LEAD deltager i Teknologipartnerskabet

Konsulentfirmaet LEAD lancerer nu Kommunernes Teknologipartnerskab, et nyt initiativ der skal booste implementeringen af succesfulde digitale løsninger på tværs af ca. 40 danske kommuner. Partnerskabet forpligter sig til et 1,5-årigt forløb, hvor hver deltagende kommune modtager hjælp til at implementere en specifik digital løsning, der allerede har bevist sin effektivitet i andre kommuner.

I Kommunernes Teknologipartnerskab lægger LEAD vægt på den organisation, hvor teknologien skal anvendes, for at sikre en god implementering. Dette inkluderer medarbejderinddragelse, stærkt tværfagligt samarbejde og en sømløs overgang til drift. Desuden har partnerskabet en dybdegående tilgang til forandringsledelse, der involverer hele ledelseskæden og fokuserer på styringsmæssige greb for at forankre den digitale omstilling.

LEAD og KL kommer til at udgive artikler, podcast og webinarer omkring de konkrete cases fra kommunerne på denne side.

“Vi ved, at forskellen mellem succes og fiasko ofte ligger i organisationen, implementeringen og forandringsledelsen, lige ned til den lokale leder og medarbejder – og naturligvis borgerne,” udtaler Kaare Pedersen, partner i LEAD med særligt fokus på ledelse af digitalisering.

LEAD, der har mange års erfaring i at arbejde med kommuner, vil være ved roret gennem hele processen. Virksomhedens eksperter vil assistere i de forskellige faser af partnerskabet, sikre fremdriften og hjælpe kommunerne med at opnå deres mål. LEAD har også allieret sig med praksiseksperter i de udvalgte teknologier, hvilket forbedrer chancerne for en succesfuld implementering.

Teknologipartnerskabet tilbyder de bedste forudsætninger for at nå i mål, selv når forandringerne strækker sig ud over de 1,5 år, inden de bliver en integreret og stabil del af hverdagen. Mod slutningen af forløbet vil LEAD gøre status med hver kommune og lægge en plan for det videre arbejde.

“Erfaringerne, I gør jer gennem forløbet, om forandringsledelse, implementering og gevinstrealisering, kan I tage med videre til andre forandringsprocesser i kommunen,” tilføjer Kaare.

Med dette initiativ tager LEAD et afgørende skridt i retning af at styrke den digitale transformation gennem god ledelse i danske kommuner, og skaber en platform for vellykket implementering af teknologiske løsninger.

Digitale løsninger til danske kommuner

Kommunernes Teknologipartnerskab tilbyder danske kommuner muligheden for at vælge og implementere præcise digitale løsninger inden for to nøgleområder: Velfærdsteknologi og automatisering af administrative arbejdsgange.

Kommunerne kan vælge mellem fire løsninger under disse temaer, herunder skærmbesøg og digitalt understøttet træning inden for velfærdsteknologi og etablering og skalering af administrative processer og intelligent automatisering af end-to-end processer inden for automatisering. Kommunerne har mulighed for at tilmelde sig mere end én løsning, med separate tilmeldinger for hver forløb de ønsker at deltage i.

Kommunerne har også fleksibiliteten til selv at vælge, hvilken leverandør de ønsker at samarbejde med om den specifikke løsning. For kommuner uden en leverandør og som skal til at foretage et køb, vil partnerskabet tilbyde en session for at hjælpe dem med at få overblik over potentielle leverandører og høre om erfaringer og overvejelser, som andre kommuner har gjort.

Teknologipartnerskabet er ideelt for kommuner, der ønsker at forpligte sig til at implementere en af de fire løsninger, som partnerskabet er bygget op omkring. Det er særligt relevant for dem, der har få eller ingen erfaringer med teknologierne, men gerne vil opnå den værdi, teknologierne kan give; for dem, der har nogen erfaring med at bruge teknologierne, men ikke oplever at være kommet i mål med at skabe værdi; eller for dem, der har testet teknologierne i mindre skala, men gerne vil skalere dem til en større udbredelse i deres kommune.

Under forløbet vil de deltagende kommuner blive opdelt i mindre klynger baseret på deres erfaring med teknologierne. Dette muliggør et samarbejde mellem kommuner, der befinder sig i lignende situationer, samtidig med at der trækkes på erfaringerne fra kommuner, der allerede har haft succes med deres implementering.

“Ved at samle kommuner i forskellige stadier af den digitale transformation, kan vi sikre, at alle deltagere lærer fra både deres egne og andres erfaringer,” tilføjer Kaare fra LEAD. “Det giver hver kommune de bedste forudsætninger for succes.”

Med Kommunernes Teknologipartnerskab fortsætter LEAD med at skabe vejen for digital transformation i danske kommuner, og understreger den betydning, vellykket implementering af teknologiske løsninger har for den fortsatte udvikling og forbedring af kommunernes serviceydelser.

Partnerskabets forløb og tidslinje

Forløbet er bygget op på fire søjler: 

  • Fælles partnerskabsdage, 
  • Samarbejde i klynger
  • 1:1 sparring mellem den enkelte kommune og konsulenter
  • Digital værktøjskasse og virtuelt samarbejde.
 

Partnerskabsdage er hele dage, hvor der sættes spot på særlige implementeringstemaer og vellykkede eksempler fra kommunerne. Her mødes kommunerne også i klynger, som er indelt efter modenheds- og ambitionsniveau. Klyngemøderne fokuserer på de særlige udfordringer og løsninger, de står overfor.

Desuden er der 1:1 sparring mellem den enkelte kommune og konsulenter tilknyttet partnerskabet. Disse samtaler tager udgangspunkt i at afklare de udfordringer, der er vigtige for hver kommunes implementeringsforløb.

Den digitale værktøjskasse og det virtuelle samarbejde tilbyder kommunerne adgang til metoder, værktøjer, arbejdsrum, podcasts, vejledninger og videoer gennem det virtuelle whiteboard Miro og Teams-grupper.

Partnerskabsaktiviteterne strækker sig over fire hele dage, seks klyngemøder og seks sparringsmøder over en periode på 1,5 år. De kommunale teams kan omfatte op til fem deltagere, herunder en direktør, en chef/projektejer, og en projektleder.

Det er forventet, at direktøren deltager på den første og sidste fællesdag samt på tre af 1:1 møderne med konsulenterne. Chefen, som har det strategiske ansvar for at initiativet lykkes og skaber gevinster, samt projektlederen, der har det daglige og operationelle arbejde, forventes at deltage i alle aktiviteter.

“Den tid, der er afsat til partnerskabsaktiviteterne, er kun en del af den tid, I skal investere,” påpeger en repræsentant fra LEAD. “I skal være parate til at investere tid og kræfter i implementering, forandringsledelse og opfølgning i jeres egen organisation. Men I får tiden igen, når løsningerne er implementeret.”

LEAD’s Kommunernes Teknologipartnerskab fortsætter med at banke vejen for digital transformation i danske kommuner, ved at give en detaljeret roadmap og støtte til kommuner, der stræber efter at forbedre deres serviceydelser og effektivitet gennem digitalisering.

Kontakt os og hør mere om, hvad vi kan gøre for jeres organisation

Står I overfor en organisationsændring? Har I behov for strategisk rådgivning eller et lederudviklingsforløb?

Kontakt os, så skræddersyer vi sammen et forløb, der udvikler lige netop de kompetencer og strukturer, der styrker og fremtidssikrer jeres organisation.

Kaare Pedersen

Partner | Områdedirektør for ledelse af digitalisering

Mobil: +45 31 25 35 04
E-mail: kp@lead.eu

Andre nyheder

Nytårsnyheder 2024

LEAD har nu udvidet vores virkeområde og etableret datterselskabet LEAD IMPACT. Dette nye konsulenthus er specialiseret i udvikling af den offentlige sektor og har en ...
Se mere

Bogudgivelse af Christian Nyvang Qvick: Er der nogle hjemme i strategihuset?

LEAD præsenterer Christian Nyvang Qvicks seneste bog: “Er der nogen hjemme i strategihuset? Sæt retning med vision, mission, værdier og strategier”, udgivet den 9. maj ...
Se mere

Opstart af LEAD Society: Åbent udbudte uddannelser, kurser, netværk og konferencer

I august 2022 introducerede LEAD et nyt ben til forretningen inden for ledelse, vores nyoprettede datterselskab, LEAD Society. LEAD Society tilbyder åbent udbudte uddannelser, kurser, ...
Se mere

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.

magasin, LEAD Insights, ledelse

Vil du have viden og inspiration til hvordan du styrker arbejdet med ledelse og organisationsudvikling i den offentlige og private sektor i Danmark?

 Tilmeld dig vores digitale magasin og få viden og inspiration direkte i din indbakke.