E-bog om talentudvikling i forskningsmiljøer

Talentudvikling - Billede med mennesker som studere

Business as usual eller skal vi talentudvikle?

En betydelig andel af forskningstalenter forlader universitetsmiljøet for tidligt. Det resulterer i et stort tab af eftertragtede talenter. Talentudvikling og tilknytning af forskningstalenter er derfor blevet et centralt emne for rektorer, dekaner og forskningsledere. Men de savner ofte en praktisk og implementerbar strategi.

Med e-bogen ønsker vi at hjælpe med denne strategi, så det kan blive nemmere at tiltrække, udvikle og tilknytte forskningstalenter. 

Det arbejde kræver, at man finder den rette balance mellem at tiltrække flere talenter og udvikle dem, der allerede er. Konkurrencen om talentfulde forskere er nemlig stor. Forskningsorienterede virksomheder i både den private og offentlige sektor kæmper om de samme eftertragtede forskere, som universiteterne gør. Og selvom universiteterne næppe vinder på løn, kan de tilbyde andre lige så vigtige faktorer – som faglige fællesskaber, work/life-balance og tydelige karriereperspektiver.

I e-bogen udforsker vi det uforløste potentiale i at prioritere talentledelse endnu mere på universiteterne. Vi dykker også ned i to centrale termer: talentmanagement og talentudvikling, der ofte skaber udfordringer i forbindelse med strategisk talentudvikling.

Vores mål er at inspirere til refleksion og debat om, hvordan universiteter kan håndtere den stigende konkurrence om talenter og samtidig skabe et stimulerende og bæredygtig forskningsmiljø.

Rigtig god fornøjelse med bogen.

Download e-bogen

Udfyld formularen, og hent din e-bog 

Udtalelser fra bogen

”Vi må se i øjnene, at vi ikke længere kan tage det for givet, at de bedste unge forskertalenter vil arbejde på universitetet. De orker ikke at være her på de vilkår, vi tilbyder. Tingene er under forandring, og jeg taler med mange forskere af begge køn, der vil have tid til familie og vil have et liv udenfor.”

"Vi er nødt til at se på arbejdsmiljøet. Det går jo ikke, at man har en så dårlig balance mellem arbejde og fritid, og folk synes, at det er så heftigt. Jeg er bange for, at vi taber forskertalenter på gulvet og går glip af den viden, de har"

Mød forfatterne

Ole Mathorne

Ph.d. og chefkonsulent

Torsten Conrad

Forsker i ledelse og direktør

Just Bendix Justesen

Ph.d. og direktør

Thomas Skovgaard

Ph.d. og associeret partner

Mere fra samme kategori

Offentlig rekruttering, Forside

E-Bøger

Ledelse af digitalisering

Ledelse i den Offentlige Sektor

Rekruttering og fastholdelse

Hent bogen “Hverdagsløsninger i den offentlige rekrutteringskrise”

Se mere
digitalisering

Digital Ledelse

E-Bøger

Ledelse af digitalisering

Hent bogen “Ledelse i den digitale jungle”

Se mere
Forside til bog: Digitalisering og teknologi kræver ledelse

Digital Ledelse

E-Bøger

Ledelse af digitalisering

E-bog: Digitalisering og teknologi kræver ledelse

Se mere

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Event tilmelding

tekst