Andrea Søndergaard Poulsen

Ledelseskonsulent
Cand. Psych.

Mobil: +45 61 11 01 38
E-mail: as@lead.eu

Andrea skaber udviklingsforløb i både offentlige og private organisationer, hvor hun får sin dybe viden om tværgående samarbejde, agilitet og effektive ledergrupper til at give solid værdi for kunden i praksis. Hendes tilgang til arbejdet er karakteriseret ved høj grad af faglighed og et gennemgående fokus på kundens behov for at sikre, at organisationen indfrier dens strategiske visioner og opnår nye resultater.

Hun har erfaring med global udvidelse af startup-organisationer fra sin tid som konsulent for Ethan Partners, hvor hun samarbejdede med nogle af verdens hurtigst voksende internationale virksomheder i mere end 50 markeder – inklusiv nogle af verdens mest succesfulde startups.

Andrea underviser desuden i ledelsespsykologi på Folkeuniversitetet og var tidligere en del af det forskningsbaserede professionsprogram Clinic Counseling Consultation Coaching på Aalborg Universitetet, hvor hun bl.a. underviste i anvendt psykologi indenfor det erhvervspsykologiske område.

 

Baggrund:

Andrea er uddannet cand.psych. fra Aalborg Universitet og tidligere Columbia University, New York og Auckland University. Hun har i denne forbindelse oparbejdet stærke erhvervspsykologiske kompetencer, som hun bringer i spil som ledelseskonsulent i LEAD

Referencer

dr

Læs mere

“Jeg har med stor succes brugt Andrea som sparringspartner, oplægsholder og facilitator til et projekt i min ledergruppe vedr. handlingsplaner og det at bruge mål som motivator. Andrea udviste en rigtig god forståelse for mine ønsker i den indledende fase og omsatte det til et meget relevant og konkret oplæg, der affødte mange gode refleksioner og betragtninger. Andrea var i høj grad med til at sikre, at arbejdet med at udarbejde den årlige handlingsplan også blev læringsplatform for lederne, hvilket var motiverende i sig selv”
– Malene Birkebæk, Chef for design og branding, DR

Læs mere

”Det var utrolig spændende at give tøjlerne fri og lade organisationen arbejde på den måde og vi er meget glade for både forløb og outcome. LEAD skabte den helt rigtige ramme, faciliterede helt forløbet og sørgede for fremdrift gennem dagen og vi har stor respekt for deres håndtering af processen.”

– Steen Dyrmose, CEO hos FLONIDAN

Læs mere om casen her

Læs mere

“Andrea er både fagligt og personligt en stærk sparringspartner i forbindelse med lederudvikling.

LVI Feedback fra Andrea er nuanceret nysgerrig, og hun lykkedes med at få italesat både styrker og faldgruber på en måde, så man føler sig hjulpet og motiveret for at tage fat i de svære ting.

Det er nemt at føle sig ”sat i bås”, når man får evalueret sin ledelsesstil, men Andrea sørger for, at det ikke sker ved at stille de rigtige og svære spørgsmål.”

– Signe Enemark Kildesgaard, HR Director, GroupM Nordic

Læs mere

Andrea er i sin coachingstil meget udviklingsorienteret, og ser mulighederne for at kunne bruge lederens eventuelle svagheder eller overgjorte styrker konstruktivt, og det afspejler sig også i hendes evne til at stille velvalgte og skarpe spørgsmål.”

Sanne Clement, Chefkonsulent & Indehaver, ProChange A/S

Læs mere

“Jeg har hatt gleden av å arbeide sammen med Andrea i ulike prosjekt. Jeg vil fremheve Andrea som en meget faglig dyktig sparringspartner. I de prosjekt jeg har hatt med Andrea, har det avgjørende å vise en bred og dyp evne til å perspektivere de ervervspsykologiske elementer som påvirker enkeltindividet i en organisasjon. På dette området viser Andrea en meget godt evne til å agere pragmatisk og løsningsorientert, ovenfor så vel kunde og klient.

Jeg vil også fremheve hennes mer personlige egenskaper. Jeg sier selv at den gode coach og sparringspartner er den som har motet til å «slippe seg selv», og leve seg 100% inn i klientens situasjon. Her er Andrea rett unik, med hensyn til de interpersonelle kompetanser. Hun er en god lytter og stiller gode spørsmål, som både er orientert mot løsning og samtidig motiverer for refleksjon. Hennes personlighet er også alltid positiv, med en engasjerende og inspirerende stil.

Ut over dette vil jeg også nevne Andrea’s strukturerte og konseptuelle tilgang. Hun er alltid til at stole på, og leverer til tiden med høy presisjon. Med hensyn til det konseptuelle, har hun et godt overblikk, og er dyktig til å bryte de mer holistiske perspektiver ned i arbeidsmessig forståelige løsninger.

Jeg gleder meg over min arbeidsmessige relasjon med Andrea, og jeg ser frem til neste prosjekt hvor jeg kan få mulighet for at arbeide sammen med henne.”

– Ola Lenes, Managing Partner, Hudson Nordic

Læs mere

“Andrea coached me in my use of the Leadership Versatility Index. I can recommend Andrea as a highly engaged professional. She vas extremely helpful in my preparation which resulted in a great out-come. She has in-depth knowledge in the LVI theory, analytical sense and asks the right kind of question. Our experience with Andrea has been fulfilling and satisfying for Flugger HR and our managers.”

– Malgorzata Stawniak-Osicka, Flügger.

Læs mere

“Andrea har fungeret som en engageret sparringspartner, der evner at sætte forskellige perspektiver på samtalen og stadig holder fast i retningen. Jeg har oplevet Andrea i flere forskellige coachende roller, og hun har hver gang formået at indlede samtalen på en motiverende måde, sikret det løbende ejerskab og ikke mindst været skarp til at sammenfatte resultater.”
– Marianne Møjen, ressourcedirektør, EUC Nord

Læs mere

”Jeg har samarbejdet med Andrea Søndergaard, I forbindelse med udvikling og afholdelse af et særligt udviklingsforløb for specialister i Sønderborg Kommune. Andrea formåede at kombinere sin faglige indsigt i specialistudvikling, med et blik for Sønderborg Kommunes organisatoriske forhold. Andrea kortlagde det evidensbaserede fundament for forløbet, og fungerede som facilitator på et af undervisningsmodulerne omkring den kreative platform, hvilket hun gennemført med en inddragende formidlingsevne i øjenhøjde.”

– René Marc Petersen, Specialkonsulent, HR & Arbejdsmiljø, Sønderborg Kommune

 

 

roche

Læs mere

”Jeg deltog på kurset Den Agile Organisation hos Dansk HR, hvor Andrea Søndergaard Poulsen var underviser. Det var en meget spændende og lærerig dag, hvor Andrea vekslede mellem teori og praktiske øvelser, hvor vi prøvede hvordan det er at arbejde i sprint teams. Andrea var rigtig god til at kommunikere tydeligt omkring caseopgaverne, så vi fik bedst udbytte af casen. Det var en fornøjelse at have Andrea som underviser, da hun var meget passioneret omkring emnet og meget nærværende og opmærksom på os deltagere. Det var meget professionelt materiale og hele dagen bar præg af grundig forberedelse og professionalisme. Tak for en spændende dag.”

– Ayo Lyngkjaer, Roche Holding

brønderslev

Læs mere

“LEAD har på professionel og relevant vis faciliteret et webinar om distanceledelse i en Corona-krise. Alle ledere og konsulenter i Børn og Kultur i Brønderslev Kommune fik mulighed for at deltage i et af to gratis webinarer ledet af ledelseskonsulent Andrea Søndergaard Poulsen. En kombination af aktuel viden på området suppleret med virtuelle redskaber skabte en god ramme for læringen om nærværende ledelse i en krisetid.”

– Carsten Otte, chef for skole- og dagtilbud, Gitte Møller Thomsen, konsulent på skoleområdet

danskhr

Læs mere

”Andrea Søndergaard Poulsen deltog i november 2020 ved et netværksmøde her hos DANSK HR som indlægsholder. Her delte hun ud af sin store viden indenfor psykologisk tryghed, herunder mentale reaktioner, værktøjer til den gode feedbacksamtale samt konkrete tips til hvordan man kan modtage feedback. Andrea fremstod som yderst veltalende, velforberedt, fagligt funderet og meget opmærksom på dem hun talte med. Hun var lydhør for input og svarede altid venligt og grundigt på de spørgsmål deltagerne havde. Herfra ros til Andrea for hendes bidrag i vores netværk – vi kunne sagtens have brugt meget længere tid i hendes selskab”

– Janne No Nielsen, Business Development Manager og Netværkschef v. DANSK HR

dansk projektledelse logo

Læs mere

“Jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med Andrea Søndergaard Poulsen, som facilitator på hendes webinar med temaet ”magt i projekter”. Andrea er en solid og erfaren indlægsholder, med et godt overblik, styr på sin drejebog og dragende i sin formidling. Andrea formidlede den nyeste forskningsbaserede viden om emnet, og formåede at gøre stoffet både levende og underholdende med brug af cases og praksiseksempler. Det er mit indtryk, at deltagerne fik et solidt udbytte af Andreas webinar”.

– Jesper Schreiner, Direktør i Dansk Projektledelse

Læs mere

Andrea Søndergaard Poulsen har på meget højt fagligt niveau leveret spændende og yderst aktuelle og relevante indlæg om fx fremtidens lederskab og organisering i en Corona tid. Hun har formået, på fortrolige topleder netværksmøder, hurtigt at skabe tillid til toplederne og yde kvalificeret hjælp, støtte og sparring i en ledelsesmæssig svær og udfordrende tid.

Andrea er retorisk, pædagogisk og didaktisk stærk og har et tydeligt inspirerende og sofistikeret sprog. Altid super godt forberedt, struktureret og professionel tilgang til opgaverne. Jeg kan give hende mine varmeste anbefalinger på såvel det menneskelige som professionelle niveau.

– Carsten Wædeled, Chairman of The Board and Director of Networks Executive Management, EGN Netværk Danmark A/S

Læs mere

”IDA Learning har samarbejdet med Andrea Søndergaard Poulsen omkring kurset ”Agil ledelse”. Samarbejdet med Andrea har været upåklageligt med høj fleksibilitet og samarbejdsvillighed. Hendes kurser har scoret et gennemsnit på 10 på en skala fra 1-10, hvilket vidner om at Andrea har leveret indhold af høj kvalitet og har formået at sætte sig i deltagernes sted. En deltager har kommenteret: ”Dygtig underviser – god balance mellem teori og praktisk arbejde. Jeg var meget tilfreds med udgangspunktet i vores egne udfordringer og opgaver, der gjorde kurset meget nærværende og var god udnyttelse af kursustiden. Tak for to meget konstruktive dage Andrea :))”
Vi kan give Andrea Søndergaard Poulsen de bedste anbefalinger.”

– Katrine Korskjær, kursuskoordinator, Ledelse & kurser, IDA

Læs mere

“Andrea har hjulpet os med ansættelse af nye afdelingsledere i Center for Mestring. Andrea er en kompetent sparringspartner, og vi har været meget tilfredse med kvaliteten i de samlede forløb herunder både tests, udvælgelser og onboardinger.”

– Mette Grandjean, Centerchef, Center for Mestring, Sociale Forhold og Beskæftigelse, Aarhus Kommune

Læs mere

”Det var et super godt kursus i virtuel mødeledelse: inspirerende og lærerigt. Det var imponerende, hvordan Andrea kunne holde os deltagere i fokus undervejs, og vi fik mange fine hands-on-fif til at gøre de digitale møder ’levende’. Jeg kan på det varmeste anbefale Andrea og dette kursus.”

– Anonym deltager, Fredensborg Kommune

spuc-logo-small

Læs mere

”Vi har haft fornøjelsen af at afholde en workshop omkring at komme styrket tilbage efter COVID-19 sammen med Andrea. Andrea er virkelig dygtig til at formidle og gøre svært stof let. Det var et perfekt afsæt for vores organisation, hvor vi fik mulighed for, at reflektere og mærke efter i en passende ramme. Deltagerne har udtalt følgende om effekten af workshoppen efterfølgende: ”Andrea var super dygtig til at guide os gennem workshoppen. Vi kunne sagtens kende de følelsesmæssige påvirkninger nedlukningen har medført og også hvordan ledelsen har arbejdet med at få os tilbage til en ny virkelighed med mundbind og afstand.”

Louise Manstrup, Forstander, SPUC – Socialpædagogisk Udviklingscenter

Erhvervserfaring

Gæsteforelæser – Aalborg Universitet (2020 – )

Ledelseskonsulent i LEAD – enter next level (2019 – )

Underviser – Folkeuniversitet (2019-)

Erhvervspsykologisk praktikant og personlig assistent for Stephanie Semay Bäckström, partner i LEAD (2018)

Instruktor på kandidatsprogrammet “Clinic Counseling Consultation Coaching” – Aalborg Universitet (2018-2019)

Projektkonsulent i LEAD – enter next level A/S (2017 – 2019)

Associate Consultant – Ethan Partners (2016)

Praktikant og Personlig Assistent – Testrup Højskole (2015)

Assistent på psykiatrisk døgninstitution – Kærhuset, Lemvig Kommune (2011-2016)

Underviser – Holstebro kommune (2011)