pexels-anna-shvets-5324975

Gratis webinar: Strategi – en plan eller proces?

Få kendskab til ledelsesstrategisk arbejde, samt hvilke faldgruber du skal have blik for, når du skal udvikle og implementere.

”Strategi er et system af formålstjenlige midler”

Dette pointerede Helmuth Von Moltke, generalfeltmarskal i den preussiske hær, at i 1871. Det kan lyde en anelse højtravende – men han har faktisk fat i noget. En strategi er nemlig udtryk for de ”midler” – ofte omtalt som strategiske fokusområder, indsatser og handlinger – der skal flytte en organisation fra en nuværende situation til en ønsket situation.

Imidlertid findes der en række forskellige opfattelser af, hvad det strategiske arbejde handler om. Groft sagt kan man skelne mellem to perspektiver – planperspektivet og procesperspektivet.

Tid og sted:

Webinaret afholdes over Zoom

Mandag den 4. april 2022 – kl. 9.00 – 10.00

Med din tilmelding accepterer du at modtage faglige artikler, information om service og koncepter samt invitationer til events (pr. email). Du kan til enhver tid afmelde igen. Vi behandler dine oplysninger for at kunne sende dig nyhedsbrevet. Se mere i LEADs persondatapolitik.

Planperspektivet beror på en lineær forståelse, hvor det strategiske arbejde består af to faser – en udviklingsfase og en implementeringsfase. Perspektivet antager, at verden er forholdsvis forudsigelig og at derfor er muligt at udvikle en strategi, der efterfølgende kan implementeres. Derfor er strategidokumenter og handleplaner essentielle her. Strategi bliver med andre ord noget man ”har”.

Procesperspektivet beror derimod på en cirkulær forståelse, hvor udvikling og implementering af strategien foregår kontinuerligt og sideløbende. Det hænger sammen med, at dette perspektiv antager, at verden er forholdsvis uforudsigelig, og at derfor er nødvendigt at kunne tilpasse og justere strategien løbende i lyset af trusler og muligheder, der opstår. Strategien bliver med andre ord ikke noget man har, men noget man ”gør”.

Begge perspektiver rummer både fordele og ulemper. Dem bliver du introduceret til på dette webinar, hvor du også får indsigt i de øvrige faldgruber, som dansk og international forskning peger på, at du skal tage højde for i det ledelsesstrategiske arbejde.

På dette webinar får du indsigt i, hvad Ny Syntese handler om – og inspiration til, hvordan du kan omsætte tankerne derfra med henblik på at ruste din organisation til at levere velfærd under fremtidens betingelser.

Det konkrete output – hvad får du med dig hjem?

3 ting du får med fra dette webinar:

  • Kendskab til det ledelsesstrategiske arbejde – herunder kendskab til betydningen af de væsentligste begreber, som fx strategi, strategiske fokusområder, indsatser, handleplaner m.v.
  • Viden om forskellige tilgange til strategisk arbejde – med afsæt i henholdsvis plan- og procesperspektivet
  • Indsigt i de væsentligste faldgruber, som dansk og international forskning peger på, at du skal have blik for, når du skal udvikle og implementere strategier.

Målgruppe

Dette webinar er for alle ledere, både indenfor private og offentlige organisationer.

Gennem webinaret får du forståelse for ledelsesstrategisk arbejde, med afsæt i henholdsvis plan – og procesperspektivet.

Andre interesserede er også velkomne til at deltage i webinaret.

Sådan deltager du

Du tilmelder dig her på siden. Få dage før webinaret sender vi dig en mailindkaldelse med link til webinaret og information om, hvordan du får adgang til webinaret.

Du deltager via computer, smartphone eller tablet med adgang til Internettet. Undervejs kan du chatte med de øvrige deltagere og via chatten stille spørgsmål til underviseren/værten. Det eneste du behøver, er en computer, smartphone eller tablet med internetadgang og lyd samt en stille og rolig plads.

Hvis du deltager live, kan du stille spørgsmål til indlægsholderen, chatte og dele viden med de andre deltagere.

På webinaret møder du

christian

Christian Nyvang Qvick

Ledelseskonsulent i LEAD

 

Specialer indenfor:

Udvikling og implementering af ledelsesgrundlag

Ledelsesudvikling med fokus på ledelse af medarbejdere i det offentlige

Ledergruppeudvikling

Ledertalentudvikling

Christian har en særlig stor viden om visionsledelse, forandringsledelse, strategiimplementering, adfærdsdesign og distribueret ledelse. Han arbejder til dagligt med undervisning, foredrag og rådgivning af både offentlige og private organisationer i forhold til disse emner.

Han har en fortid som organisationskonsulent i Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse. Her har han bidraget til at producere ledelsesforskning – blandt andet som projektleder på et stort forskningsprojekt om ledelsesudvikling i politiet, på sociale botilbud og sygehuse. Dernæst har han også solid erfaring med undervisning og formidling – blandt andet som underviser i ledelsesfag på kandidatuddannelsen i statskundskab på Aarhus Universitet og som ekstern foredragsholder og facilitator på konferencer, lederseminarer, temadage og lignende i mange forskellige organisationer.

Christian er en hyppig anvendt foredragsholder om særlig visionsledelse, forandringsledelse, strategiimplementering, adfærdsdesign og distribueret ledelse, men også om medarbejdermotivation og styringsparadigmer i den offentlige sektor. Endvidere har Christian stor erfaring med at designe og gennemføre store og længerevarende strategiske organisationsudviklingsprojekter.

Læs mere om Christian her

Du er måske også interesseret i…