Værdier – retoriske platheder eller tydelige adfærdsmarkører?

Organisatoriske værdier er et af de oplagte ”mobbeofre” indenfor organisationsudviklingsfeltet.

3 ting du får med fra dette webinar:

  • En tjekliste med opmærksomhedspunkter, når du skal udvikle adfærdspåvirkende værdier
  • Råd til, hvordan du i din ledelsesmæssige kommunikation og handlen kan udmønte og udleve værdierne
  • Viden om, hvordan du kan forebygge og håndtere konflikter om værdierne i din organisation

Hvem er webinarets vært

Christian Nyvang Qvick –  Chefkonsulent i LEAD – Enter next level. Forfatter til ledelsesbøgerne ‘Visionsledelse – sådan skaber du en klar og meningsfuld retning for din organisation’ og ‘Distribueret ledelse i den offentlige sektor’. I tillæg dertil har han skrevet mere end 40 artikler, debatindlæg, klummer og kronikker om ledelse.

Kritikerne hævder, at værdier ofte bliver udtryk retoriske platheder og selvindlysende plus-ord, som ingen forskel gør i organisationen, hvis ingen kan finde på at tage afstand fra værdiformuleringerne.

Beskrivelse fortsætter under næste sektion.

Nøglen til god visionsledelse

Læs en af Christian Nyvang Qvicks artikler, hvor han deler sine egne erfaringer som konsulent og fortæller om hvordan det er ikke nok, at ledere fortæller medarbejderne, hvilken forskel de gør for den fælles vision igennem deres arbejde. Det skal vises konkret, og det kræver alliancer med organisationens slutbrugere.

I praksis er denne kritik i mange tilfælde berettiget – hvilket ofte skyldes en forfejlet tilgang til arbejdet med værdier. Hvis man arbejder med værdier på hensigtsmæssig vis rummer det et kæmpe potentiale. Værdierne kan fungere som adfærdsmarkører, der skaber en kollektiv fortælling om, hvad der skal lægge til grund for ansattes daglige ”gøren og laden”. Værdierne kan også være alternativet til detailstyrende micromanagement baseret på tykke personalehåndbøger, regler og procedurer. Endelig kan værdierne være med til at tilskrive personlighed til organisationen – værdierne kan således forme den organisatoriske kultur ved at tydeliggøre, hvad organisationen står for, finder stolthed i at efterleve og tilskriver betydning. Tænk blot på Mærsk og værdien ”rettidig omhu” som et eksempel på en sådan værdi, som de fleste danskere formentlig har hørt om.

Webinaret er det andet webinar af en webinarrække, omhandlende de klassiske begreber i ledelseslitteraturen:

Webinarrække om værdi, vision & strategi

Webinaret afholdes den 2/11-2022

Webinaret afholdes den 16/9-2022

Hvordan kan LEAD hjælpe jer med visionsledelse?

Har du eller din organisation brug for rådgivning og sparring om visionsledelse, oplæg og workshops om visionsledelse eller facilitering af visionsprocesser? 

I LEAD er vi eksperter i ledelse og organisationsudvikling, og vores formål er, at vi sammen målretter indsatsen mod at skabe resultater og god ledelse i lige præcis din organisation.

Klik på linket herunder og læs mere:

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.