Lederens trivsel og psykiske arbejdsmiljø

Lad LEAD hjælpe med, at give perspektiv på lederens psykiske arbejdsmiljø i din organisation.

Når vi træder ind på arbejde, træder vi samtidigt ind i en række spændingsfelter - det gør man i høj grad også som leder.

De kan være mere eller mindre tydelige for os, og de indvirker på lederens opgaveløsning, men i høj grad også på lederens psykisk arbejdsmiljø.
Spændingerne kan skabe et højt følelsesmæssigt pres, svære dilemmaer, modstridende krav og forventninger samt et krav om levering af løsninger og beslutninger. Der har i mange år været fokus på medarbejderes psykiskearbejdsmiljø og trivsel, men øget kompleksitet og dermed også et øget spændingsfelt kalder nu også på et fokus på lederens eget psykiske arbejdsmiljø.
Dette foredrag giver dig perspektiv på lederens psykiske arbejdsmiljø, hvor man tager sin ledelsespraksis og egne arbejdsgange op til overvejelse. 
Få indsigt i problemer og udfordringer med psykisk arbejdsmiljø og trivsel; fx stress, sygefravær, trivsel, mobning og konflikthåndtering. Foredraget giver lederne nye handlemuligheder i forhold til at skabe og påvirke det psykiske arbejdsmiljø og bevidsthed om typiske faldgrupper.
Vi kan tilbyde afholdelse af 1-2 timers foredrag, kan også leveres som halv- eller heldags workshop. 

Hvem er målgruppen for dette foredrag?

  • Ledere på alle niveauer både i offentlige og private organisationer.

Hvilken værdi skaber fordraget for din organisation?

Fordraget giver refleksion og større bevidsthed om potentielle belastninger og faldgruber ved dels egen ledelsespraksis og dels rammer samt vilkår.

Foredraget giver indblik i hvilke handlemuligheder lederen står med, både individuelt, men også i relation til egen leder/chef og den organisation, man er en del af.

Foredraget giver den enkelte leder mulighed for aktivt at reflektere over og arbejde med egen ledelsespraksis gennem øvelser og refleksioner.

Har du spørgsmål, så skriv eller ring til en af vores eksperter

Partner

Faglig direktør, Stifter

Ledelseskonsulent

Hvorfor er psykologisk tryghed vejen til udvikling, effektivitet og resultater på bundlinjen?

Der er stor interesse for begrebet psykologisk tryghed i disse år, hvor vi med større hastighed end nogensinde skal skabe forandringer, innovation og resultater.

Ifølge Katrine Bastian, erhvervspsykolog og chefkonsulent i Lead, peger forskningen på, at psykologisk tryghed er helt centralt for en arbejdskultur, hvor medarbejderne sammen skal skabe ekstraordinære resultater. Men hvad kan du som leder gøre for at udvikle og fastholde psykologisk tryghed? 

Kontakt os og hør mere om, hvad vi kan gøre for jeres organisation

Står I overfor en organisationsændring? Har I behov for strategisk rådgivning eller et lederudviklingsforløb?

Kontakt os, så skræddersyer vi sammen et forløb, der udvikler lige netop de kompetencer og strukturer, der styrker og fremtidssikrer jeres organisation.

Claus Elmholdt

Faglig direktør, Stifter

Mobil: +45 26 14 51 57
E-mail: ce@lead.eu

DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS 2024

Vi afholder konference om den attraktive arbejdsplads den 21. maj i Århus og den 24. maj i København.

Bliv klogere på:

  • Helhedsmodellen
  • Den nytænkende arbejdsplads
  • Indsatsområder
  • Best practice-eksempler