Digital ledelse – mellem afmagt og mægtiggørelse

I samarbejde med Ledelsesugen tilbage i 2023, satte hele den offentlige sektor særligt fokus offentlig ledelse

Bag Ledelsesugen står regeringen, KL og Danske Regioner.

På webinaret møder du

Kaare Pedersen – Chefkonsulent i LEAD – Enter next level. Han har skrevet bestselleren ”Problemorienteret projektarbejde – en værktøjsbog” der er i 5. udgave og de seneste år skrevet blogindlæg på Linkedin, samt i Dansk Projektledelse.

Ledelse af digitalisering er forbundet med mange forhåbninger og visioner, men det er også et hårdt arbejde i de led af organisationen der er tættest på borgerne. 

Her regner det ned med projekter, og man er sjældent selv beslutningstager. Sprog og processer er utydelige og faren for at afmagten tager over er overhængende. Vi tager et realitetstjek på ledelse af digitalisering hos personalelederen og kommer med 5 bud på tiltag, der kan øge den digitale mestringsgrad.

Effektive offentlige organisationer lykkes ofte fordi deres medarbejdere har et højt fagligt niveau, og formår at skabe resultater ved at omsætte deres faglighed til værdi for borgerne i det fagområde, de er ansat i. Hvis man virkelig formår at omsætte sin faglighed til værdi, og dertil har spirende personalemæssige ledelseskompetencer, bliver man måske forfremmet til leder-af-medarbejder. Du får altså som frontlinjeleder oftest tildelt dit ledelsesansvar, fordi du er en virkelig dygtig pædagog eller en dygtig sagsbehandler, med gode personaleledelsesmæssige kompetencer, men det vil stort set aldrig være en konkret forudsætning for at blive leder, at man også er en dygtig projektejer med forstand på IT-implementering.

Når digitalisering forandrer samfundet

Læs en artikel af Kristian Dahl & Claus Elmholdt, Stiftere af LEAD, hvor de stiller spørgsmålstegn til ‘hvad er velfærd?’ Om fortæller lidt groft sagt om udgangspunktet, ‘at få mere i morgen, end jeg får i dag’. Forventningerne til den offentlige sektor er konstant stigende, og vi forventer, at det vi får fra den offentlige sektor, matcher det, vi får andre steder i samfundet.

Offentlig ledelse: Få skræddersyet et forløb der løser jeres udfordringer​

Vi hjælper offentlige organisationer med at skabe øget værdi for borgerne og for samfundet ved at styrke deres ledelse. Vi samarbejder med blandt andet KL og Kronprins Frederiks Center for Offentlig ledelse om videns- og metodeudvikling. Igennem de senere år har vi været leverandør på størstedelen af de tværgående lederuddannelser i staten og har været betroet rådgiver ved flere af de store strategiske ledelsesudfordringer i kommunerne og regionerne. Vi designer og gennemfører skræddersyede ledelsesudviklingsforløb, der løser de specifikke udfordringer, som I står overfor nu – og i fremtiden

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.

DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS 2024

Vi afholder konference om den attraktive arbejdsplads den 21. maj i Århus og den 24. maj i København.

Bliv klogere på:

  • Helhedsmodellen
  • Den nytænkende arbejdsplads
  • Indsatsområder
  • Best practice-eksempler