VOLD OG TRUSLER

Autoriseret arbejdsmiljørådgiver

Forebyg problematikkerne

Vold og trusler på arbejdspladsen kan have alvorlige konsekvenser for både den fysiske og psykiske sikkerhed for medarbejderne. Arbejdsmiljøloven kræver, at organisationer beskytter deres medarbejdere bedst muligt, imens de er på arbejde. Derfor er det vigtigt at have sikkerhedsforanstaltninger på plads for at forebygge og håndtere potentielle situationer med vold og trusler.

Vold og trusler

LEAD kan hjælpe med at håndtere og forebygge problematikkerne ved følgende tiltag:

Rådgivning og vejledning

LEAD tilbyder individuel rådgivning og vejledning til både ledelse og medarbejdere om identifikation, forebyggelse og håndtering af vold og trusler på arbejdspladsen. Dette omfatter strategier til konflikthåndtering, kommunikationsteknikker og opbygning af et trygt og sikkerhedsorienteret arbejdsmiljø.

LEAD tilbyder støtte og opfølgning til medarbejdere, der har været udsat for vold eller trusler på arbejdspladsen, herunder psykologisk støtte og rådgivning.

Træningsprogrammer og workshops

LEAD arrangerer workshops og træningssessioner om håndtering af vold og trusler på arbejdspladsen for både ledelse og medarbejdere. Dette inkluderer træning i de-eskaleringsteknikker, konflikthåndtering, personlig sikkerhed, risikoforståelse og samarbejde om sikkerhedsprotokoller.

Politikker og procedurer

Fordi det er vanskeligt at løse problemer om vold og trusler, hvis der er forskellige forståelser af hvad dette indebærer, så tilbyder LEAD at skabe en fælles forståelse af vold og trusler samt udformning og implementering af effektive forebyggelsesstrategier og politikker, inklusive klare retningslinjer for håndtering af disse situationer.

LEAD bistår med udviklingen og implementeringen af klare politikker og procedurer til håndtering af vold og trusler på arbejdspladsen. Dette indebærer udformning af retningslinjer for rapportering, beredskabsplaner og støtteforanstaltninger til ofrene.

LEAD assisterer også med udarbejdelse af beredskabsplaner til håndtering af voldelige hændelser, herunder alarmering, evakuering og kommunikation i nødsituationer.

Arbejdspladsvurdering

LEAD udfører en omfattende arbejdspladsvurdering (APV) med fokus på identifikation af potentielle risikofaktorer for vold og trusler på arbejdspladsen. Dette inkluderer evaluering af fysiske omgivelser, arbejdsrutiner og organisatoriske strukturer for at udvikle målrettede forebyggelsesstrategi.

Vil du vide mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med arbejdsmiljørådgivning?

Udfyld formularen nedenfor, og vi ringer dig op hurtigst muligt.

Claus Elmholdt

Faglig direktør og stifter
Cand.Psych.Aut. & Ph.d.
Lektor i ledelses- og organisationspsykologi, Aalborg Universitet

Mobil: +45 26 14 51 57
Email: ce@lead.eu