Trivsel på den hybride arbejdsplads
For få år siden var det forbeholdt de færreste at arbejde fleksibelt i tid og sted. Ja, det var ofte et eksotisk fænomen. I dag er det en forventning for mange – især inden for vidensarbejde. Og udbredelsen af hybridt arbejde vil sandsynligvis kun stige.
Men opgaven med at skabe trivsel på den hybride arbejdsplads er udfordrende for mange ledere. Den adskiller sig da også på en række punkter fra, hvordan lederen styrker trivslen på den fysiske arbejdsplads.
I LEAD har vi ekspertisen til at hjælpe jer med at opnå udbredt trivsel blandt medarbejderne på den hybride arbejdsplads. Det gælder, hvad enten I er en lille, mellemstor eller stor organisation – og om I befinder jer i den offentlige eller private sektor.
Vigtigt med balance
Vi tager afsæt i krav-ressource-modellen, når vi forklarer trivsel på den hybride arbejdsplads. Modellen balancerer mellem jobbets krav og ressourcer. Balancen må opretholdes for at undgå stress og udbrændthed på negativsiden og skabe motivation og trivsel på positivsiden.
Ifølge krav-ressource-modellen opstår trivsel, når der er balance mellem jobkrav og jobressourcer. Det øger engagement og performance. Er vægtskålen med jobkrav tungere end den med ressourcer, kan det resultere i mistrivsel og dårlig performance.
Trivsel er ikke blot fraværet af en række risici og problemer som stress, konflikter og arbejdsbyrde. Trivsel indebærer også ressourcefaktorer som autonomi, meningsfuldhed og jobtilfredshed.