Sæt retning via en klar vision

”Den gode leder formår at sætte retning for sin organisation”. Variationer af denne sætning har de fleste formentlig hørt før eller siden. Men hvad betyder det helt konkret ”at sætte retning”?

3 ting du får med fra dette webinar:

  • En tjekliste med opmærksomhedspunkter, når du skal kommunikere en appellerende og motiverende vision
  • Råd til hvordan I kan konretisere visionen, så den bliver nærværende og vedkommende i relation til den daglige opgaveløsning
  • En model I kan bruge, når I skal have inputs til visionens indhold i visionsprocesser

Hvem er webinarets vært

Christian Nyvang Qvick –  Chefkonsulent i LEAD – Enter next level. Forfatter til ledelsesbøgerne ‘Visionsledelse – sådan skaber du en klar og meningsfuld retning for din organisation’ og ‘Distribueret ledelse i den offentlige sektor’. I tillæg dertil har han skrevet mere end 40 artikler, debatindlæg, klummer og kronikker om ledelse.

At sætte retning for sin organisation drejer sig først og fremmest om at kommunikere en vision for sin organisation. En vision beskriver de fremtidsdrømme I vil realisere, de forbedringer I vil opnå og de fortællinger I vil skabe om jeres organisation.

En vision beskriver altså organisations billede af en ønskværdig, langsigtet fremtid – billedet af, hvad I skal lykkes med om fx 3, 5 eller 7 år. Men samtidigt ved vi fra forskningen, at der er adskillige steder, hvor man kan risikere at ”snuble” i visionsarbejdet. Visionen kan risikere at ende som en luftig floskel snarere end en retningssættende og motiverende ledestjerne. Så hvad skal I have blik for, hvis I skal formulere, formidle og forankre en appellerende vision, der vækker begejstring i organisationen?

Dette webinar er blot det første af en webinarrække, omhandlende de klassiske begreber i ledelseslitteraturen:

Beskrivelse fortsætter under næste sektion.

 

Visioner der sejrer – eller visioner der sejler?

Læs en af Christian Nyvang Qvicks artikler, hvor han deler sine egne praksiserfaringer som konsulent, der har faciliteret adskillige visionsprocesser, på, at der er en række oplagte faldgruber, man må forsøge at vige udenom, hvis en vision skal ende med at ”sejre frem for at sejle”. 

Webinarrække om værdi, vision & strategi

Webinaret afholdes den 30/11-2022

Hvordan kan LEAD hjælpe jer med visionsledelse?

Har du eller din organisation brug for rådgivning og sparring om visionsledelse, oplæg og workshops om visionsledelse eller facilitering af visionsprocesser? 

I LEAD er vi eksperter i ledelse og organisationsudvikling, og vores formål er, at vi sammen målretter indsatsen mod at skabe resultater og god ledelse i lige præcis din organisation.

Klik på linket herunder og læs mere:

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.

DEN ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADS 2024

Vi afholder konference om den attraktive arbejdsplads den 21. maj i Århus og den 24. maj i København.

Bliv klogere på:

  • Helhedsmodellen
  • Den nytænkende arbejdsplads
  • Indsatsområder
  • Best practice-eksempler