Jan Heiberg Johansen

Chefkonsulent
Cand. Mag. i Idéhistorie, MBA

Mobil: +45 21168496
E-mail: jh@lead.eu

Jan Heiberg Johansen arbejder med ledelsesudvikling, forandringsledelse, implementering, strategiudvikling foruden effektiv håndtering af forretningskritiske spændingsfelter og tværgående/grænsekrydsende ledelse.

Han er forfatter til en række artikler og til bogen om paradoksledelse, der senest er udkommet globalt på forlaget Palgrave efter peer review. Han har undervist ledelses- og konsulentgrupper, blandt andet på Københavns Kommunes lederudviklingsprogram, faciliteret et stort antal workshops og afholdt key notes for op til 200 deltagere.

Han har 12 års ledelseserfaring fra den offentlige sektor og civilsamfundet som blandt andet rådgivningschef i landets største offentlige konsulenthus. Han har bidraget til at drive store forandringsprocesser i forskellige sektorer og er optaget af at udvikle organisationer, der kan skabe synlig værdi på trods og i kraft af vanskelige faglige og institutionelle spændingsfelter.

Specialer

  • Effektiv paradoksledelse i organisationer og ledergrupper
  • Effektive ledergrupper
  • Implementering og eksekvering
  • Strategiudvikling
  • Talentudvikling af ledere og specialistudvikling

Referencer

Læs mere

“Jan holdt et spændende og engageret oplæg, og jeg har kun hørt det rosende omtalt. Jan gjorde dit for at få bibliotekscheferne op ad stolene inden frokosten, og det satte vi stor pris på. Efter sigende begynder bibliotekscheferne at drysse af i løbet af fredagen, men der var stor tilslutning hele dagen, ikke mindst på grund af Jans vedkommende oplæg”.
– Chefkonsulent Rie Bojer Kooistra, Bibliotekschefforeningen

Læs mere

“Tak til Jan Heiberg Johansen for fantastisk inspirerende og positivt forstyrrende oplæg – jeg er sikker på at ledelse i Center for Sundhed & Ældre i Hvidovre Kommune bliver løftet og bringer os samlet videre. En sand fornøjelse på alle parametre.”

– Nicolai Kjems – Centerchef, Sundhed & Ældre

Læs mere

“Jan har bidraget med at rådgive vores ledergruppe om paradoksledelse og effektiv tværgående ledelse. Jan gennemførte en proces med et inspirerende og givtigt oplæg, der samlede op på tilgange og metoder til at bedrive tværgående ledelse. Det var meget tæt relateret til ledernes og ledelsesgruppens daglige praksis i forvaltningen og gav  inspiration til og afsæt for konkrete aftaler i forhold til at arbejde videre med tværgående ledelse. Vi var meget glade for den måde Jan formår at kombinere sin store teoretiske viden med tydelig forståelse for den mangefacetterede hverdag som lederne befinder sig i. Jan har desuden til stor tilfredshed holdt oplæg og faciliteret proces for vores interne konsulenter om at skabe fremdrift i de mange processer, de er involveret i. Konsulenterne fik værktøjer til at skabe mening og arbejde med implementering og fremdrift i en kompleks, matrix-agtig organisation.”

– Birgitte Gade Koefoed, lokalområdechef, Sundheds- og omsorgsforvaltningen, Københavns Kommune

Læs mere

“Odder Kommune har igennem flere år arbejdet sammen med LEAD om vores lederudvikling. Senest har Jan Heiberg Johansen faciliteret et vellykket seminar for kommunens topledelse. Vellykket fordi Jan formår at gøre lederudvikling relevant og nærværende for den enkelte leder, samt inspirere os som ledergruppe til at udvikle et fælles sprog om ledelse og et fælles billede af hvad god ledelse i Odder Kommune er.

Samarbejdet med LEAD er ukompliceret og produktivt, fordi LEAD altid arbejder grundigt og velforberedt og ikke mindst fordi LEAD’s konsulenter besidder de rette kompetencer til den opgave, de skal løse.”

Henning Haahr, Kommunaldirektør, Odder Kommune

akademikernes a kasse

Læs mere

“Akademikernes A-kasse oplevede en høj faglighed og indlevelse, da vi samarbejdede med LEAD. Konsulenterne skræddersyede en session for a-kassens bestyrelse, hvor de formåede at ramme plet på baggrund af blot et enkelt formøde ift. det efterspurgte indhold. Akademikernes A-kasse kan derfor varmt anbefale LEAD til andre organisationer, som har brug for en professionel sparringspartner til at udvikle samspillet i en bestyrelse, der tør udfordre vanetænkning og tilbyder et helikopter-perspektiv, som giver stof til eftertanke og videre arbejde i organisationen.”

Deltager på LEAD-webinar

“Tak for en velsmurt og konkret seance – en times refleksionsrum, der med fordel kunne deles med landets ledere/chefer på linje med de instrukser, der ellers bliver fordelt fra statsligt niveau i forhold til, hvordan vi skal forholde os i denne situation. Tillykke med det!”

Deltager på online uddannesle

“Tak for i dag Jan (og jer andre), det har været meget givtigt og sublimt eksekveret i en ny form og et nyt miljø”

Erhvervserfaring

2018-: Chefkonsulent, LEAD – enter next level

2013-2018: Rådgivningschef (Consulting director) i Københavns Kommunes interne konsulenthus, Arbejdsmiljø København

2008-2013: Souschef (Deputy director) hos Ungdommens Røde Kors

2010: Research Officer, ICRC Geneve

2006-2008: Konsulent hos Ungdommens Røde Kors

2005-2006: Centerleder, Amnesty International

Udvalgte publikationer

Specialistudvikling, 2019, Børsen Ledelse

“Lær at håndtere organisatoriske paradokser”, 2019

Paradox Management, 2018, Palgrave Macmillan: London

Paradoksledelse, 2018, DJØF Forlag: København

Fri os for forsimplet ledelse“, 2018, DJØF

Du skal leve med paradokser“, 2018, Finansforbundets magasin

Ledelse i paradoksernes tid“, 2018, Ledelse i dag

Frontline Paradox Tactics, Henley Business School“, 2015, MBA dissertation