E-bog: Den professionelle proceskonsulent – værktøjer til professionel procesledelse

Nu har du muligheden for at dykke ned i proceskonsulentens værktøjskasse. Kristian Dahl, Direktør i LEAD, og Andreas Granhof Juhl, erhvervs-PhD i organisationsudvikling og konsultation, er forfattere til bogen ”Den professionelle proceskonsulent” (2009), og dette book skim giver dig et sammendrag af deres væsentligste teoretiske pointer og praktiske værktøjer. Sammen med bogen “Action Learning Consulting” (2010) har den dannet grundlag for de fleste proceskonsulentuddannelser du kender i dag. 

I e-bogen vil du: 

 • Blive introduceret til de tre dimensioner i proceskonsulentens arbejde: Position, Tid og System.
 • Få en skridt-for-skridt vejledning til, hvordan du kommer godt fra start med dine processer.
 • Få kendskab til en række konkrete modeller og tilgange til effektfulde forandringsprojekter.
Artiklen fortsætter under næste sektion.

Få tilsendt et uddrag af bogen "Den professionelle proceskonsulent" af Kristian Dahl og Andreas G. Juhl.

LEAD’s book skim er faglitteratur til dig, der vil vide mere, men mangler tiden. De koncentrerede sammendrag giver dig mulighed for på kort tid at få basisviden om aktuelle lemner – viden du både kan bruge i din ledelsespraksis og som afsæt til uddannelse.

Kristian Dahl og Andreas Granhof Juhl giver i denne bog metoder til, hvordan man i teori og praksis kan skabe konstruktiv udvikling i organisationer. Bogen er udstyret med en lang række metoder, hvilke belyses gennem cases og eksempler. Her sættes blandt andet fokus på teamudvikling, konfliktløsning, promovering af arbejdsglæde og mange andre metoder. Bogen henvender sig til konsulenten eller lederen, der efterspørger effektiv organisationsudvikling og redskaber til effektfulde forandringsprocesser.

Du få et indblik i proceskonsulentens værktøjskasse og teorien bag. Kristian Dahl og Andreas Granhof Juhl introducerer i den forbindelse kompleksiteterne af konsulentens arbejde, herunder hvordan forskellige slags processer kan håndteres for at hjælpe en organisation bedst muligt. E-bogen er værdifuld for enhver konsulent, da den giver en oversigt over konsulentarbejdets terræn og kortlægger de mange overvejelser, som konsulenter altid må gøre sig. Herudover rummer e-bogen en fyldig beskrivelse af seks traditioner, som proceskonsulenten kan arbejde ud fra: 

 1. Organizational Development (OD-positionen) 
 2. Den strategiske position 
 3. Den systematiske position 
 4. Den anderkendende position 
 5. Den løsningsorienterede position 

Er du nysgerrig på mere omkring procesledelse og proceskonsultation?

Den primære forandringstilgang i LEAD er Action Learning Consulting, som er udviklet i samarbejde med forskningscenteret LAB for organisatorisk forandring og konsultation ved Aalborg Universitet. Tilgangen skaber typisk målbare resultater samtidig med, at den relevante organisatoriske og individuelle adfærd styrkes, og der er meget fokus på at forankre resultaterne i organisationens kultur og understøttende strukturer. Tilgangen er beskrevet i bogen “Action Learning Consulting” af LEAD-stifter Thor Molly-Søholm (2010).

Hvilken proceskonsulentuddannelse bør du vælge?

Hør LEAN Konsulent Jane Bøving Larsen og IT-tester, Implementeringskonsulent og koordinator Christine Kjeldgård fortælle om, hvorfor de har valgt at tage deres proceskonsulentuddannelse med særlig fokus på forandringsledelse og facilitering hos LEAD – Enter next level.

Kunne du tænke dig at blive uddannet af landets førende proceskonsulenter? LEAD står bag nogle af landets største programmer som eks. toplederprogrammer til Kommunernes Landsforening, Staten og Regionerne, men vi træner også forandringsagenter hos en lang række private organisationer som Coop, Ørsted, Novo Nordisk og mange andre.

Vores undervisere har foruden at have mange års erfaring, en finger på pulsen ude ved vores kunder hver dag. Derfor kender vi til de udfordringer der kan være i at omsætte teori til praksis. Vi sørger derfor altid for, at kombinere den seneste med forskning med praksiserfaringer fra organisationer fra hele landet. 

Mere fra samme kategori

Offentlig rekruttering, Forside

E-Bøger

Ledelse af digitalisering

Ledelse i den Offentlige Sektor

Rekruttering og fastholdelse

Hent bogen “Hverdagsløsninger i den offentlige rekrutteringskrise”

Se mere
Forside til bog - ledelse i den digitale jungle

Digital Ledelse

E-Bøger

Ledelse af digitalisering

Hent bogen “Ledelse i den digitale jungle”

Se mere
Forside til bog: Digitalisering og teknologi kræver ledelse

Digital Ledelse

E-Bøger

Ledelse af digitalisering

E-bog: Digitalisering og teknologi kræver ledelse

Se mere

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Event tilmelding

tekst

DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS 2024

Vi afholder konference om den attraktive arbejdsplads den 21. maj i Århus og den 24. maj i København.

Bliv klogere på:

 • Helhedsmodellen
 • Den nytænkende arbejdsplads
 • Indsatsområder
 • Best practice-eksempler