STRESS

Autoriseret arbejdsmiljørådgiver

Forebyggelse af stress er et fælles ansvar

Stress kan være en konsekvens af mange faktorer på arbejdspladsen, blandt andet manglende balance mellem krav og ressourcer, lav indflydelse, rolleuklarhed og dårlig kommunikation. En undersøgelse fra BrancheFællesskabet for Arbejdsmiljø for Velfærd og Offentlig administration (BFA) viser, at medarbejdere trives bedst i deres arbejde, når de oplever kontrol og indflydelse, forudsigelighed, social opbakning og ved at føle sig betydningsfuld. Dermed er forebyggelsen af stress et fælles ansvar.

Vi kan tilbyde rådgivning på følgende måder:

Det er vigtigt at identificere stressfaktorer og implementere tiltag til at håndtere dem. 

LEADs indsatser til at håndtere og forebygge arbejdsbetinget stress kan iværksættes på både individ-, gruppe-, virksomheds- og samfundsniveau.

Som autoriseret arbejdsmiljørådgiver, kan LEAD hjælpe med at håndtere og forebygge stress ved følgende tiltag:

Rådgivning og vejledning

LEAD kan yde individuel rådgivning og vejledning til både ledelse og medarbejdere om identifikation, forebyggelse og håndtering af stress på arbejdspladsen. Dette kan omfatte strategier til stresshåndtering og balance mellem arbejde og privatliv.

Træning og workshops

LEAD kan arrangere workshops om stresshåndtering for medarbejdere og ledelse. Dette kan omfatte træning i stressreduktionsteknikker, konflikthåndtering og prioritering af arbejdsopgaver.

Politikker og procedurer

LEAD kan hjælpe med udviklingen og implementeringen af klare politikker og procedurer for at håndtere stress på arbejdspladsen. Dette kan omfatte retningslinjer for belastningshåndtering, fleksible arbejdstider og støtteordninger.

Arbejdspladsvurdering

LEAD kan udføre en grundig arbejdspladsvurdering (APV) for at identificere stressfremkaldende faktorer på arbejdspladsen og udvikle handlingsplaner til at reducere og forebygge stress. Dette kan omfatte evaluering af arbejdsmiljøet, arbejdsopgaver og organisatoriske forhold.

Vil du vide mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med arbejdsmiljørådgivning?

Udfyld formularen nedenfor, og vi ringer dig op hurtigst muligt.

Claus Elmholdt

Faglig direktør og stifter
Cand.Psych.Aut. & Ph.d.
Lektor i ledelses- og organisationspsykologi, Aalborg Universitet

Mobil: +45 26 14 51 57
Email: ce@lead.eu