E-bog: Digitalisering og teknologi kræver ledelse

Forside til bog: Digitalisering og teknologi kræver ledelse

Det kræver ledelse at håndtere digitale og teknologiske tiltag

I denne gratis e-bog kan du høre om hvordan Viborg Kommunes ledelse mærker udfordringen med at tiltrække og tilknytte kompetent arbejdskraft. Som tilfældet også er i mange andre dele af landet. At gå den i møde kommer til at kræve mange indsatser på en lang række områder, og det stiller krav til godt samarbejde på tværs af hele organisationen.

Teknologi og digitalisering er to helt centrale fokusområder for kommunen og de arbejder hård på at håndtere og lykkedes med denne udfordring. Derfor har de sammen med LEAD koncentreret sig om at sikre en tydelig retning og en klar ansvarsfordeling i arbejdet med digitale og teknologiske tiltag på tværs af kommunen. 

Kommunaldirektør, Lasse Jakobsen har på baggrund af de fire fokusområde udtalt: ”Digitale og teknologiske tiltag skal prioriteres, så de først og fremmest frigør arbejdskraft og gør os i stand til at arbejde smartere. Hvis jeg bliver præsenteret for to investeringsmuligheder, og den ene frigør arbejdskraft, så vælger jeg den

I e-bogen kan du læse meget mere om det arbejde, Viborg Kommune har været igennem. Og du kan lade dig inspirere af fem konkrete case-fortællinger fra kommunen:

  • Børn og Unge bruger data til at prioritere ressourcer
  • Social, Sundhed og Omsorg skalerer skærmbesøg i hjemmeplejen og i bostøtten med fokus på effekt
  • Jobcentret sætter tryk på digitale samtaler med tæt-på-ledelse
  • Teknik og Miljø udvikler systematisk fra digital idé til handling
  • Kultur og talentudvikling stiller krav til ledelse, helhedssyn og vedholdenhed


Målet er at styrke ledelseskædens evne til at se muligheder, talentudvikle, afprøve, skalere og implementere nye digitale og teknologiske løsninger. Med det videre formål at imødekomme og håndtere udfordringen med arbejdskraft. 

Vi håber på at denne e-bog kan være med til at inspirere andre kommuner, der på samme måde ser digitalisering og teknologi som en del af løsningen på arbejdskraftsudfordringen og talentudvikling.

Download e-bog gratis

Udfyld nedenstående formular og download e-bogen 

Udtalelser fra bogen

"Vi er meget nysgerrige på, hvor vi både kan dele og hente erfaringer samt løsninger fra kommuner og andre organisationer. Hvor kan vi ”stjæle”, og hvor kan vi ”give” fra os og dele idéer og løsninger, som allerede har vist deres værdi? Det må alt andet lige være den hurtigste vej til at imødekomme den nuværende og fremtidige mangel på arbejdskraft."

”Hvis arbejdskraftudfordringen skal adresseres for alvor, skal der ske substantielle effektiviseringer. Det kræver, at de enkelte direktørområder ’har bolden’. De har ledelsesretten, og de kender deres kerneopgave og arbejdsgange bedre end IT & Digitalisering.”

Mere fra samme kategori

Ledelse af digitalisering

Implementering af velfærdsteknologi

Se mere
Offentlig rekruttering, Forside

E-Bøger

Ledelse af digitalisering

Ledelse i den Offentlige Sektor

Rekruttering og fastholdelse

Hent bogen “Hverdagsløsninger i den offentlige rekrutteringskrise”

Se mere
digitalisering

Digital Ledelse

E-Bøger

Ledelse af digitalisering

Hent bogen “Ledelse i den digitale jungle”

Se mere

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Event tilmelding

tekst