E-bog: Agil ledelse – at balancere evnen til både at understøtte og tage styring

Af Niels-Henrik Sørensen & Andreas Fricke Møller


Hvad er agil ledelse?

Det er efterhånen alment anerkendt, at verden forandrer sig med stigende hast, og at dette stiller nye krav til at opbygge organisationer, der er i stand til at justere og skifte kurs efter behov. Af sammen årrsag arbejder mange organisationer, i disse år, benhårdt på at blive mere agile, og ofte handler det om at indføre koncepter for agile arbejdsformer som for eksempel SAFe, Kanban eller Scrum – blot for at nævne et par stykker. 

Forskningen viser, at effektiv ledelse i dag ikke handler om at svinge pendulet fra det helt styrende til det helt understøttende, men tværtimod at mestre evnen til at balancere styring og understøttelse afhængigt af opgaven og konteksten. Forskningen viser tilmed, at når verden bliver mere kompleks, uforudsigelig og foranderlig, så stiger kravene til, at man, som leder fleksibelt kan justere sin ledelse afhængigt af den kontekst, man leder i – altså at bedrive “agil ledelse”. 

Download vores E-bog “Agil Ledelse”, og bliv meget klogere på, hvad det vil sige at lede agilt, og hvorfor det er vigtigt at kunne mestre denne disciplin til at kunne håndtere fremtidens komplekse problemstillinger. 

 

Hent vores E-bog om Agil Ledelse

I denne e-bog får du svar på, hvad der karakteriserer agil ledelse, ikke som en ensidig og forsimplet ledelseskompetence, men som evnen til at balancere sin ledelse i den kontekst, man leder i, og at denne ledelsesform ikke kun er relevant i rene agile organisationsformer, men for enhver leder, der skal navigere i en omverden med stigende kompleksitet og usikkerhed.

Mere fra samme kategori

Offentlig rekruttering, Forside

E-Bøger

Ledelse af digitalisering

Ledelse i den Offentlige Sektor

Rekruttering og fastholdelse

Hent bogen “Hverdagsløsninger i den offentlige rekrutteringskrise”

Se mere
digitalisering

Digital Ledelse

E-Bøger

Ledelse af digitalisering

Hent bogen “Ledelse i den digitale jungle”

Se mere
Forside til bog: Digitalisering og teknologi kræver ledelse

Digital Ledelse

E-Bøger

Ledelse af digitalisering

E-bog: Digitalisering og teknologi kræver ledelse

Se mere

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Event tilmelding

tekst