Business as usual eller skal vi talentudvikle?
En betydelig andel af forskningstalenter forlader universitetsmiljøet for tidligt. Det resulterer i et stort tab af eftertragtede talenter. Talentudvikling og tilknytning af forskningstalenter er derfor blevet et centralt emne for rektorer, dekaner og forskningsledere. Men de savner ofte en praktisk og implementerbar strategi.
Med e-bogen ønsker vi at hjælpe med denne strategi, så det kan blive nemmere at tiltrække, udvikle og tilknytte forskningstalenter.
Det arbejde kræver, at man finder den rette balance mellem at tiltrække flere talenter og udvikle dem, der allerede er. Konkurrencen om talentfulde forskere er nemlig stor. Forskningsorienterede virksomheder i både den private og offentlige sektor kæmper om de samme eftertragtede forskere, som universiteterne gør. Og selvom universiteterne næppe vinder på løn, kan de tilbyde andre lige så vigtige faktorer – som faglige fællesskaber, work/life-balance og tydelige karriereperspektiver.
I e-bogen udforsker vi det uforløste potentiale i at prioritere talentledelse endnu mere på universiteterne. Vi dykker også ned i to centrale termer: talentmanagement og talentudvikling, der ofte skaber udfordringer i forbindelse med strategisk talentudvikling.
Vores mål er at inspirere til refleksion og debat om, hvordan universiteter kan håndtere den stigende konkurrence om talenter og samtidig skabe et stimulerende og bæredygtig forskningsmiljø.
Rigtig god fornøjelse med bogen.
Download e-bogen
Udfyld formularen, og hent din e-bog
Udtalelser fra bogen
”Vi må se i øjnene, at vi ikke længere kan tage det for givet, at de bedste unge forskertalenter vil arbejde på universitetet. De orker ikke at være her på de vilkår, vi tilbyder. Tingene er under forandring, og jeg taler med mange forskere af begge køn, der vil have tid til familie og vil have et liv udenfor.”
Maja Horst, professor på DTU og bestyrelsesformand i Danmarks Frie Forskningsfond (i Baggersgaard, 2023, s.21)
"Vi er nødt til at se på arbejdsmiljøet. Det går jo ikke, at man har en så dårlig balance mellem arbejde og fritid, og folk synes, at det er så heftigt. Jeg er bange for, at vi taber forskertalenter på gulvet og går glip af den viden, de har"
Camilla Gregersen, interview Politiken, 2022
Mød forfatterne
Ole Mathorne
Ph.d. og chefkonsulent
Torsten Conrad
Forsker i ledelse og direktør
Just Bendix Justesen
Ph.d. og direktør
Thomas Skovgaard
Ph.d. og associeret partner