fbpx

Lederuddannelse

- fra specialist til leder

Personligt lederskab | Ledelse af teams | Strategisk ledelse | Forandringsledelse

På lederuddannelsen får du de ledelsesmæssige kompetencer, der skal til for gennemføre din transition fra specialist til leder. Du bliver uddannet af nogle af landets førende erhvervspsykologer, der til daglig leverer den solide og passionerede faglighed og effekt, som LEAD er kendt for.

Book din plads på kursus for nye ledere direkte, eller bliv ringet op af en rådgiver.

Bliv ringet op

Udfyld formularen, og bliv ringet op af en rådgiver, hvis du ønsker at høre mere om kurset eller booke en plads.

Efter uddannelsen er du i stand til, at:

 • Undgå de mest typiske faldgruber som ny leder
 • Håndtere svære samtale og konflikter når de opstår
 • Tilpasse din ledelsesstil efter situationens behov
 • Involvere og engagere medarbejdere og teams
 • Arbejde strategisk med at skabe højtydende teams
 • Indtage en coachende rolle
 • Formidle de rigtige budskaber, som skaber engagement og følgeskab
 • Stå mere sikkert i rollen som leder
 • Oversætte strategi til konkrete adfærdsændringer
 • Håndtere modstand og blødgøre forandringer
 • Reflektere og videreudvikle på dit personlige lederskab

Deltagerprofil

Uddannelsen er for dig, der er gået fra en stilling som specialist og over i en lederrolle – eller er på vej til at lave transitionen. Kurset er relevant for nye ledere i både den offentlige og private sektor. Det væsentligste er, at du ønsker at få de mest basale lederkompetencer på plads og danne en bedre forståelse af dig selv som leder. 

Hvorfor vælge LEADs lederuddannelse?

Du er sikkert én af de dygtigste specialister inden for dit felt, men hvordan håndterer du, at dine kolleger nu pludselig er blevet dine medarbejdere? Hvordan løser du konflikter mellem to kolleger, der ikke kan fordrage hinanden? Hvordan sikrer du den rigtige balance mellem styrende og støttende ledelse? Hvordan skaber du sammenhold og motivation i et team?

LEAD er først og fremmest et hus, der beskæftiger sig med ledelses- og organisationsudvikling. Vi har massiv erfaring med både interne og eksterne lederuddannelser, samt talentudviklingsprogrammer i alle typer organisationer gennem de sidste 15 år. Uddannelsen er bygget på egen og nyeste forskning, og du modtager relevant litteratur inden hvert modul. På uddannelsen bliver du præsenteret for evidensbaserede ledelsesmetoder og -modeller, og du bliver undervist af erfarne ledelses- og organisationskonsulenter, som er uddannet erhvervspsykologer.

Unikt for denne LEADs lederuddannelse

Som en del af uddannelsen får du en individuel kortlægning af dine styrker, overgjorte styrker og udviklingspunkter som ny eller kommende leder. Dette gøres via en LVI-analyse (lederens versatilitetsindeks), der er en 360-graders feedback på din lederadfærd. Du får indsigt i, hvordan dine overordnede, underordnede og sidestillede kolleger opfatter dig. Du får konkrete løsningsforslag til, hvordan du kan tilpasse din ledelsesstil og -adfærd. Det vil gøre dig i stand til at lede mennesker med en større effekt, da du kan tilpasse din ledelsesstil til bestemte situationer og mennesker omkring dig. 

Du kan høre mere om LVI i videoen nedenfor, eller se et eksempel på en LVI rapport her:

Herudover tager vi udgangspunkt i din egen praksis. Det vil sige, at du har dine egne cases med og arbejder med dem i løbet af uddannelsen.

For nye eller kommende ledere, er det optimalt at tage på en lederuddannelse særligt sammensat til nye ledere, så tidligt som muligt i lederkarrieren. Både for at få viden om ledergerningen og -rollen, men også for at styrke den enkeltes ledernetværk. Her vil du lære andre ledere at kende, som kan spejle sig i dine udfordringer, og I vil bygge relationer, som kan bruges gennem resten af din karriere.

Unikt: Få 360 graders feedback på din adfærd som leder

Dette er Danmarks eneste kursus for nye ledere, der giver dig en 360 graders evaluering af, hvordan dine kolleger opfatter din ledelsesstil og adfærd.

Det giver dig indblik i, hvordan dine overordnede, underordnede og sidestillede kolleger opfatter dig, og samtidig får du også konkrete løsningsforslag til, hvordan du kan tilpasse din ledelsesstil. Det gør dig i stand til at lede projekter med en større effekt, da du kan tilpasse din ledelsesstil til bestemte situationer og mennesker omkring dig.

Du får direkte feedback på andres opfattelse af din evne til lede på følgende fire måder:

 • Styrende ledelsesstil: Lederen skal kunne træde til og tage styringen, give den nødvendige feedback samt holde folk ansvarlige, når der er behov for det.
 • Støttende ledelsesstil: Samtidig skal lederen kunne trække sig tilbage og udvise tillid, bemyndige og skabe mulighed for, at andre kan bidrage der, hvor løsningen ikke viser sig hurtigt.
 • Strategisk ledelsesstil: Lederen skal kunne forberede organisationen til fremtiden ved at sætte retning, understøtte innovative løsninger og skabe langsigtet vækst.
 • Operationel ledelsesstil: Samtidig skal lederen også have orden i processer og organisering samt kunne holde fokus på de kortsigtede resultater, der skabes i hverdagen gennem eksekvering og effektive arbejdsgange.

Mellem modulerne: Læringssprint

Den viden, du får adgang til som kursist hos LEAD, er forskningsbaseret. Men vi ønsker, at du som ledelsespraktiker nemt kan anvende din ny viden, når du er færdig med kurset – og allerede efter hvert modul.

 

Derfor har vi et læringsspring mellem hvert modul. Før hvert modul bliver du derfor opfordret til dels at orientere dig i kursusmaterialet, men endnu vigtigere at reflektere over konkrete udfordringer og ledelsesopgaver, som du står over for at skulle løse, som falder inden for modulets tema. Disse refleksioner sendes til underviseren, der vil bruge kursisternes konkrete udfordringer, når teorien skal bringes i spil og gøres konkret i undervisningen.

 

Ligeledes vil du efter hvert modul skulle igangsætte 1-2 prøvehandlinger i din hverdag som leder. Det er prøvehandlinger, som du selv har identificeret og arbejdet med på modulet, og som derfor kan bringe dig videre i din konkrete udvikling som leder i din organisation. Prøvehandlingerne bliver derfor ikke bare generiske opgaver med tilknytning til et standardkursus, men konkrete løsninger på de udfordringer du som lederen skal lykkes med at løse i din dagligdag.

 

Med læringssprint sikrer vi derfor sammen, at du får den feedback, sparring og rådgivning, der skal til for at lykkes i rollen som leder på den lange bane.

Datoer - København

Online kick-off: 30.05.2023

 • Modul 1: 12.06.2023 & 13.06.2023
 • Modul 2: 04.09.2023 & 05.09.2023
 • Modul 3: 26.09.2023 & 27.09.2023
 • Modul 4: 24.10.2023 & 25.10.2023

Praktisk

Adresse: 

Overgaden Oven Vandet 10, 2. sal, 1415 København K.

Parkering:

Det er muligt at parkere i nærheden, men vi anbefaler at bruge metro eller cykel.  

Mød dine undervisere

Kurset er udviklet og styret af Niels Henrik-Sørensen og Maja Nyboe Bjerrehus fra LEAD.

Niels-Henrik har gennem 10 år arbejdet med ledelse og organisationer, dels som ansat psykolog og konsulent i Rambøll Management Attractor og dels som selvstændig erhvervspsykolog og associeret partner i konsulenthuset Coachpartners International.

Niels-Henrik er en brændende engageret oplægsholder, underviser, facilitator og proceskonsulent, som på forbilledeligvis formår at gøre svært tilgængeligt teoretisk stof til forståeligt hverdagssprog og brugbare redskaber. Niels-Henrik har designet og udført adskillelige udviklingsforløb og kurser, som har spændt over større organisationsforandringsforløb, chef- og leder-gruppeudvikling, Leadership pipelinebaseret ledelsesudvikling, EMMC akkrediteret certificering i coaching, ledelsesbaseret coaching, teamcoaching, mentoring, vejledning, proceskonsultation, stresshåndtering og supervision. Niels-Henrik er specialiceret i og har omfattende erfaring med at træne andre professionelle i at anvende samtalen professionelt i forhold til mange forskellige målgrupper og organisatoriske kontekster.

Mød Henrik, og hør mere om, hvad han brænder for i videoen. 

Der kommer snart en video med Maja, men indtil da, kan du læse mere om hende her.

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.