Kristian Dahl

Forretningsdirektør, Stifter
Cand. Psych.

Mobil: +45 28 74 22 20
E-mail: kd@lead.eu

Kristian Dahl er en af landets førende erhvervspsykologer og arbejder med strategiske udviklingsprojekter for en lang række markante private og offentlige organisationer. 


Han er en efterspurgt sparringspartner for direktioner og HR-afdelinger, når ledelses-, talent- og organisationsudvikling med effekt er på dagsordenen. Kristian har ligeledes omfattende erfaring med at designe og gennemføre udviklingsforløb, der skaber velfungerende ledelseskæder gennem Leadership Pipeline.

Kristian har et særligt fokus på ledelse af digital transformation i den offentlige sektor. Han arbejder løbende på en række projekter, hvor han sammen med førende forskere og offentlige topledere udvikler nye tilgange til at få det digitale til at arbejde for velfærdssamfundet.

Som forsker er Kristian kendt for sammen med Thor Molly-Søholm at have udviklet teorien om Leadership Pipeline i den offentlige sektor. I sin forskning har Kristian endvidere fokus på, hvordan organisationer kan skabe den bedst mulige udvikling af talenter og ledere. Kristian er en engageret og efterspurgt foredragsholder, når der skal formidles forskning inden for disse temaer.

Kristian har i samarbejde med den canadiske topforsker, Jocelyne Bourgon, udgivet bogen “Den Nye Syntese for offentlig værdiskabelse. Omdrejningspunktet for dette projekt er spørgsmålet: “Hvordan leder vi den offentlige sektor, således vi fortsat kan levere samme eller bedre velfærd i en tid med færre ressourcer, stigende krav og øget kompleksitet?” 

Forskningsprojektet blev indledt af Jocelyne Bourgon i 2006 og har indtil nu involveret over 200 topledere, politikere og forskere fra bl.a. Australien, Canada, Holland, England, Brasilien, Singapore og New Zealand.

Kristian er sammen med Thor Molly-Søholm stifter af LEAD.

Bliv kontaktet af Kristian

Specialer

Lederudvikling

Leadership Pipeline tilpasset privat og offentlig sektor

Rådgivning af  HR-funktioner

Talentudvikling

Uddannelse af proceskonsulenter og facilitatorer

Chefteam- og direktionsteamudvikling

Organisationskonsultation og proceskonsultation

Executive Coaching

Social Innovation

Referencer

Læs mere

”Et STORT tak herfra for et forløb, der har budt på relevante temaer i ledelsesfeltet, der i den grad har udfordret og videreudviklet mit lederskab til gavn for kerneopgaven. Stor anerkendelse til de kompetente LEAD-folk for inspirerende indspark til ledelse i kompleksitet, og ikke mindst for super god ledelse af forløbet til Kristian Aagaard Dahl. Sidst men ikke mindst er mit ledelsesnetværk blevet udvidet og beriget!”

– Gitte Clausen, Afdelingsleder hos Hjørring Kommune

————

”Det har været et helt fantastisk forløb, hvor en masse engagerede ledelseskolleger fra andre nordjyske kommuner og forvaltninger har været med til at skabe et stærkt netværk og ny viden.”

– Andreas Ingerslev Larsen, Viceskoleleder på Frejlev Skole

Udvalgte publikationer

Femfaktorconsulting, 2018, Erhvervspsykologi

Det taler din direktion om: Ny syntese vinder frem i kommunerne, 2017, Offentlig Ledelse

Den professionella processkonsult, 2013, Studenterforlaget (Sverige)

Leadership Pipeline i den offentlige sektor, 2012 Dansk Psykologisk forlag

Den professionelle proceskonsulent, 2010, Hans Reitzels Forlag

“Ledelsesbaseret coaching”, 2006, Børsen

Teambaserede organisationer i praksis”, 2005, Dansk Psykologisk Forlag

Hertil en lang række artikler om ledelse og organisationsudvikling

Podcasts

Offentlig Leadership Pipeline 1/2

Hør mere om det aktionsforskningsprojekt, der har resulteret i bogen Leadership Pipeline i den offentlige sektor.

Offentlig Leadership Pipeline 2/2

Få en teoretisk forklaring bag skift i ledelseskæden, og hvad man skal være særligt opmærksom på i sådan en transition..
.