E-bog “Kunstig Intelligens – mellem hallucinationer og hverdagspraksis”

Kunstig intelligens, AI, e-bog

Kunstig Intelligens

Kunstig intelligens kan hurtigt blive en udfordrende størrelse at lede. Hvad er hallucinationer, og hvad er – eller rettere bør være – hverdagspraksis?

I den nye e-bog ”Kunstig intelligens – mellem hallucinationer og hverdagspraksis” forsøger vi at kortlægge, hvordan kunstig intelligens kan blive en værdifuld ressource for administrative medarbejdere i kommunerne – og ikke kun for de teknologientusiastiske. Den er resultatet af et omfattende projekt i samarbejde overenskomstfællesskabet Fremfærd (https://vpt.dk/fremfaerd).

En praktisk guide til AI for administrative medarbejdere i kommunerne

E-bogen er ikke en opskrift på milliardbesparelser, men en praktisk guide, der fokuserer på, hvordan man kan få alle (eller de fleste) medarbejdere med på AI. Den har til formål at hjælpe dig som kommunal leder eller medarbejder med at navigere i kunstig intelligens’ mange muligheder og lige så mange udfordringer.

De fem arketyper og et solidt datagrundlag

E-bogen bygger på omfattende data fra en survey med over 750 besvarelser, næsten 1.000 input fra workshops, samt ekspertinterviews med ledere, medarbejdere, forskere og leverandører fra hele landet. Dette giver en solid base for forståelse og implementering af AI i den kommunale kontekst.

Dette har blandt andet mundet ud i identificeringen af fem arketyper af medarbejdere, når det kommer til arbejdet med kunstig intelligens, som du kan læse om i e-bogen.  Derudover rummer den en række andre centrale pointer.

De centrale pointer i bogen

  1. Forudsæt ikke, at den brede gruppe af medarbejdere synes, kunstig intelligens er spændende. Medarbejderne kommer med forskellige forståelser, og det kalder på tilpassede kompetenceforløb og plads til både begejstrede, bekymrede, de pragmatiske, de kritiske og de afventende. 
  2. Differentiér tilbuddene og sørg for, at kompetenceindsatsen rent faktisk kan hjælpe den administrative medarbejder med at frigive tid og øge kvaliteten i sine opgaver. Det kræver fokus på kerneopgaven og brugsscenarier, og et mindre fokus på teknologi.
  3. Kompetenceudvikling skal målrettes de faglige kerneopgaver, medarbejderne sidder med, og ikke mindst deres oplevelse af, hvad kunstig intelligens kan betyde for deres arbejde.
  4. 8 ud af 10 medarbejdere kan ikkehuske et vellykket kompetenceforløb ifm. digitalisering. Kompetenceudvikling kræver en ledelsesopbakning og -prioritering. Lederne skal sætte retningen for arbejdet med kunstig intelligens og kommunikere behovet for kompetenceudvikling til medarbejderne. 
  5. Det stiller også krav til organisering og ledelse og skaber en række ledelsesdilemmaer, fx at sætte retning, selvom man er en novice, og at kunne se muligheder samtidig med, at man formulerer begrænsninger
  6. E-bogen udfolder en række ledelsesdilemmaer. Derudover anbefaler vi i forskellige ledelsesgreb, som kan bruges i mødet med dilemmaerne. Ikke greb, som får dem til at forsvinde, men som giver håndtag til at håndtere dem.

Download e-bogen her

Udfyld nedenstående formular og få tilsendt e-bogen direkte i din indbakke. 

God fornøjelse.

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Event tilmelding

tekst

magasin, LEAD Insights, ledelse

Vil du have viden og inspiration til hvordan du styrker arbejdet med ledelse og organisationsudvikling i den offentlige og private sektor i Danmark?

 Tilmeld dig vores digitale magasin og få viden og inspiration direkte i din indbakke.