Strategi - en plan eller proces?

Webinar: Ny Syntese – et udvidet tankesæt for arbejdet med offentlig velfærd

Offentlige ledere har sjældent stået over for mere markante udfordringer end de gør i dag.

Hvor floskelagtigt det end må lyde, er der alligevel noget om snakken:

Når vi siger at offentlige ledere har sjældent stået over for mere markante udfordringer end de gør i dag. Borgernes krav til det offentlige er voksende og klimaforandringerne skyller i bogstavelig forstand ind over os og kræver handling fra offentlige myndigheder.

Det danske skattegrundlag udfordres af multinationale virksomheder der ikke betaler selskabsskat, løn- og arbejdsvilkår presses af udenlandske arbejdstagere og den demografiske udvikling med et kraftigt stigende antal ældre, der har brug for forskellige offentlige ydelser fra det offentlige, ligger alt sammen et solidt pres på den velfærdsstat vi kender i dag.

Tid og sted:

Webinaret afholdes over Zoom

Torsdag den 3. marts 2022 – kl. 9.00 – 10.00

Med din tilmelding accepterer du at modtage faglige artikler, information om service og koncepter samt invitationer til events (pr. email). Du kan til enhver tid afmelde igen. Vi behandler dine oplysninger for at kunne sende dig nyhedsbrevet. Se mere i LEADs persondatapolitik.

Det giver anledning til et millionspørgsmål: Hvordan leder vi den offentlige sektor på en måde, hvor vi fortsat kan levere den samme eller bedre velfærd i en tid med faldende ressourcer, øget kompleksitet og nye forventninger fra borgerne?

Tankesættet ”Ny Syntese” giver et bud på dette spørgsmål. Tankesættet er inspireret af tankegods fra flere forskellige styringsparadigmer og velfærdsrationaler – herunder ordens- og systemelementet fra det klassiske bureaukrati, effektivitets- og optimeringselementet fra New Public Management, samskabelses- og innovationselementet fra New Public Governance og entreprenørstatens fokus på opbygning af kapacitet til at modstå og håndtere såkaldte ”wicked problems”.

Ny Syntese bliver af mange betragtet som svaret på, hvordan fremtidens offentlige organisationer skal organiseres, ledes og styres, hvilket også er baggrunden for, at et stadigt stigende antal offentlige organisationer eksempelvis opbygger deres ledelsesgrundlag med Ny Syntese som ”bagtæppe”.

På dette webinar får du indsigt i, hvad Ny Syntese handler om – og inspiration til, hvordan du kan omsætte tankerne derfra med henblik på at ruste din organisation til at levere velfærd under fremtidens betingelser.

Det konkrete output – hvad får du med dig hjem?

3 ting du får med fra dette webinar:

  • Indblik i hvilke udfordringer offentlige ledere står over for i forhold til at levere velfærd i fremtiden
  • Kendskab til tankegodset i Ny Syntese
  • Inspiration til, hvordan I kan bruge Ny Syntese i fx ledelsesgrundlag

Målgruppe

Dette webinar er for ledere offentlige organisationer.

Gennem webinaret får du forståelse for hvilke udfordringer offentlige ledere står overfor i forhold til at levere velfærd i fremtiden.

Andre interesserede er også velkomne til at deltage i webinaret.

Sådan deltager du

Du tilmelder dig her på siden. Få dage før webinaret sender vi dig en mailindkaldelse med link til webinaret og information om, hvordan du får adgang til webinaret.

Du deltager via computer, smartphone eller tablet med adgang til Internettet. Undervejs kan du chatte med de øvrige deltagere og via chatten stille spørgsmål til underviseren/værten. Det eneste du behøver, er en computer, smartphone eller tablet med internetadgang og lyd samt en stille og rolig plads.

Hvis du deltager live, kan du stille spørgsmål til indlægsholderen, chatte og dele viden med de andre deltagere.

På webinaret møder du

christian

Christian Nyvang Qvick

Ledelseskonsulent i LEAD

 

Specialer indenfor:

Udvikling og implementering af ledelsesgrundlag

Ledelsesudvikling med fokus på ledelse af medarbejdere i det offentlige

Ledergruppeudvikling

Ledertalentudvikling

Christian har en særlig stor viden om visionsledelse, forandringsledelse, strategiimplementering, adfærdsdesign og distribueret ledelse. Han arbejder til dagligt med undervisning, foredrag og rådgivning af både offentlige og private organisationer i forhold til disse emner.

Han har en fortid som organisationskonsulent i Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse. Her har han bidraget til at producere ledelsesforskning – blandt andet som projektleder på et stort forskningsprojekt om ledelsesudvikling i politiet, på sociale botilbud og sygehuse. Dernæst har han også solid erfaring med undervisning og formidling – blandt andet som underviser i ledelsesfag på kandidatuddannelsen i statskundskab på Aarhus Universitet og som ekstern foredragsholder og facilitator på konferencer, lederseminarer, temadage og lignende i mange forskellige organisationer.

Christian er en hyppig anvendt foredragsholder om særlig visionsledelse, forandringsledelse, strategiimplementering, adfærdsdesign og distribueret ledelse, men også om medarbejdermotivation og styringsparadigmer i den offentlige sektor. Endvidere har Christian stor erfaring med at designe og gennemføre store og længerevarende strategiske organisationsudviklingsprojekter.

Læs mere om Christian her

Du er måske også interesseret i…