Agil Ledelse

Agil ledelse handler om at tilpasse din ledelse og organisering til den aktuelle opgave.

En helt afgørende kompetence for at lykkes i rollen som leder i dag – og i fremtiden.

Du kan tilmelde dig det kursus, der passer dig bedst herunder.

Bliv ringet op

Udfyld formularen, og bliv ringet op af en rådgiver, hvis du ønsker at høre mere om kurset eller booke en plads.

På kurset arbejder vi på tre niveauer:

1. Agil struktur og kultur
2. Det agile team 
3. Agil ledelse

Du får forskningsbaseret viden og træning i en række essentielle værktøjer, som er testet i praksis og har dokumenteret effekt. Desuden lærer du, hvordan du skaber en agil og lærende kultur. Du får styrket din bagvedliggende selvindsigt og handlekompetence til at kunne lede din organisation og dit team ud fra opgaven – uafhængigt af personlige fordomme og præferencer.

Deltagerprofil

Kurset er både for ledere og medarbejdere, der ønsker indsigt i og praksisarbejde med agil ledelse. Den er relevant for dig, der arbejder med opgaver, som kræver proces- og målforståelse, værktøjer og metoder til at lede implementeringsprocesser.

Målgruppen er udviklings- og specialkonsulenter, HR-medarbejdere, koordinatorer, konsulenter, projektledere, mellemledere og teamledere.

Få tilsendt uddybende materiale omkring kurset nedenfor.

Sådan styrker vi dine kompetencer

  • Indsigt i dine personlige styrker og udviklingsområder, der er med til at udvikle din lederidentitet og mod til at tage styring på agil ledelse
  • Redskaber til at understøtte udviklingen af agile arbejdsmetoder, mindset og kultur
  • Værktøjer til at arbejde med kollektive ledelsesmodeller og teambaserede organisationsformer
  • Redskaber til at lede tværfaglige og selvorganiserede teams

I videoen kan du høre en af vores undervisere Claus Elmholdt fortælle omkring kursets indhold.  

 

Tæt kobling mellem teori og din konkrete hverdag

Kurset består af en intensiv vekselvirkning mellem korte oplæg, sprintinspireret casearbejde i mindre teams og refleksionsøvelser.

Du vil løbende få mulighed for at reflektere over din egen ledelsesstil i praksis, samt hvordan du som leder kan arbejde med agile teams, kulturer og organisationer.

Vær opmærksom på, at vi ikke arbejder med agile projektledermetoder på kurset i agil ledelse.

Dato og lokation

Vestergade 43, 8000 Aarhus: 

  • 30.05.2023 & 31.05.2023

Pris

9.500 kr. eks. moms.

Prisen inkluderer fuld forplejning på begge kursusdage, samt undervisningsmateriale i form af artikler, redskaber og skabeloner som løbende vil blive uddelt til kursisterne.

Hvad er agil ledelse?

Det er efterhånen alment anerkendt, at verden forandrer sig med stigende hast, og at dette stiller nye krav til at opbygge organisationer, der er i stand til at justere og skifte kurs efter behov. Af sammen årrsag arbejder mange organisationer i disse år benhårdt på at blive mere agile, og ofte handler det om at indføre koncepter for agile arbejdsformer som for eksempel SAFe, Kanban eller Scrum – blot for at nævne et par stykker. 

Forskningen viser, at effektiv ledelse i dag ikke handler om at svinge pendulet fra det helt styrende til det helt understøttende men tværtimod at mestre evnen til at balancere styring og understøttelse afhængigt af opgaven og konteksten. Forskningen viser tilmed, at når verden bliver mere kompleks, uforudsigelig og foranderlig, så stiger kravene til, at man som leder fleksibelt kan justere sin ledelse afhængigt af den kontekst, man leder i – altså at bedrive “agil ledelse”. 

Download vores E-bog “Agil Ledelse”, og bliv meget klogere på, hvad det vil sige at lede agilt, og hvorfor det er vigtigt at kunne mestre denne disciplin til at kunne håndtere fremtidens komplekse problemstillinger. 

Mød dine undervisere

Kurset er udviklet og styret af Claus Elmholdt og Andreas Fricke fra LEAD.

Claus Elmholdt er blandt de foretrukne samarbejdspartnere blandt topledere gennem de sidste 10 år og står blandt andet bag toplederprogrammer hos Staten, Kommunernes Landsforening og De Danske Regioner, samt en lang række programmer blandt store og mellemstore private virksomheder.

Claus er en af de strategiske tænkere/udviklere af nye styrings-og ledelsesmodeller som ‘Ny syntese’, ‘Leadership Pipeline i Den Offentlige Sektor’, ‘Effektive Ledergrupper’ og mange andre bemærkelsesværdige projekter/programmer.

Andreas Fricke er tidligere produktudvikler i Silicon Valley og underviser nu organisationer i strategisk og agil forretningsudvikling, samt hvordan man udvikler et agilt mindset på organisatorisk, ledelse og team niveau. Andreas arbejder med engagement, strategisk agilitet, datainformeret ledelse og digital udvikling. 

Nedenfor kan du se et kort uddrag af Claus Elmholdt's oplæg omkring agil ledelse.

Læs en af vores mange artikler omkring agil ledelse

Du kan tilmelde dig et af vores seminarer eller webinarer, hvor vi præsenterer den nyeste forskning indenfor ledelse- og organisationsudvikling.

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.