psykisk-arbejdsmiljoe-og-trivsel.jpg

Webinar: Strategisk ledelse af psykisk arbejdsmiljø

Hvordan arbejder I som organisation og ledere strategisk med at styrke jeres psykiske arbejdsmiljø?

Et meningsfuldt arbejde i et sundt psykisk arbejdsmiljø, hvor ledere og medarbejdere trives og udvikler sig, er en afgørende faktor for både vores fysiske og psykiske velbefindende og dermed for antallet af sygemeldte. Det har samtidig stor betydning for virksomhedernes medarbejderomsætning, og er dermed blevet et konkurrenceparameter i kampen om at tiltrække og engagere kompetent arbejdskraft.

At styrke det psykiske arbejdsmiljø er komplekst og kan ikke gøres af hverken medarbejderne, lederne eller organisationen alene. Det kræver fælles fokus og mangeartede indsatser. Men vi kommer ikke udenom at virksomhedens formelle ledere spiller en stor rolle – dels gennem deres direkte ledelse af opgaverne og personaleet, men også via deres funktion som rollemodel og kulturskaber. Der er derfor mere end nogensinde før behov for at organisationer og deres ledere tænker ledelse af psykisk arbejdsmiljø ind som et strategisk indsatsområde. Det handler bl.a. om at sikre sig, at lederne bliver klædt godt på til opgaven og samtidig får den nødvendige organisatoriske opbakning.

På webinaret præsenteres du for grundlæggende viden om, hvad det at arbejde strategisk med Ledelse af psykisk arbejdsmiljø indebærer både for organisationen og lederne.  Det handler bl.a. om at kigge frem og lægge en langsigtet strategi for hvordan I vil styrke arbejdsmiljøet og kulturen, og det handler om at arbejde målrettet og datainformeret, så I hele tiden har fokus på behov og indsatsområder. Vi giver jer en række modeller og metoder, der kan inspirere i det videre arbejde med at sætte strategisk fokus på ledelse af psykisk arbejdsmiljø.

Tid og sted

Webinaret afholdes over Zoom.

Onsdag den 28. september 2022 – kl. 15.00 – 16.00

Med din tilmelding accepterer du at modtage faglige artikler, information om service og koncepter samt invitationer til events (pr. email). Du kan til enhver tid afmelde igen. Vi behandler dine oplysninger for at kunne sende dig nyhedsbrevet. Se mere i LEADs persondatapolitik.

Det konkrete output – hvad får du med dig hjem?

Følgende 3 ting får du med fra dette webinar:

  • En grundlæggende viden om hvad det at arbejde strategisk med ledelse af psykisk arbejdsmiljø indebærer – bl.a. hvad organisationens og lederens rolle og ansvar er i dette, samt redskaber til at sætte strategisk fokus på ledelse af psykisk arbejdsmiljø
  • Viden om hvordan I som organisation og ledelse kan arbejde dataimformeret med at identificere jeres behov og indsatsområder, samt metoder til at arbejde både forebyggende og løsningsorienteret med de problemstillinger, der kan spille ind på det psykiske arbejdsmiljø i jeres organisation
  • Inspiration til værktøjer, doe’s and dont’s, som kan være med til at styrke jeres strategiske arbejde med ledelse af psykisk arbejdsmiljø

Målgruppe

Dette webinar er for ledere, der gerne vil styrke deres ledelseskompetencer, i arbejdet med strategisk ledelse af psykisk arbejdsmiljø.

Webinaret henvender sig primært til direktører, ledere, lederteams & HR-konsulenter.

Sådan deltager du

Du tilmelder dig her på siden. Få dage før webinaret sender vi dig en mailindkaldelse med link til webinaret og information om, hvordan du får adgang til webinaret.

Du deltager via computer, smartphone eller tablet med adgang til Internettet. Undervejs kan du chatte med de øvrige deltagere og via chatten stille spørgsmål til underviseren/værten. Det eneste du behøver, er en computer, smartphone eller tablet med internetadgang og lyd samt en stille og rolig plads.

Hvis du deltager live, kan du stille spørgsmål til indlægsholderen, chatte og dele viden med de andre deltagere.

På webinaret møder du

Claus Elmholdt

Faglig Direktør & Stifter
Cand.Psych.Aut. & Ph.d.

Mobil: +45 26 14 51 57
E-mail: ce@lead.eu

Claus har gennem 15 år arbejdet med forskning og udvikling inden for ledelses- og organisationspsykologi, dels som universitetsansat forsker og dels som selvstændig erhvervspsykolog, stifter og partner i LEAD – enter next level.
Claus forsker, underviser og konsulterer private og offentlige ledere og organisationer inden for emner som ledelse, ledergrupper, forandringsledelse, præstationsledelse, læring og organisationsudvikling. Han er en populær foredragsholder og forfatter til en lang række forskningsartikler og bøger, bl.a. ”Følelser i ledelse” (2011), ”Ledelsespsykologi” (2013), ”Magt i organisationer” (2014) og ”Effektive ledergrupper” (2015).

Katrine Bastian

Chefkonsulent
Cand.Psych.Aut

Mobil: +45 53 83 83 62
E-mail: kbm@lead.eu

Katrine har stærke kompetencer inden for ledelses- og organisationsudvikling, proceskonsultation og coaching. Hun har 10 års erfaring med at udvikle og gennemføre forandringer. Både blandt ledere, ledelsesteams, afdelinger og organisationer – og altid med udgangspunkt i den enkelte leders, teamets og organisationens styrker og potentialer.
Katrine er kendt for at skabe tillidsfulde relationer til hendes kunder og samarbejdspartnere – og hun er optaget af at inddrage sin praktiske erfaring og sin interesse for at formidle teoretisk viden, så det kan kobles til organisationens strategiske behov og konkrete praksis. Derigennem sikrer hun, at hun og kunden sammen kan skræddersy de bedste forløb, som bringer den ønskede refleksion, udvikling og ændrede adfærd med sig.

Savner du inspiration til din ledelse?

Hos LEAD arbejder vi hele tiden på at skabe ny og forbedret viden. Den viden vil vi gerne dele med dig. Du kan finde flere dybdegående artikler, rapporter, podcasts og indsigter i vores vidensunivers.