Talentudvikling

Posted on Comments Off on Talentudvikling

Talentudvikling

LEAD er specialister i strategisk talentudvikling, hvor vi hjælper private og offentlige organisationer med at løse hverdagens talentudfordringer, så organisationerne er klædt på med kompetente nøglespilere til at håndtere de nye krav fra omverdenen og skabe endnu bedre resultater.

I arbejdet med talentudvikling tager vi afsæt i mangeårig praksiserfaring samt nyeste forskning inden for feltet. Herunder især DEAs tænketank for ledertalentudvikling, som samlede best practise inden for talentforskningen samt i 20 førende private og offentlige organisationers talentudviklingsarbejde (Novo, Grundfos, Vestas, Mærsk m.fl., som bl.a. er publiceret i Hverdagens Talentudfordringer af LEAD-stifter Thorkil Molly-Søholm, F. Jørgensen m.fl.)

Vores tilgang til talentudvikling tager ofte udgangspunkt i 3 væsentlige fokusområder:

  1. Organisationens strategiske udfordringer. Disse oversættes til en række centrale resultatsområder og kompetencer, hvilke talentudviklingsforløbet rettes imod.
  2. En Leadership Pipeline-tilgang med fokus på, at forskellige roller i organisationen kræver nogle forskellige færdigheder, prioriteter og værdier for at kunne lykkes. Det væsentlige bliver derfor at opbygge netop de kompetencer og træne de fokusområder, der er centrale for, at talentet kan lykkes i sin nye rolle på nyt niveau i organisationen.
  3. Organisationens evne til at opbygge talentmiljøer af kvalificerede ledere og medarbejdere. Kvaliteten af organisationens talentmiljøer er en afgørende faktor i at forudsige, hvor godt organisationen er i stand til at håndtere fremtidens udfordringer over de næste fem år (Smilansky, 2006).

Alle forløb skræddersyes til den enkelte organisation.

 

Udvalgte referencer:
arrow

Talent Nord

close
info:
Hvordan udvikler man de ledere, der skal fremtidssikre løsningen af fremtidens kommunale og regionale opgaver i hele Nordjylland?

Denne væsentlige udfordring samarbejder LEAD med ni nordjyske kommuner samt Region Nordjylland om løsningen af. Samarbejdet går under navnet ”Talent Nord”, og ambition er sammen at udvikle fremtidens ledere i Nordjylland.

Deltagerne er ledere af medarbejdere samt ledere af ledere, der har ambitioner og vilje til at tage skridtet mod den næste ledelsesudfordring i en af de deltagende kommuner eller i Region Nordjylland. Programmet forløbet over et år og veksler mellem holdundervisning samt mesterlære i egen organisation, hvor hvert talent er tilknyttet to mentorer, som skal understøtte talentet gennem hele programmet.

Læs mere om Talent Nord på talentnord.dk eller ved at klikke på globussen ovenfor.