fbpx

Michael Søby Andersen

Chefkonsulent, stab
cand.mag.

E-mail: msa@lead.eu

Michael Søby Andersen

Michael er en del af LEAD’s stabsfunktion, hvor han understøtter direktionens og partnergruppens arbejde og bidrager til at optimere vores interne processer. Han er også involveret i vores HR- og rekrutteringsindsatser.

Michael har mange års erfaring med topledelsesassistance, organisationskommunikation og forandringsledelse på tværs af brancher som både intern og ekstern konsulent. Den erfaring bruger han også over for LEAD’s kunder, idet han ud over det interne arbejde fungerer som implementerings- og forandringskonsulent i særligt den offentlige sektor.

Michaels speciale er at hjælpe organisationer gennem større forandringer. En typisk opgave for Michael vil være at indgå i en implementeringsproces som projektleder eller projektstøtte med fokus på de organisatoriske aspekter af omlægningen: Fx Hvordan bliver 500 hjemmehjælpere klædt på til at kunne dokumentere deres arbejde med borgeren i et nyt it-system? Hvordan forberedes lederne på at kunne hjælpe deres medarbejdere gennem forandringen? Hvordan sikres et godt samarbejde i projektgruppen undervejs? Michaels tilgang til den slags spørgsmål er, at svarene findes blandt de mennesker, der udgør organisationen. Derfor må man rejse sig fra skrivebordet og begive sig ud for at forstå deres hverdag, hvad de er optaget af, og hvordan de bedst hjælpes på vej.

Michael har en bred sektorerfaring efter mere end 15 år i interesseorganisationer, offentlige institutioner og private virksomheder i ind- og udland. Han arbejdede oprindeligt som journalistisk redaktør, kommunikationskonsulent og taleskriver, inden han bevægede han sig over i embedsværket med fokus på topledelsesbetjening. Michael har også selv ad flere omgange været personaleleder for større medarbejdergrupper. Han kender derfor hverdagen i al dens forskellighed inderst til yderst i organisationer – og har et eminent blik for hvem, der har brug for at vide hvad,hvornår og på hvilken måde undervejs i en forandringsproces.

I større implementeringsprocesser med meget på spil kan det være en rigtig god idé at alliere sig med en erfaren ekstern konsulent, der ikke selv har del i forandringen. Med sin observante tilgang, lune facon og rolige sind er Michael et sikkert bud på en implementeringskonsulent, der vil gøre en positiv forskel, når folk skal gøre noget andet, end de plejer for at omsætte velmente strategier til konkret effekt.

Michael har en baggrund som kandidat i medievidenskab fra 2007. Han har en diplomuddannelse i ledelse og en lang række certificeringer inden for projekt-, portefølje- og forandringsledelse, agile metoder, gevinsthåndtering og lignende discipliner, som han med jævne mellemrum holder foredrag om.

Bliv kontaktet af Michael

Udfyld formularen, så kontakter Michael dig hurtigst muligt.

Referencer

Erhvervserfaring

Chefkonsulent i LEAD – enter next level (2022)

Managementkonsulent og fagansvarlig for forandringsledelse i Peak Consulting Group (2016 – 2022)

Teamleder i Københavns Kommune (2015 – 2016)

Specialkonsulent, chefkonsulent og sekretariatschef i Region Hovedstaden (2011 – 2015)

Kommunikationskonsulent i Esbjerg Kommune (2008 – 2011)

Redaktør i Gigtforeningen (2007 – 2008)

Speciale om terrorismediskurs i danske aviser og herefter ekspertkilde om danske mediers dækning af terrorisme (2006 – 2015)

Studenter- og fastansættelser i Folkekirkens Nødhjælp med udsendelser til Malawi, Cambodia, Sri Lanka og Indien (2002 – 2005)

Modtager af Danida-filmlegat til udarbejdelse af en kortfilm om hårmode i Zambia (2002)

En lang række af frivillige indsatser, herunder volontør i Malawi, aktiv i NGO’er såsom Amnesty International, børnehavebestyrelsesformand, badmintonklubhjælper med meget mere (1997 – 2022)

Specialer

Implementering i driftstunge organisationer

Ledelsessparring om konkrete adfærdsændringer

Projektledelse og -støtte i udfordrede implementeringsprojekter

Styregruppehåndtering og topledelsesbetjening

Virksom organisationskommunikation

Podcasts