Den nye leder

Hvordan klarer man bedst overgangen fra specialist til personaleleder? Hvordan sikrer man sit ledelsesrum? Og hvordan skaber man sig konkret det strategiske overblik, så man prioriterer sin egen tid og sine medarbejderes indsatser bedst muligt til gavn for den samlede organisation?

Book din plads på kursus for nye ledere direkte, eller bliv ringet op af en rådgiver.

Bliv ringet op

Udfyld formularen, og bliv ringet op af en rådgiver, hvis du ønsker at høre mere om kurset eller booke en plads.

Få en god start på lederkarrieren

For mange nye ledere er det overvældende at skulle gennem transitionen fra medarbejder til leder, når der samtidig stilles nye og mere komplekse krav fra organisationen om at levere resultater.

Det kræver rådgivning og uddannelse, når man både skal have sig selv og andre med for at skabe resultater. Og det skal man kunne, hvis man vil være en god leder. 

Deltagerprofil

Kurset er for dig, der er gået fra en stilling som specialist og over i en lederrolle – eller er på vej til at lave transitionen. Kurset er relevant for nye ledere i både den offentlige og private sektor. Det væsentligste er, at du ønsker at få de mest basale lederkompetencer på plads og danne en bedre forståelse af dig selv som leder. 

Pris

35.500,- kr. ex. moms for 8 undervisningsdage fordelt på 4 moduler.

At gå fra specialist til leder er ikke nemt

Vores lederkursus for nye ledere sikrer dig en god start på lederkarrieren. Du har måske tidligere været en dygtig specialist, men nu står du med personaleansvar og skal opbygge nogle helt andre kompetencer. Det er ikke nemt, og rigtig mange ryger i gængse faldgruber. 

Som ny leder i en offentlig eller privat organisation er der mange udfordringer: Hvordan klarer man bedst overgangen fra specialist til personaleleder? Hvordan sikrer man sit ledelsesrum? Og hvordan skaber man sig konkret det strategiske overblik, så man prioriterer sin egen tid og sine medarbejderes indsatser bedst muligt til gavn for den samlede organisation?

For mange nye ledere er det derfor, ikke overraskende, overvældende at skulle gennem transitionen fra medarbejder til leder, samtidig med at der stilles nye og mere komplekse krav fra organisationen om at levere resultater.

Det kræver rådgivning og uddannelse, når man både skal have sig selv og andre med for at skabe resultater. Og det skal man kunne, hvis man vil være en god leder. Derfor er det for rigtig mange nye ledere optimalt at tage på et lederkursus, særligt sammensat til nye ledere så tidligt som muligt i lederkarrieren. Både for at få viden om ledergerningen og -rollen men også for at styrke den enkeltes ledernetværk.

Dit udbytte

 • Du får viden, der bygger på forskning og er tilpasset ledelse i praksis
 • Du får viden og værktøjer, der gør dig klar til at indtage lederrollen, bl.a. din egen LVI-profil
 • Du arbejder med din egen personlige udvikling og får sat din ledelsesstil i perspektiv
 • Du får et netværk af andre nye ledere, som du kan sparre og udvikle dig med
 • Du bliver en bedre leder, der vil kunne levere resultater hurtigere, da du kan bygge videre på andres erfaringer frem for kun at skulle gøre dig dine egne

Din organisations udbytte

 • De får en leder med viden om, hvad god ledelse er
 • De får en leder, der har reflekteret over, hvordan vedkommende leverer resultater
 • De får en leder, der er klar til at implementere organisationens strategier ordentligt
 • De får en leder, der forstår sine medarbejdere og derfor leder bedre
 • De får en leder, der har indsigt i det fælles ledelsessprog
 • De får en leder, der kan analysere nye muligheder og se udviklingspotentialer

Unikt: Få 360 graders feedback på din adfærd som leder

Dette er Danmarks eneste kursus for nye ledere, der giver dig en 360 graders evaluering af, hvordan dine kolleger opfatter din ledelsesstil og adfærd.

Det giver dig indblik i, hvordan dine overordnede, underordnede og sidestillede kolleger opfatter dig, og samtidig får du også konkrete løsningsforslag til, hvordan du kan tilpasse din ledelsesstil. Det gør dig i stand til at lede projekter med en større effekt, da du kan tilpasse din ledelsesstil til bestemte situationer og mennesker omkring dig.

Du får direkte feedback på andres opfattelse af din evne til lede på følgende fire måder:

 • Styrende ledelsesstil: Lederen skal kunne træde til og tage styringen, give den nødvendige feedback samt holde folk ansvarlige, når der er behov for det.
 • Støttende ledelsesstil: Samtidig skal lederen kunne trække sig tilbage og udvise tillid, bemyndige og skabe mulighed for, at andre kan bidrage der, hvor løsningen ikke viser sig hurtigt.
 • Strategisk ledelsesstil: Lederen skal kunne forberede organisationen til fremtiden ved at sætte retning, understøtte innovative løsninger og skabe langsigtet vækst.
 • Operationel ledelsesstil: Samtidig skal lederen også have orden i processer og organisering samt kunne holde fokus på de kortsigtede resultater, der skabes i hverdagen gennem eksekvering og effektive arbejdsgange.

Mellem modulerne: Læringssprint

Den viden, du får adgang til som kursist hos LEAD, er forskningsbaseret. Men vi ønsker, at du som ledelsespraktiker nemt kan anvende din ny viden, når du er færdig med kurset – og allerede efter hvert modul.

 

Derfor har vi et læringsspring mellem hvert modul. Før hvert modul bliver du derfor opfordret til dels at orientere dig i kursusmaterialet, men endnu vigtigere at reflektere over konkrete udfordringer og ledelsesopgaver, som du står over for at skulle løse, som falder inden for modulets tema. Disse refleksioner sendes til underviseren, der vil bruge kursisternes konkrete udfordringer, når teorien skal bringes i spil og gøres konkret i undervisningen.

 

Ligeledes vil du efter hvert modul skulle igangsætte 1-2 prøvehandlinger i din hverdag som leder. Det er prøvehandlinger, som du selv har identificeret og arbejdet med på modulet, og som derfor kan bringe dig videre i din konkrete udvikling som leder i din organisation. Prøvehandlingerne bliver derfor ikke bare generiske opgaver med tilknytning til et standardkursus, men konkrete løsninger på de udfordringer du som lederen skal lykkes med at løse i din dagligdag.

 

Med læringssprint sikrer vi derfor sammen, at du får den feedback, sparring og rådgivning, der skal til for at lykkes i rollen som leder på den lange bane.

Datoer - København

Online kick-off: 03.02.2023

 • Modul 1: 13.03.2023 & 14.03.2023
 • Modul 2: 27.04.2023 & 28.04.2023
 • Modul 3: 30.05.2023 & 31.05.2023
 • Modul 4: 12.06.2023 & 13.06.2023

Datoer - Aarhus

Online kick-off: 11.01.2023

 • Modul 1: 06.03.2023 & 07.03.2023
 • Modul 2: 25.04.2023 & 26.04.2023
 • Modul 3: 24.05.2023 & 25.05.2023
 • Modul 4: 20.06.2023 & 21.06.2023

Mød dine undervisere

Kurset er udviklet og styret af Niels Henrik-Sørensen og Maja Nyboe Bjerrehus fra LEAD.

Niels-Henrik har gennem 10 år arbejdet med ledelse og organisationer, dels som ansat psykolog og konsulent i Rambøll Management Attractor og dels som selvstændig erhvervspsykolog og associeret partner i konsulenthuset Coachpartners International.

Niels-Henrik er en brændende engageret oplægsholder, underviser, facilitator og proceskonsulent, som på forbilledeligvis formår at gøre svært tilgængeligt teoretisk stof til forståeligt hverdagssprog og brugbare redskaber. Niels-Henrik har designet og udført adskillelige udviklingsforløb og kurser, som har spændt over større organisationsforandringsforløb, chef- og leder-gruppeudvikling, Leadership pipelinebaseret ledelsesudvikling, EMMC akkrediteret certificering i coaching, ledelsesbaseret coaching, teamcoaching, mentoring, vejledning, proceskonsultation, stresshåndtering og supervision. Niels-Henrik er specialiceret i og har omfattende erfaring med at træne andre professionelle i at anvende samtalen professionelt i forhold til mange forskellige målgrupper og organisatoriske kontekster.

Mød Henrik, og hør mere om, hvad han brænder for i videoen. 

Der kommer snart en video med Maja, men indtil da, kan du læse mere om hende her.

Skal vi tage en uforpligtende dialog?

Vi kan hjælpe med alle former for ledelsesudvikling, om det er skræddersyede udviklingsforløb, kurser, uddannelse, workshops, foredrag eller noget helt sjette. 

Bliv ringet op af en rådgiver

Bliv ringet op af en rådgiver

Vi sidder klar til at hjælpe dig. Du skal blot udfylde formularen, så ringer vi dig op hurtigst muligt.