Leadership Pipeline i den offentlige sector

Posted on Comments Off on Leadership Pipeline i den offentlige sector

Leadership Pipeline i den offentlige sektor

LeadershipPipeline

Af Kristian Dahl og Thorkil Molly-Søholm

ISBN: 978-87-7706-880-5, 2012

Med afsæt i righoldige eksempler fra virkeligheden introduceres læseren for ledelsesteorien Offentlig Leadership Pipeline.

Denne bog tager læseren med på en rejse ind i hjertet af offentlig ledelse. Med afsæt i righoldige eksempler og fortællinger fra virkeligheden introduceres læseren for ledelsesteorien Offentlig Leadership Pipeline, som giver unik indsigt i:

  • hvad der kendetegner offentlige ledere, der lykkes – og ledere, som får fiasko
  • hvilke mekanismer der får lederkarrieren til at køre af sporet – og hvilke der får karrieren til at tage fart
  • hvordan den offentlige organisation bedst muligt kan understøtte den rette ledelse på de enkelte lederniveauer og udvikle ledertalenter.

På hvert lederniveau fokuserer teorien på ledernes færdigheder, prioriteter og arbejdsværdier og på de klassiske faldgruber. Der er stort fokus på at lede på det rette niveau og på at gøre ledere dygtigere til at udvikle andre ledere. Det unikke ved teorien er, at dette sker samtidig med strategiimplementering på alle lederniveauer.

Bogen er baseret på et treårigt dansk praksisorienteret forskningsprojekt med deltagelse af 15 offentlige organisationer bredt repræsenterende kommunerne, regionerne og staten. Projektet har videreudviklet en af de sidste 10 års mest indflydelsesrige ledelsesteorier i de største private organisationer, Leadership Pipeline, og har målrettet og tilpasset den til den danske offentlige sektor.

Henvender sig til ledere på alle niveauer i den offentlige sektor samt HR-ledere og -medarbejdere, organisationskonsulenter og ledelsesforskere.

“Den Offentlige Leadership Pipeline er ikke en smart managementtrend, der kommer og går. Det er sund fornuft sat på formel. Det er sådan, ledelse i det offentlige er, og det er derfor, vi bygger vores organisation på det“.
Tommy Christiansen, Kommunaldirektør, Hjørring kommune.

Læs første kapitel i bogen: Kapitel 1: At lykkes som offentlig leder