pexels-anna-shvets-5324958

Webinar: Sådan understøtter du dine medarbejderes motivation

Udvid din ledelsesmæssige værktøjskasse og få et solidt kendskab til forskellige motivationsformer

Forskning viser, at der er adskillige fordele forbundet med at have motiverede medarbejdere:

De leverer fx bedre resultater, har lavere sygefravær og højere fastholdelse. Når vi taler om, at en medarbejder er motiveret, betyder det, at medarbejderen er villig til at investere ekstraordinær energi i at løse sine opgaver.

Motivet for at lægge sig i selen kan være vidt forskelligt – og her bliver skellet mellem forskellige motivationsformer interessant at kende til, når man er leder.

Tid og sted:

Webinaret afholdes over Zoom

Tirsdag den 11. januar 2022 – kl. 9.00 – 10.00

Med din tilmelding accepterer du at modtage faglige artikler, information om service og koncepter samt invitationer til events (pr. email). Du kan til enhver tid afmelde igen. Vi behandler dine oplysninger for at kunne sende dig nyhedsbrevet. Se mere i LEADs persondatapolitik.

Nogle medarbejdere drives særligt af opgaven i sig selv. Tænk fx på læreren, der med en dyb faglig interesse i sine fag, udviser en nærmest euforisk passion, når hun står og underviser. Hun nyder opgaveløsningen! Her taler vi om, at hun har en høj intrinsisk motivation. Andre medarbejdere drives af at gøre en positiv forskel for andre mennesker. Her kan vi fx tænke på socialpædagogen på bostedet, der gør sit ypperste for at give beboerne stjernestunder hver eneste dag. Her taler vi om en medarbejder med en høj public service motivation. Endelig er der nogle medarbejdere, der fortrinsvis motiveres af ”gulerod eller pisk”. Det er altså de medarbejdere, hvor det på ”gulerodssiden” fx er lønnen eller lederens anerkendende ord, der motiverer til handling, eller hvor det på ”pisk-siden” fx er lederens irettesættelser eller henstillinger.

Forskning viser, at langt de fleste medarbejdere har en blandet motivationsstruktur, hvor de motiveres af alle tre motivationsformer – om end nogle motivationsformer måske nok fylder mere hos den enkelte end andre. Når du skal lykkes med at motivere dine medarbejdere, er det vigtigt at du har blik for, om de primært besidder en høj intrinsisk motivation, public service motivation eller ekstrinsisk motivation. Det er nemlig vidt forskellige redskaber du skal hive op af din ledelsesmæssige værktøjskasse, når du ønsker at fremme de tre forskellige motivationsformer hos dine medarbejdere. På denne workshop får du solidt kendskab til de forskellige motivationsformer – og får en række praksisnære bud på, hvordan du konkret kan fremme motivationen hos dine medarbejdere.

Det konkrete output – hvad får du med dig hjem?

3 ting du får med fra dette webinar:

  • Viden om, hvilke fordele der er forbundet med at have motiverede medarbejdere
  • Kendskab til de forskellige motivationstyper – intrinsisk motivation, ekstrinsisk motivation og public service motivation
  • Praksisnære råd til, hvordan du kan fremme motivationen hos dine medarbejdere

Målgruppe

Dette webinar er for ledere i private organisationer, eller offentlige kommuner og regioner.

Gennem webinaret får du forståelse for og indblik i metoder til hvordan du kan komme i mål ved at have motiverede medarbejdere.

Andre interesserede er også velkomne til at deltage i webinaret.

Sådan deltager du

Du tilmelder dig her på siden. Få dage før webinaret sender vi dig en mailindkaldelse med link til webinaret og information om, hvordan du får adgang til webinaret.

Du deltager via computer, smartphone eller tablet med adgang til Internettet. Undervejs kan du chatte med de øvrige deltagere og via chatten stille spørgsmål til underviseren/værten. Det eneste du behøver, er en computer, smartphone eller tablet med internetadgang og lyd samt en stille og rolig plads.

Hvis du deltager live, kan du stille spørgsmål til indlægsholderen, chatte og dele viden med de andre deltagere.

På webinaret møder du

christian

Christian Nyvang Qvick

Ledelseskonsulent i LEAD

 

Specialer indenfor:

Udvikling og implementering af ledelsesgrundlag

Ledelsesudvikling med fokus på ledelse af medarbejdere i det offentlige

Ledergruppeudvikling

Ledertalentudvikling

Christian har en særlig stor viden om visionsledelse, forandringsledelse, strategiimplementering, adfærdsdesign og distribueret ledelse. Han arbejder til dagligt med undervisning, foredrag og rådgivning af både offentlige og private organisationer i forhold til disse emner.

Han har en fortid som organisationskonsulent i Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse. Her har han bidraget til at producere ledelsesforskning – blandt andet som projektleder på et stort forskningsprojekt om ledelsesudvikling i politiet, på sociale botilbud og sygehuse. Dernæst har han også solid erfaring med undervisning og formidling – blandt andet som underviser i ledelsesfag på kandidatuddannelsen i statskundskab på Aarhus Universitet og som ekstern foredragsholder og facilitator på konferencer, lederseminarer, temadage og lignende i mange forskellige organisationer.

Christian er en hyppig anvendt foredragsholder om særlig visionsledelse, forandringsledelse, strategiimplementering, adfærdsdesign og distribueret ledelse, men også om medarbejdermotivation og styringsparadigmer i den offentlige sektor. Endvidere har Christian stor erfaring med at designe og gennemføre store og længerevarende strategiske organisationsudviklingsprojekter.

Læs mere om Christian her

Du er måske også interesseret i…