Johan Horsten

Ledelseskonsulent
Cand.scient.pol

Mobil: +45 50 72 89 43 
E-mail: joho@lead.eu

Johan har særlig stor viden om medarbejdermotivation, visionsledelse, datainformeret ledelse, distanceledelse og styringsparadigmer i den offentlige sektor. I sin afhandling undersøgte han eksempelvis betydningen af visionsledelse og datainformeret ledelse på motivation blandt medarbejdere i en større offentlig organisation.

Johan er særligt interesseret i, hvordan man får organisationer til at præstere bedre uden at gå på kompromis med kvaliteten for borgerne og motivationen blandt medarbejderne.

Foruden sin specialiserede viden besidder han en metodisk og analytisk tung værktøjskasse, som han i LEAD omsætter til praksis for kunder. Han er lidt af en metoderytter, som elsker at simplificere rå data og statistik. Dertil er Johan analytisk i sin tankegang og tænker naturligt i årsager, hypoteser og sammenhænge.

Han arbejder til dagligt med konsultering, projektledelse og analyser for både offentlige og private organisationer.

Johan har en fortid som studentermedhjælper hos Konsulenthuset Ballisager og som juniorkonsulent samt projektkonsulent hos henholdsvis Pluss Leadership og LEAD – enter next level, hvor omdrejningspunktet har været projektopgaver og procesfacilitering for større offentlige organisationer. Han har eksempelvis arbejdet med kompetenceudvikling af jobrådgivere i forbindelse med implementeringen af den nye LAB-lov. Han har bistået i et større projekt om senior-problematikker på arbejdsmarkedet, hvor han har undervist jobkonsulenter på tværs af landet.

Johan er en stærk formidler, som formår at omsætte og tilpasse kompleks viden og forskning til et letforståeligt praksissprog i den pågældende organisation.

Johan er Cand.scient.pol med specialisering i offentlig ledelse fra Aarhus Universitet.

Bliv kontaktet af Johan

Referencer

logo fra aarhusvand

Læs mere

“På baggrund uro blandt medarbejderne i Aarhus Vands IT-organisation ønskede vi en hurtig uvildig analyse og afdækning af styrker og udfordringer i den aktuelle organisering af IT-området med henblik på at skabe et godt grundlag for beslutning om den fremtidige organisering af IT-området i Aarhus Vand. Johans analyse skulle afdække IT-opgaven i Aarhus Vand og kortlægge samarbejdsudfordringerne i den nuværende organisering samt give anbefalinger til den fremadrettede organisering – herunder roller og arbejdsområder.

Kortlægningen af styrker og udfordringer i den nuværende organisering, bestod af en række kvalitative interviews med centrale ledere og medarbejdere, der gav baggrund for Johans efterfølgende anbefalinger til den fremtidige organisering af IT-området.

Johan har ydet hurtig, effektiv og intelligent indsats og dermed skabt et godt grundlag for at træffe kloge beslutninger om den fremtidige organisering af IT- organisationen.”

– Lars Schrøder, CEO, Aarhus vand

Viborg Kommune

Læs mere

“I forbindelse med afvikling af MED konference i Viborg Kommune har jeg haft fornøjelsen af at samarbejde med Johan som tilknyttet konsulent. I Viborg Kommune mener vi det, når vi arbejder med MED indflydelse og MED bestemmelse. Opgaven fordrede derfor et solidt kendskab til Viborg Kommunes ledelsesgrundlag og styringsfilosofi, hvilket Johan lynhurtigt tilegnede sig. Johan tilgår opgaven med en dyb og oprigtig interesse i at kende konteksten – og er sig bevidst om, at opgaven løses på vores præmisser. Han mestrer at koble og omsætte sit høje faglige niveau til den virkelighed, der udspiller sig i en kommune. Og i særdeleshed, når der er grundlæggende værdier på spil. Det kræver nogle særlige menneskekundskaber, som Johan demonstrerer ved sin nærværende og tillidsfulde tilgang til samarbejdet. Man er ikke i tvivl om, at Johan næres af at udforske og arbejde med den ledelsespraksis, der udspiller sig i kommunerne.”

Hanne Jansfort, Chef for Personale og Organisation 

Erhvervserfaring

Ledelseskonsulent i LEAD – enter next level (2021 – )

Projektkonsulent i LEAD – enter next level (2020 – 2021)

Pluss Leadership (2020)

Konsulenthuset Ballisager (2018 – 2020)