Situationsbestemt personaleledelse og versatil ledelse – hvordan finder du den rette balance?

Hvordan finder du den rette balance i din ledelsesstil, så du sikrer den rette form for ledelse på det rette sted og rette niveau? ​

På webinaret får du:

Mulighed for at vurdere din egen ledelsesstil og præferencer, så du efterfølgende har en bedre fornemmelse af, hvilken slags leder du er, og hvordan du kan blive bedre til at bedrive situationsbestemt og versatil ledelse. Spørgsmålene er:

  • Er du en leder, der styrer for meget og støtter eller delegere for lidt?
  • Giver du dine medarbejdere en tilpas portion udfordring?
  • Hvordan tilpasser du den hjælp og støtte, som du tilbyder dine medarbejdere, så det møder deres behov og præferencer?

Hvem er webinarets værter

Niels Henrik Sørensen – Partner i LEAD – Enter next level. Han har designet og udført utallige udviklingsforløb og kurser som har spændt over større organisationsforandringsforløb, chef- og leder-gruppeudvikling, Leadership pipelinebaseret ledelsesudvikling, EMMC akkrediteret certificering i coaching, ledelsesbaseret coaching, teamcoaching, mentoring, vejledning, proceskonsultation, stresshåndtering og supervision.
 
Mickey Klysner Riis – Ledelseskonsulent i LEAD – Enter next level. Gennem mere end otte års erfaring med undervisning, procesfacilitering og ledelse har Mickey udviklet stærke kompetencer, som han nu bruger i sin undervisning

Hvordan leder du dine medarbejdere, så de tager ansvar for opgaven og føler sig frie i opgaveløsningen? Hvordan leder og hjælpe du dine medarbejdere, så de ikke oplever, at du har efterladt dem på perron uden den nødvendige hjælp og støtte? Og hvordan undgår du, at dine medarbejdere mister motivationen, når du blander dig for meget i deres arbejde, så de råber mikro-management efter dig, når du har forladt lokalet?

Beskrivelse fortsætter under næste sektion.

Er der sammenhæng mellem versatilitet og effektivitet?

En spændende undersøgelse af Kaiser et al. (2010), bekræfter en høj sammenhæng mellem versatilitet og effektivitet hos ledere. De ledere der blev målt på, fik tildelt en score i hver af de fire modsatrettede ledelsesstile som bliver brugt i udviklingsredskabet Lederens Versatilitetsindeks (LVI): styrende ledelsesstil, støttende ledelsesstil, strategisk ledelsesstil og operationel ledelsesstil. 

Hvorfor er situationsbestemt og versatil ledelse er vigtig? hvordan kan du som leder blive bedre til at bedrive situationsbestemt og versatil ledelse; samt hvilke behov og kendetegn skal du være opmærksom på hos dine medarbejdere, for at du kan tilbyde dem det rette niveau at hjælp, udfordring og frihed.

1. Rette ledelse på rette niveau

 

Effektiv ledelse på hvert niveau kræver forskellige arbejdsværdier, færdigheder og prioriteter. Et skifte fra ét ledelsesniveau til et andet kræver et skift i lederens tilgang til arbejdet. Lykkes man ikke med at lave disse skift, er der en række faldgruber, man kan falde i og en række nye balancer som skal læres.

2. Et fælles ledelsessprog

 

Organisationen skal definere fælles krav og forventninger på hvert ledelsesniveau eksempelvis ved at formulere et ledelsesgrundlag.​

3. En værdikæde for ledelse

De ledelsesunderstøttende redskaber skal tilpasses efter det fælles ledelsessprog, så I sikrer en strategisk rettet og systematisk understøttelse af ledere og ledelsestalenter.​

Du får en større forståelse for den balancegang, der ligger i at bedrive situationsbestemt og versatil ledelse, som hjælper og frisætter dine medarbejdere. Derudover vil du have en bedre fornemmelse af, hvilke tendenser og faldgruber du skal være opmærksom på ift. din egen ledelsesstil og præferencer.

Bliv certificeret i at bruge LVI som et udviklingsværktøj i din daglige praksis

Versatil ledelse er en mere agil, situationstilpasset og effektiv ledelsesstil. En versatil leder formår at balancere såvel den styrende og støttende ledelsesstil som den strategiske og operationelle ledelsesstil. Derfor er det også dokumenteret, at versatile ledere er mere effektive ledere. Vi udvikler lederes versatilitet, så de kan agere mere balanceret og effektivt i lederrollen.

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.