E-bog: Implementeringstrappen – når du vil lykkes med implementering

Af Just Bendix Justesen, Direktør for implementering og projektledelse, Lead
Hos LEAD arbejder vi med IMPLEMENTERINGSTRAPPEN, der bryder vejen mod den succesfulde implementering op i fire trin. Modellen bygger på forsknings- og praksiserfaringer, som denne artikels forfatter, Just Bendix Justesen, har gjort sig indenfor den offentlige sektor.

Fire trin, der kan hjælpe dig godt i gang med din implementering

Vi opnår alt for sjældent den fulde effekt af nye reformer, strategier, politikker og projekter i den offentlige sektor. Der er ofte fokus på, at lanceringen af disse, når der skal implementeres i Danmark. Samtidig ser vi, at der er en uheldig tendens til, at vi alt for ofte undervurderer, hvor vigtigt det er at fortsætte op til toppen af IMPLEMENTERINGSTRAPPEN, for at komme i mål og opnå den fulde effekt ved en gennemarbejdet implementering.

Formålet med IMPLEMENTERINGSTRAPPEN (Justesen 2019) er at give dig, der er beslutningstagere eller projektledere eller ledere i en kommune og region, en grundlæggende viden om, hvad der skal til for at sikre succesfuld implementering, samt at bidrage med et værktøj, som gør det muligt at vurdere, hvordan der skal arbejdes korkret for at lykkes med implementering af en given reform, politik, projekt eller strategien, som du måtte være ansvarlig for. En afgørende grund til, at du bør tage udgangspunkt i IMPLEMENTERINGSTRAPPEN i dit arbejde er, at det giver dig mulighed for at få overblik over, hvilke effekter som faktisk er mulige at opnå.

Sådan lykkedes du med at gå fra strategi til implementering

Få tilsendt en gratis e-bog omkring implementering af strategi, politikker og projekter i den offentlige sektor.

Strategiske, tværgående eller dybdegående forandringer vil ofte være de vigtigste for en organisation men også de sværeste at implementere. Mange led i ledelseskæden skal koordineres op, ned og på tværs. Det er er dig og kollegerne, der skal omsætte de gode intentioner til en ny adfærd og nye relationer. Det er vanskeligt, blandt andet fordi ledelsens fokus hurtigt kan være videre til næste projekt og næste initiativ. Implementeringen halter, og gevinsterne udebliver. Implementeringstrappen er ét af de værktøjer, vi underviser i, og som du med fordel kan benytte dig af. 

Mere fra samme kategori

Offentlig rekruttering, Forside

E-Bøger

Ledelse af digitalisering

Ledelse i den Offentlige Sektor

Rekruttering og fastholdelse

Hent bogen “Hverdagsløsninger i den offentlige rekrutteringskrise”

Se mere
digitalisering

Digital Ledelse

E-Bøger

Ledelse af digitalisering

Hent bogen “Ledelse i den digitale jungle”

Se mere
Forside til bog: Digitalisering og teknologi kræver ledelse

Digital Ledelse

E-Bøger

Ledelse af digitalisering

E-bog: Digitalisering og teknologi kræver ledelse

Se mere

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Event tilmelding

tekst