Niels Vium

Ledelseskonsulent
Bach. Erhvervsøkonomi og Psykologi

Mobil: +45 28 83 12 75
E-mail: nv@lead.eu

Niels har en særlig interesse for ledelsesudvikling på det personlige plan, hvorfor han har opbygget Danmarks mest populære podcast indenfor personlig effektivitet igennem de seneste 2,5 år. I podcasten – MindCast – interviewer Niels erhvervsprofiler, sportsfolk, politikere og forskere. MindCast har over 300.000 afspilninger og er bl.a. blevet anerkendt og nævnt i Børsen, Berlingske og Forbrugerrådet Tænk. Han arbejder derfor ligeledes med podcasting i LEAD, der omhandler ledelses- og organisationsudvikling.

Niels har fået skabt et vidensgrundlag indenfor personlig effektivitet og mental performance bl.a. gennem sin podcast, foredrag, workshops og sin uddannelse på CBS. Det er denne viden han bringer i spil som ledelseskonsulent i LEAD.

Niels blev desuden nomineret til Nordic Business Reports “25 under 25”-liste og har deltaget i adskillige andre podcasts såsom Help Marketing, Curling Comeback, Det gode studieliv og Inspire Monday samt i P4 til en snak om og anerkendelse af personlig effektivitet og mental performance.

Specialer

Personlig effektivitet

Arbejde med måden vi arbejder på som individuelle ledere i en organisation. Bl.a. er der fokus på strukturering af E-mail, kalender og overblik over de daglige arbejdsopgaver. Derudover arbejdes der med opretholdelse af et flow-stadie i arbejdet, prioritering af hhv. hasteopgaver overfor vigtige opgaver, effektiv mødekultur mv. så tiden bliver brugt bedst muligt.

Mental performance

Ud fra en forståelse af hjernens kompleksiteter, arbejdes der med at øge den individuelle leders koncentrationsevne, kognitive evner, problemløsningsevner, beslutningsevner bl.a. med fokus på søvn, kost og motion. Der er endvidere fokus på, hvorfor samspillet mellem disse fysiologiske elementer og psykologiske teorier er essentielle at dykke ned i ift. lederens mentale overskud og arbejdsglæde.

Referencer

Læs mere

“Vi havde i JA Alumni Denmark den fornøjelse at have Niels ude som foredragsholder til vores forretningsmiddag i Odense, hvor der var 420 deltagere.

Middagen blev holdt i en koncertsal hvilket betød, at der var en større fysisk afstand mellem Niels og publikum.

På trods af denne afstand formåede Niels at være utroligt nærværende, hvilket virkeligt kunne mærkes på stemningen blandt publikum.

Grundet dette nærvær lykkedes det Niels oprigtigt at komme ind på alle deltagere og give dem nogle direkte implementerbare værktøjer til at øge deres personlige kompetencer.

Personligt har jeg efterfølgende brugt flere af de værktøjer som vi fik under oplægget.

Foredraget var tilpasset nøjagtigt til vores publikum, hvilket jeg også tror var med til at give denne følelse af nærvær.

Det var et meget lærerigt foredrag, og jeg vil klart anbefale Niels til alle. Personlig performance har alle sundt af at lære mere af”.

– Peter Dørffler
Formand, JA Alumni Denmark

Læs mere

Anonym statslig organisation:
“Jeg synes, det var helt vildt godt. Både emnet men også Niels’ præsentation og entusiasme. Hans interesse for emnet brænder virkelig igennem, og han er god til at bruge dagligdagseksempler. Han var også god til at holde tiden også, selvom oplægget kunne have ført til mange gode diskussioner.

Der findes så mange buzzwords om mental performance og performance i det hele taget, så det var virkelig rart, at det ikke var ”high level” men praktisk i form af de værktøjer, han præsenterede. Det var brugbart, og jeg er faktisk begyndt at sætte min telefon på flytilstand om natten, så lidt adfærdsændring er der kommet ud af det.”

– Projektleder

Læs mere

“Det oplæg Niels holdt for os var virkelig lærerigt og samtidig meget konkret og brugbart. Derudover udstrålede Niels energi og engagement der smittede af på alle.

Efter oplægget fik vi simpelthen så mange rosende tilbagemeldinger fra deltagerne. Alt i alt levede Niels op til vores forventninger og mere til.”

– Sabine og Camilla, VIADEM

Læs mere

“Niels gjorde en stor forskel for vores Counter-Strike hold da han over nogle ugers forløb arbejdede med deres søvn og døgnrytme.

Spillerne var mærkbart i både bedre humør, og havde langt større fokus når de trænede.

Niels formidler hans viden meget pædagogisk og har en evne til at finde de enkelte nøgleord der får spillerne til at lytte, men også ændre adfærd for at kunne præstere bedre.

Hans oplæg under vores bootcamp gav alle vores udøvere en vigtigt indsigt i værdien af pauser i løbet af længere gaming sessions og flere af dem er vendt positivt tilbage efter implementering af disse.

Vi kommer helt sikkert til at bruge Niels igen.”

– Steffen Thomsen, Stifter og ejer, Copenhagen Flames

Læs mere

“Det bedste ved foredraget var, at det var så bredt og dermed relevant for alle, uanset hvad de arbejder med.”

– Anders Grønborg, Koncerndirektør, LaserTryk

Læs mere

“En af vores bedste talere hidtil. Niels kombination af håndgribelig viden og humor berigede vores publikum! Niels forførte os med brugbar viden, som publikum nu gør brug af dagligt.”

– Mads Werner, CEO og medstifter, Student Talks

Læs mere

Anonymt ministerium
”Niels’ oplæg inspirerer til, at man tager sine arbejdsvaner op til refleksion og afprøver nye måder at indrette arbejdsdagen på. Det var forfriskende at få løftet blikket fra hverdagens rutine og blive udfordret på, hvordan vi gør tingene mest effektivt og med endnu større arbejdsglæde”

– Projektleder

Læs mere

”I forbindelse med studiestarten på Copenhagen Business School, havde vi i Psyk Society æren af at afholde et event med Niels hvor mental balance var i fokus. Jeg var personligt meget tryg ved at have Niels som foredragsholder, da han formår at skabe en god stemning i lokalet kombineret med yderst relevant og praktisk viden til hverdagen. Vi modtog primært positiv feedback fra vores medlemmer og det er derfor ikke sidste gang at vi samarbejder med Niels. Kan anbefale ham til enhver organisation som ønsker at tænke mennesker frem for systemer. Grundlæggende for motiverede folk, er nemlig personligt velvære på arbejdspladsen.”

– Rasmus Flindt, Bestyrelsesformand i Psyk Society, CBS

Læs mere

“Econa CBS var så heldige og hadde besøk av Niels den 10/10/18 hvor han formidlet kunnskap og ga oss ulike redskaper for hvordan man kan optimalisere dagen, samt strukturere dagen som student. Vi er inspirert og er utrolig fornøyd med et motiverende foredrag! Alt i alt var det gode tilbakemeldinger blant deltagerne til foredraget, takket være Niels!”

– Kommunikationsansvarlig, Econa, CBS

Læs mere

“Jeg har i flere sammenhænge haft glæden af Niels Viums ekspertise. Senest som arrangør af en konference på Københavns Universitet, hvor Niels stramt og engageret formidlede et udpluk af aktuelle metoder indenfor personlig effektivitet og mental performance. Konferencens hovedmål var netop at give de studerende redskaber til projektledelse såvel som ledelse generelt, og denne opgave løste Niels med stor tilfredshed blandt deltagerne. Jeg kan derfor videregive mine varmeste anbefalinger af Niels’ arbejde og oplæg”

– Henrik Højstrøm, ekstern lektor i projektledelse, Københavns Universitet

Læs mere

”Kan du inspirere potentielle samarbejdspartnere til at tage del i vores anti-konference ved at fortælle overordnet om søvn, lys og stilhed med mental performance og work-life balance som omdrejningspunkt? – Sådan lød opgaven vi stillede for Niels Vium, der desuden skulle gøre sin præsentation interaktiv, og ikke måtte bruge Power Points. Det var en stor fornøjelse at opleve hvordan Niels Vium formåede at tryllebinde publikum, og fastholde opmærksomheden igennem hele sin præsentation. Det er tydeligt at mærke at Niels brænder for sit område, og den oprigtige interesse har skabt et videns grundlag, der er meget inspirerende at lytte med på.”

– Martin Ove Rasmussen, Nordic CEO, Mindshare

Erhvervserfaring

Ledelseskonsulent i LEAD – enter next level A/S (2018 – )

Projektkonsulent i LEAD – enter next level A/S (2017 – 2018)

Selvstændig foredragsholder, blogger og podcaster i Vium Inspires (2014 – )

Teamleder i True North (2016 – 2017 )

Marketingkonsulent i Personlig Workflow (2016-2017)