Sammenhæng mellem versatilitet og effektivitet

Af Robert B. Kaiser, Darren V. Overfield og Robert E. Kaplan, Kaplan DeVries Inc.

LVI undersøgelse

En spændende undersøgelse af Kaiser et al. (2010), bekræfter en høj sammenhæng mellem versatilitet og effektivitet hos ledere. De ledere der blev målt på, fik tildelt en score i hver af de fire modsatrettede ledelsesstile som bliver brugt i udviklingsredskabet Lederens Versatilitetsindeks (LVI): styrende ledelsesstil, støttende ledelsesstil, strategisk ledelsesstil og operationel ledelsesstil. Ledernes respektive score i de fire ledelsesstile blev regnet om til ét procenttal. Dette procenttal reflekterer lederens versatilitet samt hvor tæt lederen er på at balancere de forskellige dimensioner. Når man sammenholder ledernes versatilitet med med ledernes overordnede effektitivtet målt på en skala fra 1-10, ses sammenhængen mellem versatilitet og effektivitet. Baseret på dette, kunne man konkludere at jo mere versatil, desto højere effektiviteten af en leder og deres ledelsesstil var.

Model af Kaiser et al. (2010)

Undersøgelsesresultaterne fra Kaiser et al. (2010) viser ligeledes en høj sammenhæng mellem versatilitet og tilfredshed, loyalitet og selvfølelse hos ens medarbejdere. En anden bekræftende faktor er også højere arbejdsmoral, engagement og sammenhængskraft hos teams.

LÆS MERE OM VORES UDDANNELSE LEAD
tilbyder certificering i udvikling af agil ledelse med udviklingsredskabet Lederens Versatilitetsindeks (LVI)

Med en certificering bliver du klædt på til at bruge LVI i udviklingsforløb i din organisation både på individ-, gruppe- og organisationsniveau.

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Event tilmelding

tekst