Der er et kæmpe behov for talentudvikling, der virker. Og det gælder både i offentlige organisationer og private virksomheder. Det er der mange årsager til. En af de væsentligste er arbejdskraftudfordringen, som gør, at vi kommer til at mangle 90.000 personer på det danske arbejdsmarked i 2030. Det er et vildt problem, som mange organisationer allerede mærker konsekvenserne af i dag.
Med gennemtænkte og velplanlagte talentprogrammer, der hænger sammen med organisationens strategi, bliver det nemmere både at tiltrække og tilknytte dygtigere ledere, specialister og projektledere.
Gode talentprogrammer tiltrækker dygtigere medarbejdere, fordi medarbejderne får en oplagt mulighed for at udvikle deres kompetencer i en organisation, der ser og værdsætter dem.
Men gode talentprogrammer tilknytter også dygtige medarbejdere, fordi medarbejderne kan flytte sig til nye opgaver, større ansvar og andre roller. Så lysten til at søge videre bliver mindre. Med et stærkt talentmiljø forankrer I også den viden, som nøglemedarbejdere har, i organisationen, så den ikke forsvinder, hvis de finder et andet arbejde.
Selvom behovet og potentialet er stort for talentudvikling i Danmark, bliver alt for meget talentudvikling grebet uheldigt an. Det skyldes bl.a., at talentprogrammerne bygger på forældede teorier og gamle metoder.
For at indfri talentprogrammernes potentiale har vi udviklet en ny tilgang. Den kombinerer nyeste forskning med LEADs mere end ti års erfaring med at designe og gennemføre talrige talentprogrammer i både den offentlige sektor og det private erhvervsliv.
Tilgangen bygger på vores cyklus-model: