejlmedicinering i sundhedssektoren.

Her gjorde Amy Edmondson den opdagelse, at de teams, som fungerede og performede bedst, samtidig var dem med flest rapporterede fejl. Studierne viste, at disse teams ikke nødvendigvis fejlede mere end gennemsnittet – men at de var kendetegnet ved en høj grad af gensidig tillid og respekt, som gjorde at teammedlemmerne var trygge ved at tale højt om de fejl, som blev begået.

Når den psykologiske tryghed er høj, er teamet bedre til at videreudvikle på hinandens ideer og de arbejder mere effektivt. Ifølge Amy Edmondson er psykologisk tryghed aldrig i sig selv målet – det er metoden til at opnå høj performance.

Psykologisk tryghed omtales også ofte som psykologisk sikkerhed.

En uddannelse i ledelse af psykisk arbejdsmiljø og trivsel skaber bedre arbejdspladser

På dette 3-dages forløb bliver I som organisation, ledere, tillidsrepræsentanter eller andre som arbejder med trivsel og psykisk arbejdsmiljø, klædt på med den nyeste viden og de vigtigste redskaber til at styrke trivsel og performance i jeres organisation. I lærer at arbejde strategisk og forebyggende med psykisk arbejdsmiljø, ligesom I får trænet hands-on værktøjer til at håndtere svære situationer. Endelig bliver I skarpe på jeres forskellige roller og ansvar i ledelsen af jeres psykiske arbejdsmiljø.

Med en uddannelse i ledelse af psykisk arbejdsmiljø og trivsel, bliver du klædt på med de vigtigste ledelsesgreb til at forebygge stress, reducere sygefraværet, øge trivslen og optimere performance i din organisation.

Udfyld formularen og få tilsendt materiale om uddannelsen

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.