Frans G. Laursen

Chefkonsulent
Cand. Merc. Business Economics & Foreign Trade

 

Mobil: +45 26 20 44 88
E-mail: fgl@lead.eu

Frans hjælper virksomheder og organisationer med at styrke deres evne til at skabe bedre resultater.

Som chefkonsulent arbejder Frans med forretnings- og strategiudvikling samt opbygning af de ledelseskompetencer, der styrker virksomhedens konkurrenceevne og skaber langvarig vækst.

Med afsæt i forskning sammen med Aalborg Universitet om, ”hvad der skaber vækst i virksomheder”, har Frans udviklet et evidensbaseret strategi-koncept, en vækstmodel, der indeholder analyse- og udviklingsværktøjer samt praktiske implementeringsmetoder til at udvikle og styrke eksekveringen virksomhedens forretningsmodel og skabe vækst.

Frans er uddannet cand.merc. og certificeret coach og gruppe- og teamcoach. I sit arbejde som chefkonsulent trækker han også på mange års praktisk erfaring som direktør i IT- og konsulentbranchen. Frans er medforfatter på bogen “Kickass Companies – en manual for virksomheder, der vil skabe vækst”.

Se med når Frans fortæller om en forskningsbaseret vækstmodel med fokus på seks strategiske indsatsområder.

Specialer

Frans´ primære specialer som han har anvendt i udviklingsforløb i virksomheder og organisationer fra 15 til plus 600 ansatte er:

Forretningsudvikling

Udvikling og eksekvering af virksomhedens for-retningsmodel

Eksempelvis i samarbejde med direktion udvikling af ny forretningsstrategi med fokus på ændring af kerneopgaven til ”kunden i fokus”. Efterfulgt af kompetenceudviklingsforløb for direktion og mellemledere i salgsledelse og i planlægning og eksekvering af værdiskabende aktiviteter og processer.

Ledelsesudvikling

Eksempelvis casebaseret workshopforløb i kombination med undervisning og ledercoaching til afklaring og implementering af lederrolle, -ansvar og -adfærd i forhold til organisationens vision og strategiske målsætninger.

Talentprogrammer

Eksempelvis talentudviklingsforløb af ”nye ledere” i virksomheder i brancher som IT, telefoni og grossist/detailhandel.

Udvikling og eksekvering af salgsstrategi – salgsledelse

Eksempelvis action learning workshopforløb med direktion og nøglemedarbejdere til udvikling af ny kundeorienteret forretningsmodel med identifikation af strategiske indsatsområder, herunder salgsstrategi, salgsledelse og eksekveringsplan.

Ledersparring og -Coaching

Eksempelvis som ”trusted advisor” for ejerledere opg direktører i emner som forretningsudvikling, strategi, salgsledelse, virksomhedskultur, kompetenceudvikling m.m.

Erhvervserfaring

Chefkonsulent ved LEAD (2019-)

Selvstændig konsulent (2011-2019)
Forretningsudvikling, strategiudvikling og -implementering, ledelsesudvikling, salgsstrategi og -eksekvering, salgsledelse og salgsudvikling

Virksomhedskonsulent ved Connectia A/S (2009-2011)

Coach ved Business Danmark (2006-2009)

Ejerleder ved PowerFinders (2004-2006)

Divisionsdirektør ved DDI Communication A/S & Merkantildata A/S (1999-2003)

Salgsdirektør ved SapTech (1994-1999)

Sælger og Business Partner Manager ved IBM (1988-1994)